reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

No widzę, że jak już ja się zebrałam do pisania, to się pustki zrobiły...

Mam tylko pytanie, chyba u Rysi były problemy z oczkami u dziecka, tak?

Otóż, jak byłam u Siostry, to Juśka załapała chyba od jej dzieci (które brudnymi rączkami na działce tarły oczka - czego się raczej nie uniknie jak się dziecko fajnie bawi...:-)) ropiejące oczy. Pierwszy raz od urodzenia jej ropieją, i to od trzech dni, moim zdaniem ostro. Przemywam solą fizjologiczną i tyle, według zasady: "NAJSZYBCIEJ ZNIKA JAK SIĘ NIE DOTYKA". Ale dzisiaj na działce to Justyna obudziła się wręcz z zalepionymi oczkami, a na dodatek dostała jakiś czerwonych plam na twarzy! :szok: Była mega płaczliwa, nie chciała nawet za bardzo jeść, choć już była dawno na to pora, ale myslałam, że to przez to, że się dopiero co się obudziła. W końcu po prawie godzinie zabraliśmy ją do auta - plamy zniknęły w połowie drogi do domu... :eek: O co kaman? Te oczka to rozumiem, ale plamy? Przecież takich rzeczy jak alergia na pyłki nawet się nie stwierdza u dzieci mniejszych niż 3 lata! Nie rozumiem... Macie jakieś pomysły?

reklama
Witam się już z domku! Jest super, super, super! Olek zadowolony, ja i Tomek szczęśliwi :). Sąsiadka, jak zobaczyła przewrót Olka w łóżeczku ze szczebelkami, do którego jest nieprzyzwyczajona, to pożyczyła nam kojec, hehe :)

Ja też pękam z ciekawości, ale... Dawidowe jak będzie coś wiedzieć to na pewno sama napisze, prawda Dawidowe? Ty wiesz, że my tu wszystkie Twoje nowiny niesamowicie przeżywamy...

Efa,fajnie ,że w domku fajnie:-D:***
Dobranocka,to alergia na pyłki byc nie musi,może dotykała czegos ,jakiejs roślinki łapkami ,a potem buzi?Zresztą"nie stwierdza się" -co to znaczy?Że do tej pory u mniejszych dzieci nie wykrywano czy nie robiono testów w tym kierunku?Cass ostatnio miała dla Mai testy i nie pamiętam,czy na pyłki tez tam były???A na oczko polecam kropelki Homeoptic,jak sól słabo będzie pomagać- ja sama właśnie ich używam na moje masaskryczne zapalenie i juz jest o niebo lepiej:tak:.Może nawet (przy dobrych wiatrach,heh;)) założę już dziś wieczorem z powrotem soczewkę na to oko i normalnie z Wami posiedzę:))).A,te krople sa ze świetlikiem i nagietkiem
Ida,no,widok musiał być komiczny:)))- chciałabym widziec to "uklepywanie" :)))heh...co tez takie małe sobie myślą?:)))A "kompatybilnością " się nie przejmuj,pewnie dziś z rana jak my wszystkie po prostu pałera dalej nie miałaś
...ja nadal nie mam:/...
dawidowe,no,pewnie,ja to w ogóle teraz gotuję dla siebie 2 razy na tydzień mniej więcej,jak mnie najdzie chęć na jakies młode warzywka,a tak to tez w nosie mam:).Na wieści od meża czekamy, a jakże,to oczywiste:)***
roxannka,Elona i inne chorowitki i ich dzieciaczki- jak dziś samopoczucie i zdrówko?
...my z Amelką obie smarkate...

a z tesciowo to do wszystkiego sie wtaca i w wogule JUTRO BEDA W LODZI I NAWET DO MALEJ NIE WEJDA BO SA OBRAZENI ale to w sumie dobrze bo nie beda mnie wkurzac a jutro jade z mala wkoncu do szpitala
MARGARITTA zta miotła to dobry pomysł;-)

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór, nocka minęła całkiem całkiem z jedną pobudką więc podejrzewam, że ten wirus był przyczyną nieprzespanych nocek, płaczu, jęków, stęków i marudów. Niedziela upłynęła szybko, za szybko przede wszystkim na świeżym powietrzu, jedynie obiad był u rodziców a tam świeżego powietrza brakowało więc szybko się ulotniliśmy. Teraz Was nadrabiam z Oliwką przy nodze...zaraz pewnie pójdziemy ją kąpać, mąż będzie wyścig F1 oglądał więc szansa na to że tu będę później to pół na pół :-) bo zwykle to mąż ogląda i coś pisze na swojej stronce więc nie wiem czy mi kompa nie będzie okupował ;-)

Monimoni, Elonka, Moriam gratulacje suwaczkowe dla Was i Waszych Skarbów :-)

Natolin a Tobie jak mija weekend?

Roxannka my wczoraj oboje odpuściliśmy sobie kompa i skupiliśmy się na poważnej rozmowie, zdrówka Wam życzę , apropo dnia dobroci to mojemu często się zdarza że zabierze córe z własnej nieprzymuszonej woli.

Efa gratulujemy pierwszego kroczku Olsuia a mężowi z tego co doczytałam należała się bura, porządny OPR...super, że już w domku jesteście we Trójkę :-)

Kasis gratuluję Błażejowi zębulków, apropo zamieszkania z tatą to aż taki błąd? kurczę może te pierwsze tygodnie będą ciężkie w później się jakoś unormuje, a co to za szef, że nie pozwala swojej pilnej pracownicy na BB siedzieć? My nie używamy chodzika.

Ala super, że remont oficjalnie rozpoczęty, w końcu masz świadomość że to nie odległy plan tylko w końcu rzeczywistość :-)

Paolcia super że możesz być chrzestną, ja jestem zdania że jak się kogoś o to poprosi to nie powinno się odmawiać - dziecku się nie odmawia:-)a odnośnie szybszego rozwiązania to dobrze, ze tak się stało że trafiłaś do tego szpitala i byłaś pod stałą kontrolą lekarzy, dzięki temu masz dziś śliczną córunię :-)

Makuc wierzę, że wolałabyś uczyć w normalnej szkole, a nie tak jak teraz, bo przecież tak naprawdę to taka praca dorywcza...gratuluję i życzę owocnych rozmów z przyszłym wspólnikiem a mąż uległ i jeszcze kasę Ci dawał na ciacho i browar - medal dla niego !!! apropo ulewania to u Nas też się zdarza, że czasem uleje a co do kupek to czasami też takie małe zbite sadzi a ile przy tym wysiłku wkłada ... i dobrze, że do tego lekarza idziesz jutro, bo idziesz prawda????

Kroma chyba bardzo się stęskniłaś z dziećmi skoro pojechałaś zamiast odpoczywać - Matka Polka :-)

Emiliab super, że sobota udana i taka rodzinna, może to nie tylko zasługa rocznicy a bardziej Waszej rozmowy i mam nadzieję, że tak już mu zostanie:-)

E-lona to super, że córa lepiej zdrowia Wam życzę wszystkim a syn może talent ujawni albo trzeba bedzie mu w tym pomóc :-)

Happy dobrze, że z okiem już lepiej :-) a Amelka już zdrowa? gratuluję, właśnie Twoja w tym zasługa że Amelka śpi w łóżeczku, ale z tego co pisałaś to spała w kołysce więc raczej nie będzie mieć z tym problemów. A mąż przyjął propozycję czy jeszcze się waha? A gdzie Twój power? życzę Ci żeby powrócił szybko !!!

Dawidowe trzymam kciuki za pozytywne wieści :-)

Margerrita to zdrówka życzę, fajnie że się oderwałaś na chwilę a chłopaki dali radę :-)

Ida mąż palpitacji serca może dostawać ale ma pomagać, niech myje wannę, kibelek a co !!!a przemyślał swoje zachowanie? a Tobie gratuluję osiągnięcia wagi sprzed ciąży, z tego co widziałam na zdjęciach to szczuplutka z Ciebie kobieta a córcia stwierdziła że mama jest roślinożerna więc niech je trawkę bo tylko w tej chwili może Ci coś takiego zaproponować.

Mamaagusi sto lat dla męża.

Dziulka to pogratuluj koleżance, że się w końcu doczekała dwóch kreseczek, pewnie jest w szoku i dlatego jej trudno w to uwierzyć.

Mała_mi dobrze, że wycieczka w teren już za Tobą, pewnie to Ci odebrało energię a Łukaszek znów ma zły dzionek, wiem jak to jest cały dzień z marudką w domu, zwłaszcza jak się nie może wyjść bo dziecko chore ale mam nadzieję że Łukasz zdrowy więc zawsze spacer wchodzi w rachubę :-)

Elwirka moja córa też jak miała 3 m-ce przesypiała całe nocki i była na cycu, teraz jej się poprzestawiało i codziennie budzi Nas miedzy 5-6 niezleżnie czy pójdzie spać 19 czy o 21, współczuję teściów a co Oliwce dolega że do szpitala jedziecie? !!!

Dobranocka nie mam pojęcia skąd te plamy mogły się pojawić, może z przegrzania? amy na ropiejące oczko mieliśmy krople Torbex (na receptę).

reklama
Do góry