reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ale dużo piszecie :szok: ale to fajnie :-)

Ja w każdej ciąży się farbuję :tak:. Rozmawiałam z moją fryzjerką i farby (szczególnie te ciemne kolory) nie są szkodliwe. Poza tym czułabym się okropnie z odrostami. A zadowolona mama to i zadowolone dziecko ;-). A kolor zawsze mi wychodzi idealny.

Tokso – Maćku napisała 100% prawdę. Chorobą można zarazić się nie posiadając kota. Ja zachorowałam i leczyłam się w szpitalu nie mając żadnego zwierzaka :-(! A tokso bardzo łatwo zarazić się jedząc nie dokładnie umyte warzywa czy owoce bądź źle przyrządzone surowe mięso. Dlatego w ciąży nie powinno się jeść np. tatara.

Karamija – współczuję ze szpitalem :-(. Tyle się wycierpiałaś
No i nieźle z tym księdzem! :-D:-D:-D

Abigejl nieziemskie imię :laugh2: tak samo Eurazja :-)

Imię dla maluszka mamy jeszcze nie wybrane - tak naprawdę nawet się nie zastanawiamy. Czekamy na usg 3d i jeśli się pokaże to wtedy pomyślimy :happy:.
Poprzednio mieliśmy za każdym razem dla dziewczynki - Maja. Teraz zobaczymy...

Ostatnio się nie ważyłam ale za to strasznie urósł mi biust :szok:. W dodatku okropnie mnie swędzi!
Zaczęłam stosować krem na rozstępy (mama mia Ziajki) i jest lekka poprawa. A tak mnie swędział, że budziłam się w nocy.

reklama
ehhh tak tu o tym jedzeniu i tyciu nagadylyscie ze sernik upieklam:sorry: a mialam uwazac...niech bedzie ze to na swiet:pbo jutro swieto jakby ktos zapomnial i skley pozamykane...

czuję sie zobowiązana podziękowac za mój teraźniejszy slinotok!!

buziak a w tym gdzie lepszy standard to kiepska opieka?

gdzie ładnie to blisko - ale opieka ze tak powiem w zależnosci którą noga wstał personel i jakie wiatry nadaja.
a to co pisze o standardzie nie za bardzo to Instytut Matki i Dziecka. Opieka niespotykana!!
Ale 100km mam

O przypomniało mi sie!!! Jak leżałam z chłopcami to była afera, ze jakis chłop wszedł na kilku osobową salę i pytał o jakąś kobiete, która wzieli akurat na badania. Chciał wejsc ale go kobity zawróciły. potem sie okazało, ze ta kobieta sie nikogo nie spodziewała:no:
Do nas na sale tez gosciu zajrzał, wsadził łeb i zamiast sie wycofac to on zglądał salę:szok:
Podobniez zdarza sie, ze koles podchodzi do dyzurki - tam sa rozpisane nazwiska pacjentek, czyta gdzie ktos lezy i wynosza z sali pod nieobecnosc, portfele, aparaty, kamery..

Ostatnia edycja:
PaulinaMaria i zjedliscie? ja sie boje meduz tutejszych bo one im mniejsze tym bardziej jadowite a i zdarzaja sie te czarne :eek:
zalezy tez od wiatru i brzegu, tu, gdzie mieszkam sa tylko te wielkie galarety, zas u tesciowej sa te wsciekle brrrr zwyczaowo kazdy sycylijczyk przynajmniej raz w zyciu jest poparzony :confused2: poznac to mozna po lysych plackach na nogach np
minie sie nigdy nie przytrafilo ale pare razy sie otarlam
najgorzej z dziecmi :no: az serducho sie kroi

Szef był strasznie chętny wręcz napalony ale ja go utwierdziłam że to portowe zawieraja troszke ropy i innych odchodów bo to jednak wc na statkach to za butre to odebrało mu smak....:eek:

Hej laski:-)

Melduje się żeby było wiadomo że jest ok;-)
Brzuszek przestał mi twardnieć, czuje się bosko po prostu, ale w nocy strasznie wymiotowałam... Nawet nospy dziś nie musiałam brać:-) Cały dzień bawie się z małą bo trochę ja zaniedbałam ciągle leżąć i musiała bawić sie sama a teraz ma mnie na wyłaczność:-D

Buziak to wpadaj na ten sernik:p mialam babczki z serem robic ale w ostatniej chwili stwierdzilam ze nie chce mi sie paprac z tym wszystkim i zrobilam sernik w tortownicy.
Sicilpol ale macie jaja z tymi meduzami:/ to to wogole mozna jesc?? nie wiedzialam
Buziak ja bym jechala jednak tam gdzie blizej...zreszta drugi porod ponoc szybciej idzie to lepiej zebys zdazyla ;)no chyba ze masz miec cc bo nie pamietam juz.
ktos ma juz planowana cesarke czy jeszcze u nas cisza?

miski 2 - w którą stronę od warszawy mieszkasz?

snoopy - współczuję! i dobrze ze juz sie dobrze czujesz!!

blond20 - kolezanka chora, w łóżku lezy, nie wolno jej wychodzic... Ale zapraszam z tym serniczkiem zapraszam do siebie!!!;-) Na tyle zeby Ci machiato pierdylnąć przepyszne to wstane..

Uploaded with ImageShack.us

Aha. Narazie nie wiadomo czy sn czy cc. Mialam cc wiec ja jak pierworodka;-) A jak bede rodzic to nie wiadomo, co z lozyskiem i w ogole co jeszcze wyniknie..

Ostatnia edycja:
Z kupkami u mnie różnie, ale wczoraj nie zrobiłam i dość dużo zjadłam,ale nic jakoś mega tuczącego.

Gdybym byłą w połowie ciazy(czyt. 20 tydzień) to bym się nie martwiła, ale mi jeszcze 3 tyg brakuje i przez te 3 tyg to mogę mieć plus kolejne 3 kilo:(
W takim razie to właśnie kupka może być, ja mam tak samo i po kupci waga wraca do normy

no pewnie,zęnie wolno przesadzić:)Ja na porodówce leżałam z dziewczyną, która nazwała swoje dziecko Abigejl......
Znajomi też dali małej na imię Abigejl i naprawdę do niej pasuje, w zdrobnieniu mówią
Abi

ja neiwiem jak to dziala ze w pierwszej ciazy szybko przybieralam na wadze chociaz odzywialam sie tak jak przed ciazą a teraz objadam się slodyczami codziennie i nie tyje tak strasznie ... :)
Wszyscy mowia mi ze bedzie dziewczynka ciekawe czy sie sprawdzi.
Od wczoraj swędzą mnie całe piersi... strasznie swędzą i są nabrzmiałe jakby napuchnięte twarde. Pewnie rosną ale kurcze już ledwo sie mieszcze w staniki pewnie lada moment zrobią mi się rozstępy na piersiach bo juz zaczyna byc tak skóra napięta ze nei wytrzyma.
Brzuch mam tak samo duży jak i w pierwszej ciazy ale taki juz moj urok :p wazne ze waga tak nie skacze:)
Bo to też zależy od tego z czym się łączy różne składniki, jeżeli je się słodycze i nie utrwala ich np ziemniakami czy pieczywem to raczej się nie odkładają

MNie też straszliwie swędzą, ale nie całe tylko sutki.
I tak powiedzenia" chyba cię suy świeżbią" nabiera całkeim realnego znaczenia ;-)
Ja też jak powiedziałam mężowi że mnie cycki swędzą to mu niezła radochę zrobiłam z powodu tego powiedzonka ;-)

zapomniałam wam powiedzieć jeszcze, że w tym szpitalu leżałam ostatecznie w sali należącej do porodówki, sala do której idzie mama już po porodzie z dzidziusiem

pełna szwabska kulturka, ładne kolorowe, 2 osobowe pokoiki z łazienką, na ścianach piękne artystyczne zdjęcia noworodków, komoda z przewijakiem, wszystko przygotowane typu pieluchy, mokre chusteczki

w uk po porodzie wylądowałam w 4 osobowej sali ale można było się odgrodzić kotarami ale niestety wszystko było słychać no i kibel na korytarzu choć wcale nie wydawało mi się, żeby warunki były złe
nie wiem jak z tym w Polsce jest

A no i w szpitalu wszyscy mnie pamiętali, lekarze i pielęgniarki więc jak tam znowu wyląduję, mam nadzieję dopiero w czerwcu to będę się czuła jak u siebie w domu, to jedyny plus moich szpitalnych przygód
W tym szpitalu w którym będę rodzić porodówka też jest po remoncie i sale właśnie są dwuosobowe z łazienką, miejscem na kąpiel i pielęgnację maluszka, na ścianach kolorowe obrazki i maluszek może być przy mamie stale, chyba że mama wyrazi chęć to pielęgniarki mogą zabrać i się zająć maluszkiem jak mama odsypia. Bardzo podwyższyli standard a opieka też jest bardzo dobra

U mnie z wagą jest tak że w porównaniu z tym jak miałam przed ciążą to mam tylko +2kg więc dramatu nie ma ale biorąc pod uwagę to że najpierw schudłam 3kg to razem z nadrobieniem daje nam +5kg i to mnie już martwi i nie wiem jak an to patrzeć :eek:

Ale mam dzisiaj doła :-(

Odstawiłam wczoraj córkę od cyca, jest to ciężkie dla niej dla mnie też, chociaż nie sądziłam, ze to takie trudne. Ona z cyca piła od małego, w ogóle nie używała smoczków ani butelek, ale ze względu na mój stan i na to, ze stało się to trochę już denerwujące postanowiliśmy to zakończyć.

Nie umiem sobie z tym poradzić i cały czas ryczę :-(

reklama
Do góry