reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

maćku
a co do herbaty/wody to jest taka teoria, że dziecko karmione piersią przez 6 miesięcy nic innego nie potrzebuje oprócz mleka matki więc na dobrą sprawę jeśli z karmieniem wszystko idzie gładko to można sobie flaszki darować. A z drugiej strony jak dziecko nie zna butelki to potem jak już chce się odstawic od cycka to może być ciężko. Ja będę od początku podawać też flaszkę ale tylko z wodą.

Też miałam taki sprytny plan, ale dziewczyny pisały, że może nie przejść...

reklama
Witam

Tialana oczywiście &&&&&&&&&&&&&&& mocno zaciśnięte,ale coś mi mówi,że Twoja malutka zdrowa jak rydz, ładnie rośnie i parametry w normie więc będzie dobrze,zobaczysz:-)

Właśnie jeżeli chodzi o karmienie piersią i butelką to moja bratowa szybko musiała wrócić do pracy i dzięki butelkom Tommee Tippee nie było problemu ona mają smoczki które w buźce dziecka układają się jak sutek.
A co do picia to niby się nie podaje jak karmi się piersią ale jak są kolki to się podaje,albo nieraz trzeba podawać wodę z glukozą jak dziecko wypiszą z jakimś stopniem żółtaczki. A mojej córce musiałam bardzo szybko podawać soki miała tylko 2 miesiące bo miała straszne zatwardzenia i podawałam jej łyżeczką,żeby właśnie nie przyzwyczajać do smoczka. A zatwardzenia miała niby dlatego bo miałam za tłusty pokarm,a ja jadłam bułki z masłem i miodem i krupnik na indyku to nie wiem po czym miałabym mieć tłusty pokarm.

Dzień doberek . Ominęly mnie wymioty mdłości za to dokucza kręgosłup..
wczoraj odnotowałam pierwsze kopniaki od 16 tygodnia odkąd mój skarbek zacząl dwać znaki....
Dzisiaj leże bo jak chodzę to jeszcze gorzej boli:-)
Udanych wizyt życzę

Hania! Hania! Hania! Czekamy...:)

hehe możemy trochę poczekać na kupę, bo Hania czasami robi kupę co 3 dni :crazy:

leeee to jak przemywac nochala malemu? :eek:

Ja używałam od początku wody morskiej w sprayu do nosa i fridy - nie ma nic lepszego

A jeszcze wracając do karmienia... Od jakiego wieku podaje się dziecku wodę/herbatkę do picia? Bo pisałyście, że jak malec poczuje butelkę to oleje cyca. To jak to pogodzić? :baffled:

Teoretycznie herbatkę HIPP można podawać od 1 tygodnia życia dziecka, ale jak dziecko jest na piersi, to wystarczy mu tylko ta pierś, nie trzeba dziecka dopajać, nawet latem. Moja córka przez pierwsze 6 miesięcy życia piła i jadła tylko wyłacznie "mnie" dopiero po 6 m.ż zaczeliśmy wprowadzać inne produkty

Tialana w pierwszej kolejnosci 3mam mocne kciuki za Twoje malenstwo i gleboko wierze ze wszystko jest w porzadku!!!!&&&&&&&&&&&

Kasiula- czekam rowniez z niecierpliwoscia na kupke z dodatkiem:)

Co do smoczków, butelek pewnie mnie skrytykujecie, ale ...
mojego meża siostra ma teraz pol roczne dziecko...ktore od poczatku nie chcialo smoczka.... malutka jest mega niespokojna ciagle placze przy zasypianiu... w sumie to ciagle placze.... smoczek napewno by ją uspokoil ale nie chciala go i szwagierka musiala przed snem juz po karmieniu daj jej chociaz pogrysc cycka zeby mala zasnela... tak wiec ja mam zamiar dawac mojemu dziecko niemalze od razu smoka.
Co do butelek u mnie bedzie konieczne butelkowanie ale mlekiem odciagnietym, bo we wrzesniu wracam do pracy - nauczanie w szkole zaocznej wiec w weekendy ktos a dokladnie babcia bedzie musiala jakos malą karmić. Zdecydowalam sie na tommiego butelki zobaczymy jak to bedzie:) wiadomo ze wczesniej niz przed wrzesniem bede musiala nastawiac dzieciaka do butelki ale mam nadzieje ze nie zrezygnuje mimo to z cycka. Karmienie cycem zakladam do 8 miesiaca.

No i takie pytanko na koniec - czy mozliwe zebym nie czula tych slynnych motyli i bąbelkow w brzuchu tylko od razu lekkie kopniaki od 10 minut leze na plecach i po lewej stronie czuje takie lekki bardzo lekkie podrygi.... nawet dwa razy stuknelam i byc moze przypadkiem sie powtorzylo.. teraz caly czas co 15-20 sekund kopie... czy to tylko moja podswiadomosc.... no i czuje to w lewym boku troche nizej niz pepek nie wiem czy bobek byl by az tak dlugi zeby tam siegać giczką ?!?!?!?!

cześć dziewczynki....wreszcie dorwałam sie do neta i jak zobaczyłam ilość waszych postów to się załamałam....jak ja mam was nadgonić siedzą c w pracy:-:)-(

spróbuje choć w części a później się odezwę :-)

reklama
No i takie pytanko na koniec - czy mozliwe zebym nie czula tych slynnych motyli i bąbelkow w brzuchu tylko od razu lekkie kopniaki od 10 minut leze na plecach i po lewej stronie czuje takie lekki bardzo lekkie podrygi.... nawet dwa razy stuknelam i byc moze przypadkiem sie powtorzylo.. teraz caly czas co 15-20 sekund kopie... czy to tylko moja podswiadomosc.... no i czuje to w lewym boku troche nizej niz pepek nie wiem czy bobek byl by az tak dlugi zeby tam siegać giczką ?!?!?!?!

według mnie bardzo prawdopodobne, ja "motylka" poczułam tylko raz, a potem była spora przerwa, co do tego czy sięgnie, to ponoć odczuwa się ruchy nie tylko nóżek, ale tez rączek i główki :-)

Do góry