reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy dla dziecka ? - Poradnik

reklama
dziekuje slicznie za porade my planujemy kupno w marcu, jak dostaniemy zwrot podatku z urzedu skarbowego, a co to jest ten isofix? bo ja wstyd sie przyznac ale nie mam pojecia, do tej pory kompletnie nie zwracalam uwagi na to jaki fotelik byle byl, ale teraz tyle wariatow na drogach ze mam strach

czy to ten sam fotelik? jakos wole kupowac na allegro

Proszę uprzejmie - na allegro to ten sam fotelik.

O isofix pisałem w tym wątku już ze 20 razy :tak:

ale proszę tu spojrzeć: Słowniczek pojęć - Foteliki samochodowe dla dzieci - sklep nr 1 w Polsce

witam, panie E-foteliku mam bardzo pilną prośbę, bardzo zależy mi na pana opinii w sprawie 2 fotelików i ich porównanie.
1. maxi cosi priori
2. chicco key 1 x plus

moim faworytem jest maxi cosi ale teraz tak siedzę i czytam i już coraz bardziej głupieję ;-/

ewentualnie myślałam również nad takim FOTELIK SAMOCHODOWY Easy-Go GALAXY 9-25kg+GRATIS!! (1934639693) - Aukcje internetowe Allegro lub takim http://allegro.pl/foteliki-ramatti-formula-9-25-kg-5xkolor-organizer-i1954251217.html
ale sama już nie wiem ;-/

bardzo proszę pana o pomoc bo chcę wybrać bezpieczny fotelik :(

a ja sie zastanawiam dlaczego ciagle Pan poleca wszystkim Romery chociaż jest dla niego jakas alternatywa również z 4 gwiazdkami w ADAC, czyżby jakies profity....

witam, panie E-foteliku mam bardzo pilną prośbę, bardzo zależy mi na pana opinii w sprawie 2 fotelików i ich porównanie.
1. maxi cosi priori
2. chicco key 1 x plus
3. easy go galaxy
4. ramatti formula

bardzo proszę pana o pomoc bo chcę wybrać bezpieczny fotelik :(

Witam serdecznie,

Przypomnę moje 6 złotych zasad:

1. wybierając fotelik kieruj się wagą, wiekiem, wzrostem dziecka - to jest oczywiste

2. sprawdź wyniki testów bezpieczeństwa, wybierz kilka najlepszych modeli - to również, zapraszam np tutaj:
Foteliki samochodowe - Testy ADAC - Strona główna

3. kup fotelik u certyfikowanego specjalisty i wspólnie wybierzcie taki, który da się najstabilniej zamontować w Twoim aucie (jeśli masz dwa, koniecznie przymierz fotelik w obu)

4. nie kieruj się intuicją – bezwzględnie stosuj się do instrukcji i zaleceń producenta!

5. nie popadaj w rutynę – montując fotelik nawet setny raz zrób to porządnie (podczas wypadku liczy się każdy centymetr)

6. im mocniej kochasz swoje dziecko, tym mocniej dociągaj uprzęże pasów – tutaj również znaczenie ma każdy centymetr!

4,5,6 również mam nadzieję nie wymagają komentarza ;-)

Proszę sprawdzić wyniki testów, wybrać najbezpieczniejsze a następnie dobrać najbardziej kompatybilny do auta.

pozdrawiam serdecznie

Witam serdecznie :) Dzisiaj zakupiliśmy Romera King Plus dla naszego synka. Przeczytałam wątek od połowy, wiele cennych informacji. Żałuję, że natrafiłam na nie dopiero PO zakupie, ale mam nadzieję, że dobrze wybraliśmy. Synkowi w foteliku jest wygodnie, mamy już za sobą pierwszą krótką przejażdżkę.
Mam dwa pytania:
1. w polskiej instrukcji montażu (oraz tutaj Britax King Plus Car Seat - Kiddicare - YouTube)wpadłam na informację, że przy zapinaniu tych 5-punktowych pasów na dziecku powinno się potem dociągnąć je ta tasiemką na dole fotelika, jakby pomiędzy nóżkami, aż do usłyszenia kliknięcia. Ciągnę i ciągnę, i nic nie klika, a nie chciałabym zmiażdżyć malucha :) więc ma kliknąć coś, czy po prostu mocno dopasować i już?
2. w jednym z ostatnich wpisów poruszył Pan problem japońskich samochodów, czyli zamki pasów na długich taśmach. Nie zwróciłabym na to uwagi, gdyby nie Pana wpis, a teraz się martwię, czy wybraliśmy dobry fotelik (pisał Pan, że Romer King miałby jeszcze gorzej). Czy może Pan to rozwinąć? Powinniśmy wybrać inny fotelik?

reklama
Witam! Z zainteresowaniem śledzę wątek o fotelikach. Mam do Pana (doradcy ds bezpieczeństwa) pytanie: Ponieważ nie wiemy co zrobić córeczka do tej pory jeździ w foteliku 0-13 kg Maxi cosi. Niestety już z niego wyrasta. Córeczka ma rok i miesiąc, waży ok 8 kg ale jest wysoka.Nie wiemy co zrobić małej główka wystaje i nóżki też czy jeszcze czekać z zakupem nowego ( 9-18 kg) czy już można małą wozić w nowym foteliku. Zastanawialiśmy się nad BeSafe iZi Comfort X3 albo Romer. Co Pan by doradził w takiej sytuacji? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Do góry