reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Zielona- oby konstancji szybko przeszło- ja po tej szczeione wszystkiego bym się spodziewala
sama boje się jej jak diabli- postanowiłam że przeciagne to szczepienie i zaszczepie Antka w granicach pażdziernika- listopada....Tyle sie naczytalam , nasłuchałam że najchetniej wcale bym go nie zaszczepila....

reklama
my szczepionkę mamy już za sobą - ponad miesiąc temu, a mam wrażenie że ciągle coś się dzieje

po szczepieniu było super, żadnej gorączki - w dwunastym dniu gorączka prawie 40,5 stopnia - wylądowalismy na pogotowiu - a tam, że tak może być.
Potem katar, kaszel i tu znowu - bo szczepionka po 16 dniach na pleckach a w zasadzie na karku drobna wysypka - i znowu to efekt szczepionki bo różyczka

Jak rozmawiałam z lekarzem - starej daty - powiedział mi jedno powikłania po szczepieniu to nic w przypadku zachorowania na jedną z tych chorób bez szczepienia, więc pomimo strasznego strachu, nerwów - zaszczepiliśmy

Ja szczepilam Natke 27 kwietnia i do tej pory zadnych objawow nie ma, a to juz 2 tygodnie minely. Zreszta po zadnej szczepionce nawet podwyzszonej temperatury nie miala, wiec nie mialam watpliwosci czy szczepic, czy nie.

u mojej Natalki też po szczepieniu nie było żadnych ale to żadnych objawów a szczepimy szczepionką refundowaną

Kosteczko wracaj szybko do zdrowia!

No i Kostce przypetal sie jeszcze katarek i zaczyna kaszelek, ale to wina ojca a nie szczepienia, przytargal jakies cholerstwo od swoich podopiecznych. Jutro mam nadzieje doczlapac sie do lekarza. Rano mala walnela kupala, byl gestawy ale jakis taki bardzo ciemny - prawie czarny, po obiadku od razu zasnela, wiec kupska spodziewam sie po pobudce. Dalam Kostce zupke z buraczkami, wiec licze na niezielone zabarwienie.

Jestem :-)

Młody waży 11.150 :szok: 15 kwietnia ważył 10 kg, czyli w 25 dni przybyło mu ponad kilogram... ło matko... dobrze, że pongo soków nie żłopie tylko wodę, bo bym nad tym nie zapanowała!!!

Zielona pytałam pediatry i wg niej jest to raczej kwestia wirusa/ diety (flory bakteryjnen też) a nie szczepienia. Bartek często ma luźnawe stolce- do 2 dziennie i wg niej może tak być, w naszym wypadku nie ma się czym martwić, bo dziecko zdrowe, energiczne i przybiera z nawiązką :-D

Aniez, dzieki. Kostka tez energiczna - czasem az za bardzo ;-), ladnie je, bawi sie. Mam nadzieje, ze jej przejdzie szybko.
Mloda spi juz od 1,5h, a ja czekam az sie obudzi zeby sprawdzic co w pieluszce sie kryje. heh

Jestem :-)

Młody waży 11.150 :szok: 15 kwietnia ważył 10 kg, czyli w 25 dni przybyło mu ponad kilogram... ło matko... dobrze, że pongo soków nie żłopie tylko wodę, bo bym nad tym nie zapanowała!!!

Zielona pytałam pediatry i wg niej jest to raczej kwestia wirusa/ diety (flory bakteryjnen też) a nie szczepienia. Bartek często ma luźnawe stolce- do 2 dziennie i wg niej może tak być, w naszym wypadku nie ma się czym martwić, bo dziecko zdrowe, energiczne i przybiera z nawiązką :-D

Aniez może chłopak przed kupa byl he he i pół kilo to tej kupy .. ładny wynik .

Ola żłopie soczki ale ona w sumie dość małe ilości zjada albo mi się tak wydaje , małe w porównaniu do tego co jadł SZymon w jej wieku .. no ale to kobitka wkońcu ale też myślę że coś pod 11 waży pulpet z niej jest

reklama
Do góry