reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

...bo wrocilam od ortodontki przed chwila i czasu na gotowanie zabraklo. uswiadomilam ja ze za 5 dni minie 9 lat jak mam aparat, ze moze by cholera mi go wreszcie zdjela...ale nie dotarlo chyba bo ani slowem nie bylo na ten temat:/

9 lat? Szok normalnie. Dlaczego tak długo. Mi 2 lutego minie 1,5 roku i najprawdopodobniej w kwietniu (najdalej w maju) będę miała zdejmowany i zakładany retencyjny. Wszystkie zęby mam już prościutkie, tylko szpary muszą się pozchodzić do końca. A miałam naprawdę koszmarne zębiska. Dwójki na górze zachodziły mi na jedynki, a na dole to istna dyskoteka zębowa była. Musiałam usunąć 4 piątki, aby miały się zęby wyprostowane gdzie zmieścić.

reklama
rzuciły mi się w oczy dwa słowa.. lasagne i frytki. i co? i teraz mam doła. ani jednego ani drugiego nie ma w domu ;(
nie lubie Was:-p:-p

9 lat? Szok normalnie. Dlaczego tak długo. Mi 2 lutego minie 1,5 roku i najprawdopodobniej w kwietniu (najdalej w maju) będę miała zdejmowany i zakładany retencyjny. Wszystkie zęby mam już prościutkie, tylko szpary muszą się pozchodzić do końca. A miałam naprawdę koszmarne zębiska. Dwójki na górze zachodziły mi na jedynki, a na dole to istna dyskoteka zębowa była. Musiałam usunąć 4 piątki, aby miały się zęby wyprostowane gdzie zmieścić.

Ja marzę o aparacie od urodzenia :D Ale jak się orientowałam ile to kosztuje to aż zbladłam :D Moje zęby to też tragedia. Każdy w innej pozycji :D Jedne zachodza na drugie cud miód :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry Wszystkim!

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące :-)!

Widziałam, że pojawił się też problem krwawiących dziąseł- polecam na to płyn do płukania jamy ustnej Meridol- halitosis (moja dentystka powiedziała, że jest świetny dla kobiet w ciąży i fakt, pomaga ):tak:.

Wy tu o jedzeniu (Scilpol, zakodowałam sobie co napisałaś o sosach), a ja jeść nie mogę, a dzidziol się o żarełko dopomina :-(.

Wczoraj wyrwałam tego bolącego zęba, na połówce znieczulenia i baaaardzo bolało. Nikomu tego nie życzę. Tak się stresowałam, że nawet krew nie chciała lecieć, a dziś jestem po prostu nieprzytomna i potwornie się martwię, czy dziecku nie zaszkodziłam. Zaraz zmykam do gina, bo powiedział, że dzień po wszystkim mam się do niego zgłosić, żeby sprawdzić, czy z maluchem ok.

Trzymajcie kciuki!

ja też walczyłam całe życie z aparatami, miałam dwa podejścia z takimi ruchomymi i jedno ze stałymi. Po tym ostatnim zęby mi się pięknie wyprostowały ale górna szczęka już mi się delikatnie wahnęła bo chyba za krótko nosiłam ten retencyjny....

U nas mały mrozik w końcu przyszedł, po spacerze z psami rumieńców dostałam nawet:-) teraz piję ciepłe kakao

z tą Reni Jusis to macie racje, też jestem za ekologią, ale niektórzy to jakiegoś świra wręcz dostają :baffled: np. Cameron Diaz ponoć wody w kibelku nie spuszcza za każdym razem tylk oraz na dzień czy jeszcze rzadziej, nie pamiętam dokładnie

sicil pyszności! zazdroszczę tej prawdziwej włoskiej kuchni na wyciągnięcie ręki ;-)

blond strasznie długo nosisz ten aparat, współczuję

kamila w taki razie trzymam kciuki za wyniki, koniecznie daj wieczorem znać co i jak

karamija ech jak ci zazdroszczę tej energii, u mnie nadal lenistwo straszliwe:-(

Jakie amsz te krwinki białe? podaj normy. Ja wczoraj byłam ze swoimi wynikami u lekarza mam białe krwinki 12, 76( norma do 10)i mi powiedział,ze do 16 u cięzarnej to norma wg nowych podręczników, wg starych to do 20 tysięcy.....

Powiem CI, że ja mam zaburzen komorowych serca bardzo dużo, a ekg potrafi miw yjśc idelanie, bo w danym moemncie kurat zaburzeń nie mam. Najlpszy jest holter 12 lub 24 godzinny.Zwłszcza jesli nadal odczuwasz te zaburzenia.niski potas moze być przycyzną tych zaburzeń. A jak magnez? Podaj normy.

Co do FT 4 to jest stanowczo za niskie jak na kobiete w ciaży!Powinno być w połowie normy mneij więcej:(A jakie masz TSH i FT3?
krwinki białe mam 10.30

tsh mam 0,995 gdzie norma jest 0,27 - 4,20
ft3 2,95 gdzie norma to 2,57 - 4,43
ft4 0,937 gdzie norma 0,93 - 1,70

magnez mam 0,80 norma 0,7 - 1,1
sód mam 135 norma 135-145
potas 3,4 norma 3,5 - 5,0

i na pogotowiu powiedzieli że mam dobre wyniki

wiesz co- nie wiem co mam Ci powiedzieć. Na pogotowiu jesteś kolejnym przypadkiem. Nikt Nie patrz na cała Ciebie:( widzi wyniki w normach jeszcze i jest ok....a tak być nie może....
Magnez tez masz niski:(

TSH masz ok, Ft 3 mozebyć, ale FT4 stanowczo za niskie.

A jak serce- chodiz mi o Twoje odczucia:)Jakie maiłaś puls przy ekg?

Ostatnia edycja:
hmmm wiesz ja ogólnie nie odczuwam nic abym miała coś z sercem tylko na ciśnieniomierzu jak pikało to czasami ten puls zanikał, a na tym pogotowiu to byłam bo mnie znajomy tam hospitalizował i nie przyjął mnie jak pierwszego lepszego pacjenta on mnie prowadzi z badaniami od początku, dzwoniłam do gina z wynikami to powiedział że nic złego w nich nie widzi oprócz krzywej cukrowej, mam nie panikować i za tydzień normalnie mam przyjść na wizytę

a a puls przy ekg miałam 80

wynalazłam takie normy dla kobiet w ciaży ft4
A tu wpisuę ci normy dla kobiet w ciąży:
1 trymestr na fT4: 11,1 - 24,1
2,3 trymestr na fT4: 8,2 - 24,7
to jest w pikomolach na litr (pmol/l)
na TSH norma jest 0,25-5 mlU/l

a ja mam 12.87pmol/l

Ostatnia edycja:
Sicil czyzbys codzila do tej bialej starowinki ?:) ja u niej cala podstawowke sie leczylam ruchomymi, a juz staly zrobilam tu w gorzowie, a jezdzilam do poznania do pani profesor wiele lat. zawsze sie zastanawialam czy ona dozyje mojej nastepnej wizyty( wiem wiem okropne dziecko bylam:/) a z tego co slyszalam to ona dalej zyje:)
a ja nie mialam takich poprzekrzywianych zebow, z wygladu wygladaly na proste, tylko ze ja mialam zgryz prosty, tzn gora i dol rowno mi sie zamykaly a powinno byc tak ze gora zachodzi na dol. no i mialam w prawa strone przesunieta gore. usuneli mi wszystkie 4 i 8. czyli 8 zebow w sumie bo tez miejsca nie bylo. no i tak nosze, rok temu sciagneli mi dol i mam ten drucik na dole , a gore jeszcze mecze i od 3 lat slysze ze jeszcze tylko 2 milimentry musi sie w bok przesunac i bedziemy zamyskac szpary i zdejmowac...dzisiaj stwierdzialam tam ze chyba w tym aparacie umre i ze pani musi mnie bardzo lbic skoro mnie tam tyle trzyma, chociaz to kolezanka mojej mamy wiec raczej nie naciaga nas, bo nawet inaczej nas liczy, a po prostu u mnie bardzo wolno idzie. i wlasnie 31 stycznia minie 9 lat:/

mialam cos jeszcze napisac i zapomnialam oczywiscie. dola zlapalam dzisiaj. chodze i placze. chyba sprobuje zasnac jakos, chociaz mialam malego przypilnowac mocniej bo znowu w przedszkolu byl taki niegrzeczny ze jeszce przy okazji opiernicz za niego zebralam, ze na dziewczynki krzyczy bardzo a chlopakow bije...zyc nie umierac. zaraz mnie szlag trafi chyba. niech mi ktos humor poprawi no.....:-(
a moze zjem litr lodow czekoladowych i mi przejdzie?:baffled::rofl2: co Wy na to? kto do mnie dolaczy??bo lepiej smecic w grupie niz samemu...

reklama
blond_20- a pamietasz jej nazwisko?
chodzilas jeszcze tam przy targach?
miala taki koczek?
bo ja to chyba do jej corki juz chodzilam

Bowiem niestety ale caly Uniwerek Medyczny w Poznaniu to jeden wielki przyklad nepotyzmu :no:

Ostatnia edycja:
Do góry