reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Ja tez jestem fanka cazek firmy Babyono. Do dzis obcinam corci nimi paznokcie. Inne były dla mnie jakieś za tepe.
Z kosmetyków kupię tylko oilatum albo jego tańszy odpowiednik. I bede go używać przez pierwszy miesiac kiedy skóra jest najbardziej wrażliwa. Zadnych kremów i oliwek nie kupuje. No i oczywiście mój nr 1 sudokrem. Na początek to mi wystarczy, oprócz tego do zmiany pampersow husteczki pampers sensitive.

reklama
A z takich aptecznych, leczniczych specyfików co kupujecie na początek dla maluszka ?

Ja mam w planach kupić:
1) sól fizjologiczną do przemywania oczek ( ampułki)
2) r-r wody morskiej do oczyszcania noska
3) spirytus lub waciki nasączone spirytusem
i chyba to wszystko

Ja też mam cążki z babyono..teraz nie kupowałam drugich, szczotkę nie pamiętam..baby ono albo canpol..jakoś nie zwracam już chyba tak uwagi na firmy takich małych rzeczy..nie mam już chyba takiego fisia;-)smoczek też kupiłam, ale nawet nie wiem jaki, wiem że tani:-)
Dzisiaj zamówiłam materac, jednak gryka, pianka, kokos..stwierdziłam, że Iga też taki miała, więc czemu druga ma mieć lepszy;-)?
Jeszcze kosmetyki i już. Nie wiem jeszcze jakie, może ziajkę skoro tak chwalicie..albo nivea, bo podoba mi się zapach.

nanusia ale po canplou avent wcale nie musi małemu pasować. Smoczki mają różne kształty i jak młody upodoba sobie taki to taki a nie inny:-)

Ania ja tez juz nie mam chyba takiego wow. SzczotkI do wlosow moze wcale nie kupię. Smoczki Majcia miała z nuka bo avent był beee. Teraz mam trzy butelki aventu gratisowe wiec innych nie bede kupowac. Smoczek kupię ale jeszcze nie wiem jaki.

Ja też mam cążki z babyono..teraz nie kupowałam drugich, szczotkę nie pamiętam..baby ono albo canpol..jakoś nie zwracam już chyba tak uwagi na firmy takich małych rzeczy..nie mam już chyba takiego fisia;-)smoczek też kupiłam, ale nawet nie wiem jaki, wiem że tani:-)
Dzisiaj zamówiłam materac, jednak gryka, pianka, kokos..stwierdziłam, że Iga też taki miała, więc czemu druga ma mieć lepszy;-)?
Jeszcze kosmetyki i już. Nie wiem jeszcze jakie, może ziajkę skoro tak chwalicie..albo nivea, bo podoba mi się zapach.

ania,
dobrze że piszesz o materacu. Ja sie właśnie zastanawiam jaki kupić. Też myślałam o tym gryka-pianka-kokos, ale pani w sklepie mówiła ze gryka trochę ryzyko gdyby dzidziuś nasikał, że wsiąka i wiadomo co dalej. Ale mi sie wydaje że to już nie te czasy na zasikane łóżeczka. U nas cena na kokos grykę od 80 a lateksowy ponad 300 więc tez raczej zdecyduję się na kokos-grykę. No i jeszcze jest opcja kokos-pianka-kokos też podobna cena.

Z kosmetyków kupiłam:
Z hipp-a:
- oliwkę
- żel do mycia ciała i włosów
- krem do twarzy i ciała

- Nivea , krem, S.O.S, do stosowania codziennego przy zmianie pieluszki
- sudocrem - ale to tylko w trudniejszych przypadkach będę stosować, bo jest silny

Ostatnia edycja:
a jaką oliwkę i krem do buzi polecacie??
Jak szukałam oliwki z myślą o smarowaniu całego ciałka to chciałam kupić oliwkę z firmy Skarb Matki - bo jako jedyna wyczytałam że nie brudzi ubranek, ale później jak już wynalazłam płyn natłuszczający i nie będę smarować oliwką całego ciałka tylko fałdki i główkę ewentualnie, to kupiłam oliwkę z tej samej firmy co inne kosmetyki - ziajka. A ja smaruję się j&j w żelu tą kwiatową - więc jeżeli dzidzia nie miałaby uczulenia to ta oliwka jest świetna bo super nawilża a nie tylko natłuszcza.

Z kosmetyków kupię tylko oilatum albo jego tańszy odpowiednik.
Ostatnio prównywałam wszystkie te emolienty i najkorzystniej cena/ wydajności wychodzi ballneum baby.
A z takich aptecznych, leczniczych specyfików co kupujecie na początek dla maluszka ?

Ja mam w planach kupić:
1) sól fizjologiczną do przemywania oczek ( ampułki)
2) r-r wody morskiej do oczyszcania noska
3) spirytus lub waciki nasączone spirytusem
i chyba to wszystko

te waciki nasączane podobno się nie sprawdzają... A ja w końcu postanowiłam nie przemywać pępka spirytusem bo podobno już się od tego odchodzi. I teraz tylko woda z mydłem, wietrzenie, i jak bardzo chcemy to octenisept.
Do tej listy wyżej to jeszcze maść na odparzenia, i ja kupiłam kompresy niejałowe do przemywania bo taniutko wychodzą.

Też myślałam o tym gryka-pianka-kokos, ale pani w sklepie mówiła ze gryka trochę ryzyko gdyby dzidziuś nasikał, że wsiąka i wiadomo co dalej. Tez raczej zdecyduję się na kokos-grykę. No i jeszcze jest opcja kokos-pianka-kokos też podobna cena.

Przecież wystarczy położyć ceratkę pod prześcieradełko, albo kupić nieprzemakalne prześcieradło i po problemie z zasikanym materacem. Ja myślę że kokos - pianka - gryka jest lepszy bo masz 2 opcje do wyboru i do 6m-ca używasz strony kokosowej, a później tej z gryką...

A ja kupiłam wczoraj monitor oddechu angelcare ac300 używany przez 3 miesiące za 200zł z wysyłką, więc przez pół ceny nowego :cool2:
Jeszcze tylko zostało mi kupić śpiworek na zimę, ale to już zostawiam na później jak będzie większy wybór i może jakieś promocje...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam z kosmetykow tylko oliwke do kapieli i sudokrem ,oczka jezeli bedzie potrzeba bede przemywac przegotowana woda a do pepka nie bede uzywac NIC ! i tak odpadnie kiedy bedzie chcial (u Kaski odpadl po 2,5 tygodnia)

Do góry