reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

natolin łaaaał!!!!!!!!!! Piękny post:tak::szok:. Co prawda nie ma nic do mnie,ale i tak baaardzo mi się podobuje:tak:;-):-)
Ida dvd do auta kosztuje może jakieś 300-400 zł. My kupiliśmy odtwarzacz jakieś 3 lata temu w biedronce za 280 zł:tak:. To jest przenośny odtwarzacz dvd z możliwością zaczepienia na zagłówek fotela w aucie. U nas się sprawdził,jak jechaliśmy np.nad morze. Fajna sprawa.

Alicja ty nasza specjalisto w robieniu jajecznicy z zamkniętymi oczamy:-D:-)

czarodziejka absolutnie!!! Żadnego wykluczenia! Cieszę się,że u was dobrze.
rysia dobrze,że,mimo zabawy o 23,udało wam się wyspać. Oby następna nocka była jeszcze lepsza:****
sheeney trzymam kciuki za wizytę u lekarza. A ja chyba nie doczytałam,że 12 kg zrzucił M kani,
bo na pewno mój tyle zrzucił:tak:
Co do usypiania dziecka,to u nas usypiam tylko ja. Kiedyś jeszcze,jak Franek miał kolki(boszzzz,jak to daawno było:laugh2:),to małż mi trochę pomagał. Chociaż jak się tak zastanowię,to usypianiem nie można nazwać położenie dziecka do łóżeczka,czasem podejście doń i podanie smoczka. Franek usypia się sam:laugh2:

reklama
nat playstation move to bezprzewodowy kontroler ruchu do konsoli ps3 w woli wyjasnienie,ja tak jak ty musialabym brac cos na uspokojenie bo nerwus zemnie straszny
sheeney to u was dzisiaj wielki dzien jak sobie przypomne jak ja uslyszalam pierwszy raz bicie serduszka to az lezka mi sie w oku kreci

ja sobie leze pod kocykiem i ogladam magde m

Idus wlasnie wolalabym cos nie dla ciezarowek,zreszta tu i tak niczego takiego bym nie znalazla a z Polski nie mam jak...Narazie mam 2 dlugie,grube ,zapinanae swetry i licze na to,ze nagle nie zrobi sie -10:sorry2:

Sariska szarlotke to i ja umiem robic jako jedyne ciasto i musze nieskromnie przyznac,ze jest calkiem niezla.Na swieta na pewno bedzie

Emiliab tym razem sie nie pomyslila:-p Kania pisala,ze jej maz schudl w rok bo przeszedl na diete i zaczal cwiczyc.

Wiola no wielki dzien:-) jakos bede spokojniejsza jak uslysze

Shheney juz wiem co miałam pytałaś o ps move i xbox kinekt(jak kolwiek sie to pisze) .... i od razu mówię polecam move kontrolery nie przeszkadzają a sa fajne bo w pinponga czujesz pileczke jesli wiesz co mam na mysli)... a sasiady mają kinekta i to jest lipa, bo jak wyjdziesz wpola to on Cię nie widzi, nie czujesz tego co robisz... bo nie reaguje zbyt dobrze ja stnowczo polecam mova

a na modowy nie łaska wejść i Idulcowi doradzić??????????:-p
sarisku, ja też staram sie tego ze złością nie robić i PRZEWAŻNIE mi się udaje:rofl2:chyba że takie właśnie sytuacje extremalne bo wtedy mi sie myślenie wyłącza:baffled:
emiś, ja nie jestem pewna czy u nas to dvd by dało radę... ona bajki to tak na 5 minut, jakby klawiaturka była do postukania przy tym, że tam coś się ruszy, włączy wyłączy to wtedy szał by był:-D

Witam.Mały wczoraj zasnął mi o 22 dopiero a wstał o 8 rano :baffled:
z pobudką o 4 na mleczko zjadł i zasnął.
Teraz zjadł 250ml mm z kaszką i poszedł nyny sam od siebie poprostu się położył patrze a on spi:laugh2:
No mój ginek nie mówił że ta wkłądka zatrzymuje @ ale może jest pare odmian takich nie wiem wogóle to zapomniałam nawet nazyw tej wkładki co mi polecał:sorry2:pewnie gdzybym była nią zainteresowana to bym zapamiętała:dry:hmm nie ważne no cóż zdarza się.
Kamilek wczoraj mi pogroził palcem nie nie nie jak chciałam go isć wykąpać bo jak wróciłam od lekarza to normalnie masakra brudny z czekolady,serka ,przesikany jakby matki nie miał wyglądał :crazy:a nie było mnie nie całe 2godz a został pod opieką cioci.Jak go zobaczyłam to niewiedziałam od czego mam zacząć ale wykąpałam go już po 16tej.Ja nie lubie jak mi dziecko brudne chodzi po mieszkaniu jakoś tak mi się kojarzy z zaniedbywaniem (chociaż wiadomo jak coś je to sie ubrudzi a zwłaszcza jak sam je bo on nie da się narakmić ale to zaraz go przebieram i myje)
Mojej znajomej dzieci to strasznie brudne ciągle chodzą a mnie to tak denerwuje:baffled:

Baska rozumiem Cię doskonale. Tez mam znajoma co o dzieciaka nie dba. Jak do mnie przychodzila to wiedzialam, ze jadl jajecznice i np. jogurt albo serek. A ja sie tak zastanawiam czy to taki problem dziecku twarz chusteczka mokra przetrzec ehhh. Albo w zimie kurta usmarowana od jedzenia ehhh zawsze wymiete ciuchy na dziecku oj jak ja takiego czegos nie lubie :-(. Przeciez na dziendobry uczy dziecko byc niechlujem ehh

edit: Idek była i doradziła

sarisa dokładnie masz racje.Ja to szczerze powiem ze pranie robię co drugi dzień ,teściowa gada że przesadzam ale przecież nie pozwole żeby moje dziecko w brudnych ciuchach chodziło:dry: Moja kuzynka z kolei opiekuje się dzieckeim sąsiadów (bo matka zagranicą ojciec calymi dniami w pracy) i ostatnio po wekendzie jak ten mały do niej przyszedł to powiedziała że odrazu do wanny go wrzuciła bo taki był brudny że patrzeć nie mogła na niego ja niewiem może ten ojciec go nie myje wogóle:baffled:
Nat ja też nie używam bo np nie prasuje ciuchów po każdym praniu tylko jak gdzieś jadę ale zawsze staram się tak rozwieszać żeby było w miare nie pogięte i nawet się udaje

Ostatnia edycja:
reklama
Iduś napisałam na odpowiednim wątku co ze szczepieniem.
Dzięki za wyjaśnienie o śpiworku :-) To faktycznie fajny.
Na moje włosy te szampony i odżywki radical bardzo źle działały, dlatego nie próbowałam nigdy z tej serii tabletek.
A co do pisania męża na forum (tudzież czytania) to mamy zupełnie inne podejście, bo mnie już by bardzo wkurzyło, gdyby mój to czytał, a gdyby coś napisał to...:angry: tzn w ogóle nie uznaje zaglądania w moje otwarte strony na lapku a najlepiej jakby do mojego laptopa w ogóle się nie zbliżał i generalnie tak jest

Emiliab
mimo iż do Ciebie nic nie było to pamiętam o Tobie i ślę :-* i o tej sprawie co na priv pisałyśmy też pamiętam i jak coś będzie się dalej działo to pisz

Ponawiam pytanie - gdzie jest Makuc?

Sariska no więc właśnie - to nie jest obserwacja i ta metoda. Tak "na czuja" to wiadomo, że można "wpaść" :-)
Spałam tylko 30min, chyba mi się coś poprzestawiało w głowie, bo jestem śpiąca :-/ późno poszłam spać, nocka kiepska, od rana "na nogach" - no tak nie do końca, bo nadal leżę ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry