reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ja zawsze przy nietolerancji glukozy robiłam po godzinie i dwóch.

no to jestem głupia juz noooooooooo:baffled:

Co do zabawek, to tez robilam zastrzyki z wody mojemu kaczorkowi i karmilam go pasta bhp. Nic dziwnego, ze byl zielony :baffled:

mam nadzieje, ze nie miałas zwierzaczka.....:baffled::happy:

a jesli chodzi o miesko i tluszczyk- sprobouj kupic mielone ze swiezego kawalka mieska, ktore tluszczu nie ma :tak:
.......

jesli moge dodac trik, bowiem niektore podgotowywuja platy- co nie jest potrzebne, jesli sam spod posmarujesz sosem bolognese- wtedy nie ma bata- platy powinny zmieknac.

1. zawsze wybieram miąsko i pani mi mieli to przy mnie, nie kupuje gotowego:no:
2. nigdy nie parzyłam ani nie gotowałam makaronu.. Lasagne pieke ok 40min i zawsze jest mieciutki

co do płatów, to ja wlewam do zlewu gorącej wody i wrzucam na chwilę te płaty, wtedy miękną i się lepiej układają ;-)

a robiłas kiedys lasagne bez parzenia ich???:happy:

Mówilysmy o Reni Jusis. ona teraz w dzien dobry tvn prowadzi rozne dyskusje jako ekomama, m.in pranie w orzechach zamiast proszkow i inne dziwne rzeczy. juz nie spiewa tylko non stop o tej ekologii. zeswirowala moim zdaniem na tym punkcie az za bardzo. mnie tez to drazni i ja przelaczam ostatnio- taka idealna mamausia 21 wieku...

mnie też już Reniu Jusis zaczęła działać na nerwy z tą swoją zielonością i ekologią, ja jestem jak najbardziej za zdrowym żywieniem i szanowaniem środowiska itd. ale w skrajności nie popadam!!

z tą Reni Jusis to macie racje, też jestem za ekologią, ale niektórzy to jakiegoś świra wręcz dostają :baffled: np. Cameron Diaz ponoć wody w kibelku nie spuszcza za każdym razem tylk oraz na dzień czy jeszcze rzadziej, nie pamiętam dokładnie

moze cameron oszczedza kasę a nie srodowisko:-D:-D:-D
i mam nadzieje, ze czestotliwosc spuszczanej wody jest lepsza niz przemiana materii owej gwiazdy:rofl2:

macku - ponadto Reni popiera podpaski wielokrotnego uzytku, wiec pewnie tez bys ja polubiła :-D:-D

reklama
Sicil czyzbys codzila do tej bialej starowinki ?:) ja u niej cala podstawowke sie leczylam ruchomymi, a juz staly zrobilam tu w gorzowie, a jezdzilam do poznania do pani profesor wiele lat. zawsze sie zastanawialam czy ona dozyje mojej nastepnej wizyty( wiem wiem okropne dziecko bylam:/) a z tego co slyszalam to ona dalej zyje:)
a ja nie mialam takich poprzekrzywianych zebow, z wygladu wygladaly na proste, tylko ze ja mialam zgryz prosty, tzn gora i dol rowno mi sie zamykaly a powinno byc tak ze gora zachodzi na dol. no i mialam w prawa strone przesunieta gore. usuneli mi wszystkie 4 i 8. czyli 8 zebow w sumie bo tez miejsca nie bylo. no i tak nosze, rok temu sciagneli mi dol i mam ten drucik na dole , a gore jeszcze mecze i od 3 lat slysze ze jeszcze tylko 2 milimentry musi sie w bok przesunac i bedziemy zamyskac szpary i zdejmowac...dzisiaj stwierdzialam tam ze chyba w tym aparacie umre i ze pani musi mnie bardzo lbic skoro mnie tam tyle trzyma, chociaz to kolezanka mojej mamy wiec raczej nie naciaga nas, bo nawet inaczej nas liczy, a po prostu u mnie bardzo wolno idzie. i wlasnie 31 stycznia minie 9 lat:/

mialam cos jeszcze napisac i zapomnialam oczywiscie. dola zlapalam dzisiaj. chodze i placze. chyba sprobuje zasnac jakos, chociaz mialam malego przypilnowac mocniej bo znowu w przedszkolu byl taki niegrzeczny ze jeszce przy okazji opiernicz za niego zebralam, ze na dziewczynki krzyczy bardzo a chlopakow bije...zyc nie umierac. zaraz mnie szlag trafi chyba. niech mi ktos humor poprawi no.....:-(
a moze zjem litr lodow czekoladowych i mi przejdzie?:baffled::rofl2: co Wy na to? kto do mnie dolaczy??bo lepiej smecic w grupie niz samemu...

ja w tym momencie żałuję,że nie meiszkasz obok w bloku:)

Wy mnie juz lepiej nie denerwujcie lodami:crazy::crazy:
Do tej pory nie przeszły mi truskawki!!!:no:

A do tego cos bym własnie zjadła i jeszcze nie wiem co:baffled::rofl2:

a moze zjem litr lodow czekoladowych i mi przejdzie?:baffled::rofl2: co Wy na to? kto do mnie dolaczy??bo lepiej smecic w grupie niz samemu...
Ja mogę, ale masz może czipsy albo śledzika zamiast tych lodów? :sorry2:
macku - ponadto Reni popiera podpaski wielokrotnego uzytku, wiec pewnie tez bys ja polubiła :-D:-D
Czytałam o nich kiedyś. Obrzydliwość! :baffled:

Ona swojego dziecka nie szczepiła na nic, nie?

ja w tym momencie żałuję,że nie meiszkasz obok w bloku:)

eee tylko dlatego ze mam lody? :(:(:( no ale lepsze to niz nic;-):rofl2:

Wy mnie juz lepiej nie denerwujcie lodami:crazy::crazy:
Do tej pory nie przeszły mi truskawki!!!:no:

A do tego cos bym własnie zjadła i jeszcze nie wiem co:baffled::rofl2:
ja jem musli z mlekiem jednak, lody zjem jak sie rozgrzeje:) Ty mi o truskawkach nic nie mow bo nie mam
Ja mogę, ale masz może czipsy albo śledzika zamiast tych lodów? :sorry2:

Czytałam o nich kiedyś. Obrzydliwość! :baffled:

Ona swojego dziecka nie szczepiła na nic, nie?
Maćku sledziki mam i chrupki orzechowe rafala moze byc?:p
o tych podpaskach nie slyszalam nawet. a fuuuuuu. kurde jak to prac. no masakra.
znając życie nakarmiła je porem i nie trzeba było:-D:-D:-D
:-D:-D:-D wiesz co mialam wlasnie kompa wylaczac zeby sie nie dolowac ale mi normalnie humor poprawiacie . chyba zaraz sobie poszukam w necie kawalka o reni i podpaskach:rofl2:

reklama
blond - Reni wymiata;-) niedługo bedzie nagrywała płyty w czym mozna kapac dziecko i to zjesc jednoczesnie:tak: nie wiem czy zauwazyłyscie,ale ona ostatnio ma nawet głos ekologiczny!! ;D

sicilpol - to nie zawsze jest tłuszcz, ale mięso puszcza taką wode... i ja to odlewam;-)

Do góry