reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Frogg, sarisa no i co? Chodzę i chodzę po tym tesco , a Was nie ma ,tak się bawić nie będziemy!;-)
onesmile strasznie mi przykro :-(przytulam
e-lona no mialam taki przedmiot jak obsługa konsumenta i tam były takie właśnie zagadnienia :-)
o tym cukrze to i ja słyszalam – dramat :-(.
dziulka jak mozesz nas zostawic? ;-) po weekendzie się melduj!!!
monimoni no to pieknie ,ze takie atrakcje mialas . Pierwsze zaloty powiadasz – a na zięcia się nadawal? :-)
lolisza no to super ,ze taki spokój po szczepieniu
ida a w Kostrzyniu nadal jest ten targ (giełda) gdzie nic nie można kupic za złotówki? :-D
dawidowe o matko , to faktycznie przy takich herbatkach można pójsc z torbami ;-)
ulisia trzymam kciuki zeby było wszystko ok.
happybeti no to mnie rozbawialas z ta religią. A co do mocnego snu … u nas tak samo – najmocniej i najdłuzej rano, potem w ciagu dnia to takie lekkie te drzemki
strip gratuluje pieknej 5 na suwaczku :-) , oby od jutra Wojtus się naprawil !
Alicja no to niefajnie ,ze tyle rzeczy i jeszcze ten okres przed tymi chrzcinami :-( , niedzielka szybko zleci i pewnie odetchniesz z ulgą.
Roxi dzieki , jestes kochana. Właśnie nie wiem czy on nie jest za maly na ospę i czy przypadkiem nie jest to w jakiś sposob dla niego grozne. Generalnie wiem ,ze dzieci przechodza ospe calkiem fajnie , ale czy niemowlęta tez? No ale pocieszylas mnie. Dzieki :-) Patryś- test ciązowy, powiadasz? Hmmmn fajnie, pobieraj kase to zarobisz .
Kahaaa masakra jak czytam co to za ludzie z Twoich kuzynów . Matko jak ja Ci współczuję!!! Trzymaj się tam jakos.

a ja wyskoczylam na basenik z koleznaką i wrócilam po 22-giej . Teraz zaczynam czuc zmęczenie. Jutro umówilysmy się na bieganie o 7 rano . Nie wiem czy wstanę :-/ no ale cos trzeba zacząc robic . Za to wieczorkiem , moje drogie to ja ide na lejdis najt :-) czyli taki dzien kobiet . Moze zahaczymy o jakis klub z cheependales'ami?! hmmn na pewno bedzie wesolo.

Spadam do wyrka
Dobrej nocy.

reklama
ulisia mierzyłam się i wychodzą mi cuda, bo jakieś 70F. To raczej niemożliwe, ponieważ noszę 75 A (po ciąży jeszcze chwilowo: 80 B). Może coś źle zmierzyłam? Pod biustem raczej dobrze, ale ten drugi wymiar, to jest zwyczajnie mierzony obwód biustu?

tak, ten drugi zwyczajnie. Myślę, że dobrze się zmierzyłaś. ja bym na twoim miejscu wzięła na próbę jakiś 70DD lub 70E wg angielskiej numeracji lub 70E - 70 F wg polskiej.

ja mam 74/92 i 70E (brytyjskie, czyli inaczej 32E) jest na mnie idealne, szczególnie z mojej ukochanej (aczkolwiek dość drogiej) firmy Panache... Freya mi w ogóle nie podpasowała, a Fantasie ma duuuuże miski i muszę brać nie więcej niż 70DD. Oczywiście co kto lubi - niektórzy Freyę uwielbiają...

Na polskich firmach się nie znam, ale ponoć Melissa ma niezłe i tanie.
W alles też jest 70E i 70F dostępne w niektórych rozmiarach, a w razie czego masz 10 dni na wymianę/zwrot...

ja pierwsze staniki kupowałam na próbę na alledrogo - używane, tak żeby tylko uwierzyć, że ten rozmiar może być OK.
I już je puściłam dalej... :-)

teraz kupuję Panache w sklepie internetowym (jest jeden fajny taki, mam 30 dni na zwrot/wymianę)

Ostatnia edycja:
chciałam tylko powiedzieć, że ja chodzę wcześniej spać, bo moje dziecko o tej godzinie (która jest dla mnie nocą!) urządza sobie pobudki! kiedyś mogłam siedzieć długo, bo budził się 6-7, zjadał i szedł spać do min. 8:30, ale zwykle dłużej. teraz ze łzami w oczach wspominam ten czas, bo byłam wyspana i szczęśliwa, a tak to chyba padnę po prostu któregoś dnia. dla mnie niewyspanie to jest dramat. ja już bym wolała głodna chodzić.

Dawidowe,no,to faktycznie z tym cukrem masakra jakas u Ciebie będzie...do mnie często wpada Tomira kumpel z córcią na kawkę- ten to słodzi!Osiem łyżeczek na kubek to miniumum!
Alicja,pewnie dzis nie bardzo będziesz miała czas na BB,ale nie martw sie,na pewno chrzest przebiegnie spokojnie,wszystko będzie dobrze:)***
Kahaa ,własnie myślałam o tych Twoich kuzynach pożal się Boże...Niektórzy ludzie to mózgów nie mają...Życzę ,żeby jak najszybciej się wynieśli,a wtedy Wy w rmach rewanżu odwiedźcie ich i zachowujcie się tak,jak oni:)))).
Strip Toz Twój Wojtus wypisz- wymaluj moja Amelka...to samo zachowanie w nocy ,to samo odmawianie jednego cycka w dzień...rozumiem i przytulam:****
Doris ,to czekamy na pikantny opis "Lejdis najt":)))
Nat,to spróbuj może sie zdrzemnąć zawsze z Piotrusiem....zawsze to pare dodatkowych chwil snu:***
Miniu znów gdzies się zapodziała
i Elizabennett...

A wiecie,co mnie dzis powitało o swicie?Śpiew ptaszków za oknem:))).

Pisałam tego posta chyba z godzinę,bo Niuńka wciąż czegoś chciała:).

Witam sie z rana :*

jeszcze szybki wypad na zakupy i jedziemy do moich rodziców, ehh ja już chce być po tych chrzcinach, normalnie tak sie stresuje jak przed ślubem :-p
dziękuje dziewczyny za wsparcie :**
mam nadzieje ze nocki mineły spokojnie i sie wyspałyście. ja już do wstawania smoczkowego o dziwo zaczynam sie przyzwyczajać.

Idę nadrabiać ;-)

Ubiję dziada !
Dziś pobudka 5:30 przysnął na 20 minut i koniec :angry:
No jakaś pomyłka. Nie skombinuję na dziś żadnych rolet więc wymyśliłam, że albo jakiś ciemny koc na oknie zawieszę, albo czarny worek na śmieci przykleję do szyby :oo:

No cokolwiek bo to już 3 lub 4 poranek taki wczesny, więcej nie wyrobię. Kładę się i tak wcześniej, ale to mam chodzić spać po dobranocce ?
No poprostu budzi mi się dziecko wraz ze wschodem słońca.

Rzutka z moją tez tak jest ale co dziwne nagle jej sie przestawiło. Długo spała od 20.00 do 7.00 i nagle pewnego dnia cyk! i sie budzi o 5.00 i guga. Kolejny dzień to samo, normalnie miałam ochote ją w szafie zamknąc. Teraz łaskawie budzi sie 5.30 - 6.00 i ląduje w naszym łóżku. Wtedy nie marudzi tylko oglada sobie rączki, mizia mnie po twarzy, czasem uda sie jej przysnąć do 7.00

Witajcie z rana!
Wczoraj po Madagaskarze-padłam(zresztą wszyscy poszliśmy spać). Widocznie potrzebny był mi sen:tak:.

doris super wieczór ci się szykuje:-):happy2:
rzutka,natolin ojjjj,współczuję takiego rannego wstawania:-(

Idę do Franka,bo coś marudzi. Aha,na BB pojawię się chyba dopiero wieczorem. Mam nadzieję,że dużo nie będę miała do przeczytania;-)

Miłego dzionka:-D

reklama
rzutka łączę się w bólu! chociaż u mnie przede wszystkim to :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jeśli tak to ma wyglądać dalej to nawet mi się wyjazdu na jakiś urlop odechciało :-(

Do góry