reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

karolcia81 wiadomo, ze u kazdej kobiety ciaza przebiega inaczej, ja w pierwszej ciazy, ktora stracilam, dupka zaczelam brac dopiero jak pojawily sie plamienia (okolo 6tc), a teraz biore progesteron od poczatku 5tc, mysle, ze najwazniejsze sa badania poziomu progesteronu, bo jak wiadomo za niski progesteron nie sprzyja ciąży, no i oczywiscie mądra decyzja lekarza...

reklama
a_gala - ja hormonalnie podobno jestem ok. Nawet jak byłam jeszcze niedawno na konsultacji u endo-ginki - to mówiła, że pod tym względem nie ma zastrzeżeń...przy trzeciej ciąży jak szlam na betę to od razu kazałam sobie zrobić progesteron....nie pamiętam teraz ile wynosił, ale nie był niski...fakt, że między jednym a drugim badaniem odrobinkę spadł, ale wg. lekarki to normalne, że się waha dobowo...
zobaczymy...na ten moment ginek kazał cieszyć sie skesem...i wyluzować psychikę...i to akurat wychodzi mi świetnie....a co dalej...podejmiemy decyzje jak już będzie żółwik. Jedno co mnie kusi, to żeby za wcześnie do niego nie iść....jak już zobaczę te dwie krechy...to odczekać, tak do 7-8 tc., ale zobaczę czy wytrzymam...

Ostatnia edycja:
karolcia ja to od razu po zrobieniu testu i badań zadzwoniłam do mojej gin i jeszcze tego samego dnia miałam receptę w ręku, a kilka dni póniej siedziałam w gabinecie na fotelu...bardzo się bałam, żeby czegoś nie zaniedbać i wolałam chuchać na zimne... no i jak widzisz jestem już w 18 tc i chyba nadal do końca nie wierzę, że mam brzuchu małego lokatora ;-) pewnie jak otrzymam porządnego kopniaka, to dopiero uwierzę, bo póki co czuję bardzo sporadycznie tylko delikatne "smyranie"...;-)
Kochana, rób tak jak Ci serce będzie podpowiadało i żebyś była spokojna i niczym się nie stresowała, ja potrzebowałam tych wczesnych wizyt dla własnego spokoju....

U mnie też progesteron był ok. Nawet jak ciąża obumarła i przestałam brać luteinę, to przez następne dwa tygodnie nic się nie chciało ruszyć im konieczny był zabieg. Ja luteinę albo dupka wezmę dopiero po badaniach na poziom progesteronu, bo nie chcę sztucznego podtrzymania nieudanej ciąży, chociaż mam nadzieję, że za trzecim razem w końcu będzie dzidzia :)

O to biega. A_gala, ja absolutnie sie zgadzam co do brania progesteronu jesli wlasny jest za niski. Jak pisalam, ja nie mam mozliwosci kontroli poziomu hormonow, a przynajmniej na pewno nie w 1 trymestrze, wiec poprzednim razem bralam "na slepo" i okazalo sie z reszta ze zupelnie niepotrzebnie bo tabletki podtrzymywaly jedynie iluzje. Zdecydowanie popieram scisla kontrole, badania i w razie potrzeby wsparcie tabletkami. W tej chwili nie biore dokladnie dla tych samych przeczyn dla ktorych oprzednio bralam (o, pokretna logiko!) - nie mam mozliwosci badan, nie chcialam w razie czego cieszyc sie zludzeniem dluzej niz ono samo z siebie chcialoby trwac.

Kłaczek u nas już wybiła godzina Twojego scanu :-D Tobie zostało jeszcze 3600 sekund... 3599, 3598... &&&&&&&&&&&&&&&& Matko jakie emocje! Większe niż przed ślubem Kate i Williama :-) Jak jako nie będzie akurat spało i Ci pomacha to odmachaj mu od nas ;-)

Oj Tomaszki mają moc!

Kłaczku - daj znać prędko co i jak, bo jajko zniosę po raz drugi, bo jedno zniosłam wczoraj :)

reklama
Do góry