reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
gratuluje pozytywnych wieści z brzuszków:-)

Martolinka
ja też tyję szybko, nie ważne czy uważam co i ile jem czy nie, jutro wizyta i po 3 tygodniach jest prawie 3,5 kg więcej, masakra... niby lekarz nic nie mówi ale jest mi okropnie wstyd zwłaszcza przed samą sobą:zawstydzona/y: tym tempem jak nie zwolni na koniec ciąży będzie prawie setka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-(

Augustynka
ja nie biorę witamin i mam mega apetyt i nie umiem go zmniejszyć:-(

martolinka ja na ostatniej wizycie tydzien temu mialam +14kg, nie przejmuj się... Koleżanka rodziła w zeszłym roku i w sumie była na plusie.... 21 kilo!! dziewczynka urodziła się z wagą 3500, więc normlanie, a owa koleżanka po 4 m-cach wróciła do swojej wagi.... Jej opowieść nastraja mnie pozytywnie i tego się trzymam :)

augustynka a lekarz Ci nic nie mówił, czy ta szyjka ok? Bo ja ostatnio miałam 3,3 cm i mi powiedział, że mam dalej się oszczędzać. Kurde już zgłupiałam:eek: Poza tym fajnie że Pola się kręci. Moja Zosia też co chwilkę zmienia położenie. Ogólnie gratuluję wizytki:*

martolinka
to może faktycznie lepiej nie brać tych witamin. Ja w sumie nie biorę żadnych i nie brałam nic w ciąży poza magnezem. Mi Ginek powiedział, że mam zadbać o dietę i to wystarczy. Stwierdził, że kiedyś nie było tych specyfików i że należy bardziej naturalnie podchodzić do ciąży tj. stosować zdrowy tryb życia i odżywiać się prawidłowo. I ja się tego trzymam. Wcinam owoce i warzywa choć nigdy nie przepadałam za nimi-wolałam słodycze. Ograniczyłam właśnie słodkości, nie piję już w ogóle kawy i mocnych herbat. Do tego dużo nabiału, chudego gotowanego mięsa i rybki i póki co nie narzekam-wyniki są dobre.
Co do pęcherza płodowego to uważaj na siebie. Fajnie, że Malutka jest zdrowa i jaka duża. Gratulacje:)

martolinka gratuluję udanej wizytki!

kasiagaw no własnie nic nie mówił, także nie wiem... :/ A jak nic nie mówił, to przyjełam, ze dobrze...
A witaminki co dwa dni biore.
W ogole przyjmowałam luteine dowciapnie i teraz na wizycie nic nie wspomniał czy mam kontynuować czy nie... Chyba musze do niego przedzwonic. Narazie nie odbiera.

Martolinka- dobrze, że u Malutkiej wszystko w porządku, a wagą będziemy się martwić "po"- pewnie, że trzeba trochę słodycze ograniczyć, ale są dziewczyny, które nie jedzą słodkiego a mimo to dużo tyją w ciąży.

Martolinka gratuluję udanej wizyty. Co lekarz Ci mówi na temat wagi? Mój tylko raz pokręcił głową jak przytyłam ponad 3kg przez m-c;) teraz sie pilnuje
i trzymam kciuki za dzisiejsze jeśli któraś wizytuje.

martolinka - gratki wizyty! :tak:A z wagą to różnie bywa, każda kobieta jest inna, jedna więcej przytyje, druga mniej... A jesteś wysoka, to pewnie te kilogramy się ładnie rozchodzą.
A z Antkiem też tak miałaś??

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry