reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

nooo to ja zmykam do poscielki:))) spaaaaaaaaaacccc!!! mezus da kaszke lobuzowi na koniec wieczorka wiec luzik:)

reklama
Ha, Doris my w zeszłym roku kupiliśmy właśnie działkę w Borach Tucholskich :-)
Jak byliśmy tam na podpisanie umowy u notariusza to tego samego dnia w Borach robiłam test ciążowy hehe Tam jest cuuudownie !
Lasy, jeziora i trochę łąk. Bosko. Nasi sąsiedzi sprzedają swoje jajka, mleko i miód. Ech, rozmarzyłam się...

Łoł, Rzutka, a gdzie w Borach? My mamy działeczkę na krańcu północnym, już w województwie pomorskim (jakieś 10 km od Skórcza).

efa Bory Tucholskie są podobno piękne. Mam klientke ,która ma kasy jak lodu a tez co roku tam jezdzi bo twierdzi ,ze tam sie jej najbardziej podoba.
No są piękne, doris. Ale jak czytam o takiej Dominikanie, a sobie porównam do 20 lat spedzonych rokrocznie w Borach, to Dominikana wygrywa ;)

A ja się na dzisiaj żegnam. Trzeźwo, z cycusiem w gotowości ;P. dobranoc, mamuśki!

Buuuu nie zobaczę tych pięknych zdjęć.. ale wierzę mamom na słowo,że są piękne, może Ala to nowa anne geddes ;-)
Mieszkam w monzon prowincja huesca

Nie wiem sama czy będę czekać do 6go miesiąca, ale powiedziała, że skoro super przybiera na wadze to do 6go ma wszystko co potrzebuje w cycku..chociaż sądzę,że nie wytrzymam i wcześniej już zacznę..pożyjemy zobaczymy

Co trzeba zrobić żeby się zasłużyć? Ja też chcę zobaczyć zdjęcia :zawstydzona/y:

Ida co innego jęczenie np tak jak piszesz na leżaczku jak się minutę temu odeszło, a co innego płakanie, ja na płacz małemu staram się nie pozwalać, bo sama NIENAWIDZĘ gdy ktoś olewa moje łzy
a swoją drogą ciekawe jaka będzie później Twoja księżniczka kochana o pięknym imieniu :-)
Alicja i to chyba dobra decyzja, a nad robieniem zdjęć za kasę naprawdę pomyśl, w okolicach Łodzi (powiedzmy) mam rodzinę, więc i ja się może załapię :-)
a co do moich nerwów to nie wiem, może po prostu okres w końcu dostanę (oby!), ale normalnie miałam mega nerwa i wiecie co zrobiłam, w złości coś kombinowałam przy wózku i złamałam taki pałąk w daszku maclarena, ale trudno :-( mąż mówi, że nic nie widać, kochany! a kąpiel i meliska pomogły

ALICJA w takiej sytuacji chyab bym od razu do sadu podala i nei zostawila suchej nitki.
SARISA - jak butelka pusta to trzeba isc po pelna...:)))
MAMAAGUSI wez ty sie kobitko za pisanie postow, do rana walniesz ze 100 to pewnie przejdziesz:)

zaraz chyba pojde do wyreczka. jutro za to wymyslilam sobie ze robie mega pranie, ubranka Leane i nasze, dywaniki reczniki itp, i chyba posciel zmienie zanim cos wyjdzie z poszewki i mi pol nogi uzre...

hahahahaha no pewnie dałabym rade tyle nadrukować ale o czym pisać w takiej ilości??:-D no i ktoś musiałby poświęcić nockę i pisać ze mną bo jak będę pisać post pod postem to mnie z forum wywalą!!:-D

A ja witam się wieczornie:/ przepraszam za milczenie, w sumie niedawno odpaliłam lapsa!!
Przeraziłyście mnie, że z tym napletkiem nic do roku się nie robi. Ja głupia w tych sprawach, mama moja też w końcu 3 córki miała także też zielona. A w internecie różne rzeczy na ten ten temat można znaleźć.

Pytacie jak nocka! Mój dziubas jest tak strasznie pogodnym dzieciakiem! Tak bardzo go kocham. No i na szczęście okazało się że nie było tak źle. Spał do 5ej. Potem sobie leżał między nami i gadał. W ciągu dnia też wszystko w porządku tylko niestety podczas kąpieli kiedy ten napletek trzeba było znowu ściągnąć i umyć. A on tam ma ranki. Dzisiaj przed kąpielą nawet leżał sobie nago na brzuszku na łóżku i się zsiusiał:) tym sposobem kołdra mokra hehe Odpukać więc wszystko ok. I powiem Wam jeszcze, że po zmianie mleka na bebilon pepti i ten nowej maści małemu polepszył się już prawie na maksa stan buziaczka:) bardzo się z tego ciesze:)

Jestem przerażona jednak tym co dzisiaj nasze dziecko doświadczyło przez nas. Przeze mnie i mojego męża. Nie pisałam wcześniej nie chciałam zadręczać Was pierdołami, ale coraz częściej się kłócimy z małżem. Dzisiaj była kulminacja i wszystko przy dziecku. Kazałam mu się wynosić, nawet wywaliłam jego rzeczy. W końcu jako tako zaczął do mnie rozmawiać przytulać i powiedział "wróć do mnie moja IZO"!!!!!!!!!!! A to jego była. Nie wiem czemu to zrobił. Jestem przerażona tym wszystkim. Nie wiem co będzie dalej. I już ch... z tym co powiedział mimo że boli, ale w ogóle:(

PRZEPRASZAM

Ostatnia edycja:
reklama
Rany, jakie wy macie tempo!! Po dwóch godzinach ledwo nadrobiłam główny wątek i w zasadzie nie bardzo pamiętam co chciałam pisać :-(

My, jak już pisałam, mieliśmy dzień poza domem. Młody dał mi nieźle popalić. Nie jadł, nie za bardzo spał i sporo się darł. Nie dość, że od rana nie ruszył cycusia (wieczorem marzyłam o laktatorze, tak mnie wszystko bolało), to na dokładkę nie chciał nawet słoiczków- zupka była błe a śliwki aż pół słoika weszło. Raptem 120ml mm w niego wcisnęłam. Do tego okropny wrzask z głodu, niewyspania, złości i nie wiem czego jeszcze. Koszmar! Na dłuższy czas odechciało mi się ruszać z domu. Normalnie tak się nie zachowuje. Teraz siedzę sobie samotnie z Redd'sikiem, bo P. pojechał na jakiś wyjazd i wróci dopiero jutro wieczorkiem albo nawet pojutrze :-(

Alicja niestety też nie mogę pooglądać twoich zdjęć a szkoda :-( Z tego co piszą dziewczyny wnioskuję, że są śliczne. Skoro masz taki talent, to daj znać, gdy będziesz na śląsku. Zapisuję się na sesję. Od dawna planowałam wybrać się z dziećmi do fotografa, ale jakoś mi nie wychodzi. Co do Zawiercia, to dla mnie akurat całkowicie śląski. Osoby, które mieszkają w tamtych rejonach może nie mówią śląską gwarą, ale faktycznie zaciągają.

Efa my też chrzcimy 3 kwietnia (o ile nic się nie zmieni).

Idę jeszcze trochę poczytać inne wątki.

Do góry