reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dobry
wczoraj troche nadrobiłam ale wiecz, sraciłam humor i juz nie odpisywałam.
Teraz mały po obiadku zasnął przy "muzycznych listach", wiec mam znów chwilę.
No to idzie zima, wczoraj miałam problem z autem bo bateria słaba ,a mrozek zrobił swoje. Ale dobrze mieć szefa K przy boku , który z pomocą w 5 min przyleciał.;-)

Zielona- dobrze ze Wam sie nic nie stało, a śmiechu ludzi jakoś nie rozumiem :confused2:, a małż to jhuż inna bajka.
Wronka- &&&& w poszukiwaniu pracy, wiem co czujesz.......
Salamandra- dobrze ze wszystko oki z fasolką, tak więc dbaj o siebie i dzidzię.

Resztę równiez nadrobię.;-)

reklama
17 st. po nocy to jest masakra... niestety po ostatniej chorobie M. pani doktor zaleciła żeby w domu było max. 21 st. ale lepiej 20... krrrrrrrrr zamarzam. Ale czego się dla dzieciaków nie robi. Byle nie było poniżej 19,5 :-p
No w lodówce już coś więcej w końcu...
co do zusu to lepiej niech go zlikwidują bo i tak tej kasy co teraz wpłacamy na emeryturę nie zobaczymy. Przeklęci złodzieje... nic tylko straty i straty. A gdzie kasa którą odkładali ci ludzie przez całe zawodowe życie?? No gdzie pytam?
A składkę zdrowotną to wolę płacić prywatnie bo przynajmniej będe miała od ręki dostęp do specjalistów a nie czekanie przez 1,5 roku... niech lepiej dają ludziom wybór NFZ czy prywatny ubezpieczyciel... kto co chce niech wybiera i niech płaci. Tylko niech nie narzekają...

aniez - z tego co zapamiętałam, a Was może dotyczyć to:
85tys dochodu rocznie lub więcej na rodzinę + co najmniej 2 dzieci = ulga prorodzinna jest
bogate rodziny jedynaków ulgi nie dostaną
Ci, co mają poniżej 85tys dostają bez zmian

becikowe - dostaniesz, jeśli masz dochody poniżej 85tys rocznie na rodzinę, więc nam nie wypłacą:wściekła/y:

O ZUS-ie nawet nie dosłyszałam, bo mi telefon zaczął dzwonić i dzwonić, wrrr..
Jak ktoś słyszał to poproszę info:tak:

- podwyższenie o 50 proc. ulgi prorodzinnej na każde trzecie i kolejne dziecko; na dwoje pierwszych - ulga bez zmian

- likwidacja ulgi dla rodzin z jednym dzieckiem, o dochodzie powyżej 85 tys. zł rocznie

- likwidacja becikowego dla dla rodzin o dochodach powyżej 85 tys. zł rocznie

- likwidacja 50-proc. kosztów uzyskania przychodów dla autorów, których dochody przekroczą rocznie 85 tys. zł

- likwidacja ulgi na internet

- zmiany w zakresie lokat tzw. dziennych, pozwalających na ominięcie "podatku Belki"

- usprawnienie administracji, np. pozwolenie na budowę ma być wydawane w ciągu 100 dni dla wielkich budów 60 dni dla małych i średnich budów

- skrócenie czasu postępowania w sądach o 1/3

- ułatwienie dostępu do zawodów w których działają korporacje zawodowe.

- zmiany w składkach zdrowotnych dla rolników: od lutego 2012 państwo będzie płacić za gospodarstwa do 6 ha; 6-15 ha - rolnicy płacą połowę składki (16 złotych); powyżej 15 ha - całą składkę. W 2013 r. rozpocznie się wprowadzanie rachunkowości. Docelowo rolnicy w powszechnym systemie emerytalno-rentowym.

- składka rentowa wyższa o 2 pkt. proc. po stronie pracodawców

- zmiana systemu waloryzacji emerytur i rent (przez jakiś czas, przynajmniej przez najbliższe 4 lata ma mieć charakter kwotowy, a nie procentowy)

- stopniowe (od 2013 r.) zrównywanie i podwyższanie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn, docelowo do 67. roku życia; Od 2013 r. co 4 miesiące wiek emerytalny ma rosnąć o kolejny miesiąc. Dla mężczyzn proces zakończy się w 2020 r., a dla kobiet w 2040 r.

- zmiany w systemie emerytalnym służb mundurowych - dla tych, co wejdą do służby w 2012 r. i później proponowany wiek emerytalny to 55 lat lub 25 lat służby

- duchowni powinni uczestniczyć w powszechnym systemie emerytalnym. Jeśli będzie to konieczne, konkordat zostanie zmieniony

- podwyżka dla policjantów i wojskowych po 300 zł na głowę od 1 lipca 2012 i - jeśli się uda - podwyżka podobnego wymiaru pod koniec kadencj

a więc....
Elve- te co miałam robić we wtorek ale @ przyszła, tzn morfologie , i reszta cos od tarczycy,żeby sprawdzic co jest nie halo z moimi hormonami, dziś są wyniki po południu ale dopiero po weekendzie pojade odebrac.
Kamisia- co za wstretna baba, jak wogóle moze oceniać Ciebie jako matkę??? paranoja, wogole jest nie fair wobec Ciebie.
Mamusia- wagi jak wagi, ale te napieranie w cyckach
Gosiek- fajnie ze sie odzywasz...no to mieliscie trafa z tym kompem...ciotka w Belgii tez mówiła ze ludzie własnie takie rózne rzeczy wystawiaja przed śmietniki.niekoniecznie niedobre.
Magda- fajnego masz męza ze Ci takie grupony kupuje, u mnie to chyba cycki sie zaczynają i kończa na plecach heheheh. a co do sprzatania u nas mały tez w miare se z tym radzi, umie wrzucic klocki do pudelka, zamknac i odstawic na półkę, drobne rzeczy tez do szyflady, a samochodziki poustawia w rzędzie przy ścianie, wiec oki...tylko ma tez tak ze jak juz wszystko pouklada to i tak samo zaraz porozrzuca heheheh
Gosienka- nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Kici- zdrówka
wow politycznie mi sie tu zrobiło

Ostatnia edycja:
a śmiechu ludzi jakoś nie rozumiem
confused8gj.gif

Filonka, bo to debile, ktorym sie wydaje, ze na jakiejs pieprzonej corridzie sa... Tutaj zycie nie ma zadnej wartosci. Zawsze mowie, ze tubylcy nie szanuja zycia, bo jest ich tyle, ze jeden mniej, jeden wiecej - bez znaczenia.

Dzięki, Nata!
Mnie się w sumie poza podwyższeniem składki rentowej wszystko podoba.
Z drugiej strony wolę, aby potrzebujący dostali.

Kaczyński się teraz wypowiada - cyrk na kółkach:-D

ja osobiście jestem przeciw podwyższeniu wieku do 67 lat - zreszta szkoda słów

dokładnie...paranoja jakas:-(

Się witam:-)

Moje dziecie zasneło po 15 i jeszcze spi....już wiem ,ze wieczór mamy dzisiaj zarwany hehehe, pewnie wczesniej niz o 22 nie pojdzie spac, nie ma bata;-)

Jutro ide z T do kina, zarezerwowałam bilety i idziemy na Listy do M:-), wlasnie sobie uswiadomilam,ze ostatni raz w kinie bylismy na avatarze jak bylam z Boryskiem w ciazy:szok:

reklama
Do góry