reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam się wieczornie.

Na początek gratulejszyny:
Pszczylaszczka,Monia,Mamaagusi,Elusia gratulacje suwaczkowe!!!!!

Kroma,dobranocka zdrówka!!!!!
Natuś polecam dentinox!

Ojjj problem finansowy też mnie dotyczy. Na razie jestem na wypoczynkowym pomieszanym z L4 i ta moja pożal się Boże pensja:no::no:...
Mam tylko nadzieję,że od czerwca ruszy dodatkowa praca u mojego męża i będzie lepiej(niech tylko zacznie się sprzedawać to,co mąż ma montować...). Na razie jest delikatnie mówiąc... nieciekawie:-(.

My śpimy przy otwartym oknie,Jakub u siebie też. Franek też ma otwarte okno. I śpi w rampersie pod kołdrą.

Spadam,bo mąż chce się przytulić;-)

reklama
Nie narzekaj, tego przytulania szczerze zazdroszczę. Mój chłop zwykle woli się przytulać do butelki piwa niż do mnie :-D

Oj dobrze że już wieczór, Oliwka śpi od godziny ja już po kolacji zasiadłam przed kompem, wchodzę na BB a tu tylko jedna stronka powstała od mojej ostatniej wizyty szokkkkk, czemu tak mało?
Po popołudniowym spacerku byłyśmy na placu zabaw, wsadziłam ją do huśtawki, rany jaka była zadowolona :-) Spała popołudniu raptem 30 minut więc padła przy butli jak mytka...
Ja złapałam doła, ostatnie dni tak mi dają się we znaki wraz z Oliwką że nie wyrabiam... ale co tam, chyba napiję się piffka, mąż zrobił zapasik :-)

Joli77 tylko soczek?
Aniawa trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę u dyrekcji.
Natolin dentinox albo bobodent, ten pierwszy jak dla naszej lepszy ale i tak działa miejscowo i przez chwilę. Jak już jest bardzo źle to daję czopka na noc eferalgan 80 mg (na 8 kg).
Ida niestety skoki czekają nas czekają, także ciesz się chwilą, apropo aut to z nimi to właśnie tak jest jak się jedna rzecz popsuje to za chwilę kolejna i kolejna i napraw nie widać końca.
Odnośnie pieprzyków, mnie też jedna lekarka sugerowała żebym usunęła ale ja nie chcę ryzykować... uważam że skoro się nie zmienia na przestrzeni miesięcy czy lat to nie warto go ruszać, a mam kilka takich wystających, jeden na dekolcie taki wabik !
Emiliab przytulaj się ile wlezie :-)

Ostatnia edycja:
Efa, Dziewczyny odkąd się taka fajna pogoda zrobiła to przebywamy wiele godzin poza domem i jedno takie pytanie.. gdy jesteśmy z dala od domu, nie ma żadnego miejsca gdzie można przewinąć dziecko to jak to robicie? Bo u nas przeważnie jakaś grubsza sprawa w pieluszce jest :)

Po obiadku idziemy na spacer a potem do naszych znajomych i pewnie wrócimy dopiero wieczorem.
Zastanawiam się w co ubrać małego na spacer. Jak wy ubieracie dzieciaczki?

:)

witam wieczornie- MALA MI fakt ze Francja to wrecz tropiki ale ja Leane ubieram np dzisiaj (32 w cieniu) w body na cienkich ramiaczkach i szorciki a w razie cus zawsze jakis kaftanik mam z dlugim w rezerwie bo nam moze byc goraco a dziecku zimno szczegolnie jak spi. ale ja widze ze moja kluska jest cieplolubna i mimo goracych nocy z krotkim rekawkiem nie zasnie w domu!!! szok!! a co do przewijania- kiedys w lutym na spacerze przy +15 nie bylo wyjscia- na laweczke w alejce w parku na kocyk(zawsze ma pod dupcia w wozku kocyk) i mimo przechodzacych ludzi- dupcia w gore i czyscilismy dziecia z "pasztetu":)))

EFA szok!! nie dosc ze jestescie osobno to jeszcze nadal kicha!!! szok!! po prostu szok!!! u mnie finansowo tez kiszka ale jak wroce do pracy to mzoe bedzie denio lzej.

a co do mnie- pojechalam z cv dzisiaj, w jednym mam dostac odp; w 48h na tak albo na nie, a w pozostalych miedzy 2-3 tygodnie. jak wrocilam do domu to mama mowi ze Leane walnela jej focha jak sie obudzila, ze widziala po niej ze Leane chciala mame po obudzeniu a nie babcie. podobno nawet sie do niej nei usmiechnela!!!!!!!!!!!!!!!!!! skubaniec maly!! a jak wrocilam to chciala mnei zjesc z radochy. wzielam ja na spacer pozniej i myslalam ze bedzie burza bo niebo czarne a to wszystko poszlo se gdzies a duchota zostala.

no a teraz pora relaksu- DESPE + BB = CACY:)))))))))))))))))))

reklama
Ida to dobrze, że te pieprzyki są ok. ja też mam do obserwacji. wszystkie. a 1 też mi proponował dermatolog usunąć ale się zebrać nie mogę więc narazie obserwuję a po wakacjach znów na kontrolę pójdę. Mała śpi, mąż w pracy więc mogę z wami siedzieć:-) tylko nikt mnie nie chce więc może w szachy zagram:-)

Do góry