reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Irlandii!!

a ja mam chate za 160e:-D

barmanka ja nie mogłam spać kilka nocy,kaszel mam juz 6 tydzień,najpierw grypa,potem zatoki,teraz zostal mi kaszel:/:/ i to taki ze aż dusi:-(a mam takiego lekarza ze dostałam zwolnienie na 2 dni:-(masakra poprostu:/:/a co do tabletek to mi pomagają tylko w zaśnięciu bo w nocy i tak sie budze i spać nie moge:/:/

madbebe zdrówka,a co do niejadka to Szym tez ma napady i bez choroby a nasi rodzice zawsze wciskali,wciskają i będą nam wciskać jedzenie!!!:-Dtak juz jest:-)

Ostatnia edycja:
reklama
barmanko- tak,karmie i mam zamiar jeszcze dlugo :) Cytrusow nie jadlam....wlasnie nie wiem co zjadlam...
A mleko kokosowe jest cudowne do zabielania zupek,sosow itp. A pomidorowka to wogole jest boska z tym mlekiem. Dzis np zabielalam tak barszcz czerwony. Smak kokosowy sie nie przebija.
Z tymi uczuleniami to zaczelo sie od Tymka. Byl okrutnie wysypany i rzygal....Podejrzewam skaze bo takie objawy,pozatym po odstawieniu nabialu mu przeszlo,z tym,ze cos jeszcze go uczula...tylko nie wiem co. Napewno orzechy arachidowe ale co jeszcze...? Gdy zaczelam o tym myslec zdalam sobie sprawe,ze Alex od jakiegos czasu ma wysypane policzki,ramiona i uda. czasem go te uda tak swedza,ze az sie okropnie drapie. Zaczelam kombinowac,ze to chyba skaza sie tak objawia. Jak byl maly nie mial problemu z uczuleniami...teraz tak mu sie stalo....nie mam stwierdzonej zadnej skazy,to tylko moje przypuszczenie. taka sucha wysypka,kaszka taka,czasem ma te poliki baardzzzoo czerowone,czasem mniej. My ogolnie malo nabialu spozywamy,Alex nie pije mleka krowiego od dawna. Nie wyeliminowalam mu calkiem nabialu bo nie wiem,czy to skaza,pozatym teraz tak jakos nie wiem jak to zrobic tak totalnie. A na koniec wywodu powiedz mi prosze jakie skutki ma skaza? W sensie,gdy sie dalej je nabial,to czy to sa tylko skutki skorne,czy tez jakies inne?

misia taka luźna refleksja:-)a masz może wilgoć w domu??pytam,bo moja Oliwka miała wysypke i pokasływała troszke,okazało sie ze mieliśmy troszke wilgoci w domu,zmieniłam chatke i jej przeszło,nie zawsze uczulenie musi być pokarmowe:-)nie znam sie tylko pisze jak u mnie było

Marta- moglaby byc to przyczyna ale mamy w domku suchutko,zero grzyba,cieplo....A wysypka pojawia sie i znika..ewidentnie mysle cos w mleku.
musisz obserwować,Szymek niby miał skaze ale nawet nutramigen nie wykluczył alergii,do dzisiaj ma ale juz mniej,więc coś musi być tutaj co tak uczula:/:/

Madbebe tak to jest że babcie chcą wciskać w dzieci jedzenie. Ważne żeby piła i cokolwiek zjadła a jak ma energie to kilka dni i pewnie przejdzie.
Dobranoc

Lubiczanko Ty jeszcze tu???????????
Misia alergeny w organizmie moga utrzymywac sie nawet do 2 tygodni... wiec moze stad ta wysypka pomimo wyeliminowania tego i owego. Barmanka kiedys pisala o czyms takim jak marsz alergiczny, tym grozi zla dieta dziecka ze skaza :/ do tego czesto astma...
A mleko kokosowe to takie litrowe w kartonie?? Kupilam je kiedys (robilam na nim krem do tortu Alexowego na roczek) fakt, kokosem to nie daje :D
Mi czasem zdarza sie dodac odrobine smietany do zupy... Ale mam tez taki sposob: zoltko, 1/3 garnuszka mleka (w naszym wypadku koziego), lyczeczka maki. Wymieszac, wlac do zupy i zagotowac. Pomidorowa wychodzi rewelka!
A widzialam smietanke ryzowa. Musze tez obczaic co to...

Barmanka ja smaruje maslem, nie widze, zeby cos mu po tym bylo. Kiedys kupilam margaryne roslinna ale mnie moja opiekunka nastraszyla, ze zawiera sterole i nie wolno dzieciom podawac :/ Echhh te nasze skazowe maluchy :((( Ja mam dosc tego dziadostwa!

madbebe moja coreczka ostatnio to az przez 3-4 dni prawie nic nie jadla po tym wirusie. TYlko chrupki kukurydziane i paluszki wsuwala plus ciagle pila, najpierw sama wode, a potem geste soki typu kubus itp. Dziecko samo wie, co moze, a co nie. Nic na sile!Nie przejmuj sie, odzyska apetyt juz na dniach! Ja jak jestem chora na to swinstwo, to prawie tydzien nic nie jem-autentycznie. Wtedy mi nawet kawy nie brakuje, tylko woda i cos tam moze skubne, ale ogolnie dlugo dochodze do siebie. Kiedy wracacie z Pl?Zdrowka i duzo cierpliwosci do mamy zycze hehe.Taki urok mam-nie denerwuj sie.

Zrobilam salatke, zrobilam ciasto, a maz sie zawinal i pojechal do kumpla. Humoru mi to jednak nie popsulo, bo sobie sama zasiade do wieczornego filmu :-) Dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
nie,no dziewczyny napewno ktos sie pomylil i napisal 100e....pewnie mialo byc 1000:-D:-D:szok:
Madbebe nic na sile,wiem po Szymku,jak chce to je a jak nie to ja go nie zmuszam.\Wczesniej siedzialam nad nim zeby tylko w niego cos wmusic,robilam po 3sniadania itp..teraz zmadrzalam...
rok temu w Pl jak byly upaly,mlody jadl tylko kolacje,czasami sniadanie-ale zadko i co?i zyje:-):tak:i wyminal swoja waga nie jednego rowiesnika,ktorzy kiedys byli duzo ciezsi od niego(14kg)wazy:)

Do góry