reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Ależ mnie dzisiaj podbrzusze ciągnie. Jak wykonam gwałtowniejszy ruch to aż mnie z bólu skręca.
I ciekawe jest to, że nie czuję tego cały czas, tylko np dwa dni, potem kilka dni spokój... Też tak macie?

katrina czy Ty robilas tu w Irl testy na toxo. Tak sie dzis wkurw... pojechalam do Polskiej kliniki, (wczesniej upewniajac sie telefonicznie czy wykonuja badania na toxo,glukoze,itp.) Pani na recepcji potwierdzila, po czy lekarz oznajmil mi,ze w Irlandii zadnych takich badan sie nie wykonuje, tylko krew i wsio i jakie ja mam argumenty,ze chce badanie na toxo, bo tylko w skrajnych przypadkach moga zrobic,jak im udowodnie,ze moge byc zarazona:szok:Pytam jak kurw... mam im udowodnic,jak wlasnie nie wiem czy mam!!! A jak dziecku sie cos stanie???? Nie wierze, powiedzial,zebym leciala do Polski i tam zrobila albo mam sie poddac irlandzkiemu systemowi.
A dziewczyny Mammina i Asiiaa wy tez tylko krew mialyscie????

Widzę, że jutro będzie dzionek samych dobrych wieści :-D Tyle wizyt się szykuje... Ja muszę czekać do 12go grudnia ale jak wrócilam do pracy to na szczęście czas szybciej leci:-)
Ja niecałą godzinkę temu miałam akcję KALAFIOR:-p Takiego smaka sobie zrobiłam na niego, że w biegu dosłownie się ubierałam by do sklepu zdążyć. Ok, udało się, zdążyłam ale zachcianki nie spelniłam bo nie było... mieszkam w niewielkiej miejscowości, sklepy zamykają prawie wszystkie o 21szej i niestety...
Co jak co ale męża doprowadziłam dzieś przy tej okazji do łez, na szczęście tych ze śmiechu, jak wszedł do kuchni a ja z mrozonych swoich warzywek na zimę wykruszałam kawałki kalafiora:-)
Ugotowałam go, po czym stwierdziłam, że nie zjem go bo... on byl mrożony a nie świeży... Buuu... A do miasta 25 km...

asik - nie miałam, ale mnie akurat to nie przeszkadza, bo jakieś 20- kilka lat temu przechodziłam toxo (bezobjawowo) i w mam juz p/ciała, więc mnie juz to nie rusza.
A krew pobierają i robią badania w kierunku chorób wenerycznych, różyczki, hiv, grupę krwi i nie pamiętam co jeszcze.

asiia - wózek generalnie Ok, ale... muszę sie przyzwyczaić, że ma koła nieskrętne, poprzedni mój miał, ale to kwestia przyzwyczajenia i trochę znosi na prawo - to też muszę wyczuć, ale kosz na zakupy..... po prostu bagażówka!!!!
Marzył mi się wózek na dużych, pompowanych kołach, żeby dobrze amortyzował wszelkie nierówności i żeby dzidzia nie wracała roztrzęsiona ze spacerków.

Ostatnia edycja:
delwer ale ci zazdroszcze... ja jutro rano, coraz bardziej sie stresuje... do tego brzuch jak zwykle napompowany, jestem niby glodna a nie moge nic zjesc:/ wlasnie zrobilam sobie napar z siemienia lnianego na poprawe trawienia... juz chyba bym wolala te mdlosci....

katrina czy Ty robilas tu w Irl testy na toxo. Tak sie dzis wkurw... pojechalam do Polskiej kliniki, (wczesniej upewniajac sie telefonicznie czy wykonuja badania na toxo,glukoze,itp.) Pani na recepcji potwierdzila, po czy lekarz oznajmil mi,ze w Irlandii zadnych takich badan sie nie wykonuje, tylko krew i wsio i jakie ja mam argumenty,ze chce badanie na toxo, bo tylko w skrajnych przypadkach moga zrobic,jak im udowodnie,ze moge byc zarazona:szok:Pytam jak kurw... mam im udowodnic,jak wlasnie nie wiem czy mam!!! A jak dziecku sie cos stanie???? Nie wierze, powiedzial,zebym leciala do Polski i tam zrobila albo mam sie poddac irlandzkiemu systemowi.
A dziewczyny Mammina i Asiiaa wy tez tylko krew mialyscie????

w Polmedzie robia badania na toxo .

Kobiety w ciąży:

Przeprowadzamy wszystkie konieczne badania dla kobiet planujących zajść w ciążę oraz wszelkie badania konieczne dla oceny prawidłowego przebiegu ciąży, w tym:
· toksoplazmoza
· różyczka

· ospa
· żółtaczka typu B i C
· morfologia
· mocz
· HIV
· krzywa cukrowa

· cytologię płynną szyjki macicy
· wymrażanie nadżerek
· laserowe usuwanie nadżerek

ja szczerze mowiac jeszcze tam nie robilam ,ale w srode wybieram sie do Polmedu na genetyczne takze wszystkiego sie dowiem i zapewne odrazu sie do nich zarejestruje na reszte badan.

Ja też moge dołaczyć do tych dziewczyn co mają skleroze ja dzisiaj przypaliłam ziemniaki na odbiad i były troszke słone ale jakoś musiałam to przeboleć bo mi się nie chciało drugi raz gotować miłej nocki życze dobranoc :-)

Ja za to upiekłam ciasto cytrynowe. Wyłącznie dla mojego męża , bo mi się wogole nie chce słodkiego . Znów mi się nie chce jesc. Jak normalnie po obiedzie jadłam kolacje + podjadanie w trakcie... to teraz absolutnie po obiedzie juz nie chce. Nawet jak czuje troche głodu , to tylko jestem w stanie sie napić wody :) A juz w poprzednim tygodniu było lepiej nabrałam apetytu ,a teraz znowu. Choć na początku było masakrycznie , nic nie moglam jesc. Na siłę musiałam. I tak sie od poczatku zastanawiam czym to malenstwo sie żywi skoro ja nie moge wmusic w siebie nic "pożywnego" . A jednak - podobno ogarnia wszystko co mu potrzebne :)

reklama
Koniec łóżkowych ceregieli...poddałam się po nieskutecznej dwugodzinnej walce...zaraz przegram drugą...tym razem z lodówką...bo już odbija mi się nicością...miłego dnia :)

Do góry