reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Alergia i problemy z nią związane

Nice Jelpa nie wycofali, na pewno jest w sprzedaży. Biały Jeleń wysusza skórę, więc płyn do prania też może mieć jakiś wpływ na skórę. Mam nadzieję, że to nic poważnego i że szybko zniknie tak jak się szybko pojawiło. A nie robiłaś sobie badań w tym kierunku? tzn. odnośnie przeciwciał właśnie na różyczkę, cytomegalię i tokso przed ciążą???​

reklama
mojemu biały jeleń bardzo pasował, ale niestety jakoś go nie ma w sklepie w którym robiłam zawsze zakupy
(a tych wszystkim badań to i ja nie robiłam, poza tokso)

NATOLIN, ROXI - to jak gdzieś zobaczycie w wawie tego Jelpa to dajcie proszę znać. Bo ja nigdzie nie mogę go znaleźć, wszędzie tylko Lovela i Lovela.

NAT - Białego Jelenia kupiłam w Mokpolu na skrzyżowaniu Puławskiej z Wałbrzyską - jeśli byś szukała :-)

KANIA - przed ciążą nie robiłam (ja nawet nie planowałam tej ciąży jeszcze ;-) ), tylko teraz w trakcie ciąży, bo to są obowiązkowe badania i wszystko na razie ok było. No ale u Przemka to ewidentnie uczulenie, więc już nie musze się martwić pod tym kątem ;-) Chyba mu już to powoli schodzi, oby jak najszybciej, bo jego twarz kiepsko wygląda.

nat, myśle że musiałaś miec te badania bo to standardowo każdej kobiecie w ciąży gin zleca :tak:

nice,
oczywiście dam znać jak gdzieś zobacze, bede teraz zwracać na jelpa uwage ;-) z jednej strony lepiej że to wysypka uczuleniowa a nie choroba, ale z drugie strony to też nie fajnie że szczepionka tak podziałała na organizm :-( Oby mu to jak najszybciej zeszło!

Roxannka ale Kania mówiła przed ciążą. Zresztą z tego co pamiętam to i tak nie miałam. Sprawdzę, ale moja dr jest zachowawcza. Mówiła pamiętam, że i tak w ciąży już się nie zaszczepi.

Roxannka szczerze to robiłam te badania na własną rękę po poronieniu, żaden gin mi nie zlecił, jeden może zasugerował ale nic szczególnego. Więc może u Was jest inna profilaktyka :-) A powiedz mi czy zlecają lekarze gin na początku ciąży określenie poziomu hcg??? przykład - dziewczyna trafia do gina po tym jak się dowiedziała z testu że jest w ciąży. Lekarz na usg niewiele jeszcze widzi, coś jest ale..., jak jest u Was, każą Wam przyjść za m-c, robić jeszcze test, jakieś badania, czekać itd aż się coś rozwinie.

Nice trzymam kciukasy, żeby szybko znikło !!!

nat, aha to nie doczytałam, że przed ciążą :sorry2: przed ciążą to i ja nie robiłam żadnych badań ;-) a w ciąży te badania są obowiązkowe i to nie chodzi o zaszczepienie tylko np w przypadku cytomegalii ma to wpływ na to jakie leki po porodzie podać dziecku albo matce, nie pamiętam dokładnie ale koleżance to wyszło pozytywnie :-(

kania,
myśle, że początkowe postępowanie w dużej mierze zależy od lekarza. Mnie nie kierowano na żadne badania, poszłam do gina jakoś w 4 tyg. bo myślałam że trzeba jak najszybciej, a ona do mnie że na spokojnie żeby przyszła za miesiąc bo teraz to za wcześnie na cokolwiek. Tylko że w 5 tyg miałam plamienia i pojechałam do szpitala i tam mi pierwsze usg zrobili, no i wyszło czarno na białym że ciąża jest :-)

kania, myśle, że początkowe postępowanie w dużej mierze zależy od lekarza. Mnie nie kierowano na żadne badania, poszłam do gina jakoś w 4 tyg. bo myślałam że trzeba jak najszybciej, a ona do mnie że na spokojnie żeby przyszła za miesiąc bo teraz to za wcześnie na cokolwiek. Tylko że w 5 tyg miałam plamienia i pojechałam do szpitala i tam mi pierwsze usg zrobili, no i wyszło czarno na białym że ciąża jest :-)
To u mnie było tak samo, tyle że ja do lekarza trafiłam w 5 a w 7 wylądowałam w szpitalu z tym samym.

reklama
Roxannka szczerze to robiłam te badania na własną rękę po poronieniu, żaden gin mi nie zlecił, jeden może zasugerował ale nic szczególnego. Więc może u Was jest inna profilaktyka :-) A powiedz mi czy zlecają lekarze gin na początku ciąży określenie poziomu hcg??? przykład - dziewczyna trafia do gina po tym jak się dowiedziała z testu że jest w ciąży. Lekarz na usg niewiele jeszcze widzi, coś jest ale..., jak jest u Was, każą Wam przyjść za m-c, robić jeszcze test, jakieś badania, czekać itd aż się coś rozwinie.

Nice trzymam kciukasy, żeby szybko znikło !!!

Mi kazala przyjść tydz później,usg i było już widać (bo ja polecialam do gin już w 4 tyg:-D)

Do góry