reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

O ja uwielbiam jesień! Tu jest tak samo pięknie z tymi kolorami jak w PL. tylko rzadko się piękna pogoda zdarzy żeby można było popodziwiać...

cytryna ale fajny prezent od Aventu, też bym taki chciała, ale w Polsce chyba tak nie ma.
A jak u Was tak dużo pada to może pomyśl o suszarce bębenowej, ja mam i w zimie często korzystam, no i w większości nie trzeba prasować, jedyny minus to prądu dużo pobiera.

Na pewno fajna rzecz taka suszarka, jak mieliśmy samą pralkę to chodziliśmy do pralni i w takich wielkich suszyliśmy ciuchy zimą i właśnie nie trzeba było prasować, a teraz mamy tą 2 w 1 i nie powiem, super wygoda i nie mogę na nią narzekać poza tym że ciuchy z niej wyciąga się pomięte jak psu z gardła.

gdzieś słyszałam że kości miednicy się poszerzają o ok 5cm i już tak zostają po porodzie.. może dlatego tak bolą :confused:

Może to zalezy od tego jaka która była szeroka przed ciążą? bo mi tak właśnie zostało, może nie aż 5 cm ale już nigdy nie wcisnęłam się w swoje spodnie w rozmiarze 6. Teraz nosze 8 i mam nadzieję tylko że po kolejnym porodzie się nie rozejdę jeszcze bardziej....

reklama
wczoraj czytalam , ze w osttanim miesiacy wlasnie moga meczyc luzne stolce ...
ja tez ostatnio mam podobnie , ale dla mnie lepiej tak niz zatwardzenia z pierwszych miesiecy :/ to byla masakra

w pierwszej ciąży tak nie miałam dlatego teraz
wydaje mi się to jakieś dziwne ...
czuje się choćbym wiecznie miała grype żołądkową :sorry:
ale te zatwardzenia były gorsze, to przyznaje ...

Hej
Zaraz wychodze po wyniki i na spotkanie z polozna.
Ledwo zyje, od godziny mecza mnie skurcze i okropny bol pachwiny:-:)szok:

powodzenia na wizycie

ja za 2h idę na zebranie a po nim odrazu do ginka jadę na 18

Ja mam wrazenie ze ostatnimi laty to nie ma takiej prawdziwej zlotej jesieni ,a wiosna tez jaks taka bezplciowa.Przynajmniej tutaj.

Ja mam suszarke i tylko poscieli w niej nie susze bo pozniej problem z prasowaniem.A tak to uwazam ze to byla bardzo dobra inwestycja.Nie znosze jak w domu mam porozkladane suszarki w ziiemie .Mam malo miejsca i tylko to przeszkadza.A jak wyciagam cieple pranie to 80% nie musze prasowac.

Jezeli chodzi o miednice to ja tego u siebie nie zauwazylam.Mam nadal waskie biodra ,a nawet mam wrazenie ze teraz spodnie mi z tylka spadaja.

Ale mialam dzisiaj zawroty glowy.Jak wracalam od manikiurzystki to nie zjadlam przekaski jak mi diabetolog karze,bo nic przy sobie nie mialam i chyba mi tak cukier spadl ze szlam jak pijana.Poty mnie oblaly itd myslalam ze nie dojde.W piekarni kupilam szybko bulke ,ale dopiero teraz w domu po obiedzie i paru kostkach czekolady mi przeszlo.

A pozatym sie okazalo ze tutaj taki sam problem z okulista na kase chorych jak i w Polsce .Wolny termin na koniec pazdziernika ,a niech ich szczysci ja zle widze i mnie to drazni.Bede zaraz wydzwaniala po innych okulistach nawet jezeli bede musiala daleko jechac.

sieeeemka!

sprzedaliśmy autko więc teraz poszukiwania nowego do kupienia, i ciągle zajęty komp...
zaczyna mnie brzuszek uwierać i już nie mogę się doczekać porodu, napewno mi ulży...
miałam cięzki weekend, szkoda gadać...;/ wczoraj cały dzień leżałam też bo brzuszek bolał i wogóle...

w pierwszej ciąży tak nie miałam dlatego teraz
wydaje mi się to jakieś dziwne ...
czuje się choćbym wiecznie miała grype żołądkową :sorry:
ale te zatwardzenia były gorsze, to przyznaje ...

ja w weekend raz miałam zatwardzenie, a raz rozwolnienie, a w międzyczasie wymioty;/ też mam wrażenie jakby mnie jelitówka dopadła!

hmmm , no czy ja wiem, moja kuzynka 3 dzieci urodzila i jest nadaj taka waziutka w biodrach jaka byla

no ale znam tez takie co po porodzie juz zostaly z wiekszymi ...

ciekawe od czego to zalezy
tez mnie to ciekawi od czego to zalezy moja kolezanka jak rodzila pierwsze to byla za waska i cc musieli robic a przy drugim juz by mogla rodzic normalnie ale maly sie ulozyl posladkowo i i tak robili cc... a bioderka faktycznie ma troche szersze niz przed ciazami za to u mojej sis po 2 dzieci roznicy nie widac wydaje mi sie ze szersza nie jest;)

Trzymam kciuki za wizyty :)
Mnie biodra nie pobolewają. Czasem w spojeniu zakłuje ale to wszystko :)

Ewa kombi też kupujecie :D? Ja wczoraj pierwszy raz prowadziłam nasz karawan :-)

reklama
jestem i ja... humor nadal do d... wszystko mnie boli , caly dol brzucha, miednica, najchetniej bym usaiada i beczala...nie przechodzilam tego tak zle przy julce...w nocy nie spie bo mam mega zgagi,czuje jak mi bulka w przelyku... marze o rozwiazaniu...trzymajce sie kochane

Do góry