reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

z tego co wiem to lekarz po 13 tyg z automatu sprawdza przezierność i kość nosową.. mój nawet nie dolicza wtedy kosztu usg do wizyty jak normalnie, i za połówkowe też nie liczy, a wszystkie inne tak

reklama
Mina - większość lekarzy nie robi tego badania i państwowo chyba nawet się nie da bo na to nie ma refundacji ... dopiero chyba jak kobieta ma 35 lat ... no to wtedy z automatu, ale też trzeba mieć odpowiedni sprzęt .... pamiętam że jeszcze jak ja byłam w pierwszej ciąży to na to badanie trzeba było jechać na drugi koniec ślaska bo nigdzie bliżej nie było wykonywane.

Mina29 - lepiej, nie wymiotuje już, ładnie pije i zajada też lepiej niż wczoraj i przedwczoraj, jednak dołem cały czas z niego leci. Podejrzewam, że jeszcze kilka dni go będzie czyściło.

lorelain.. dziwne to co piszesz, bo ja u wielu lekarzy byłam i u każdego takie badanie to standard. ale ja zawsze chodzę prywatnie..
zapominajka.. to może daj jeszcze coli troszkę....

Mina - no to wiele wyjaśnia ;-) ... ja też teraz chodzę prywatnie .... to mój nowy lekarz to muszę z nim pogadać czy robi takie badanie :blink: .... z jakiego jestes miasta?

Zapominajka - dobrze że ma apatyt i nie wymiotuje to się nie odwodni ... biedaczek

Dziękuję dziewczyny za dobre słowa i za możliwość wygadania się :-)
Staram się myśleć pozytywnie, chociaż każdy dzień to o 1 dzień bez pieniędzy, ale mam nadzieję, że w końcu uda mu się coś znaleźć.
Ja już po szkole.
Heh, jednak 8 godzin siedzenia to nie łatwa sprawa.

Paulawawa, samo siedzenie na zajeciach jeszcze nie takie zle, gorzej jak bedziesz miala egzaminy. Ja chodze do collegu i wlasnie mam kilka zaliczen jedno po drugim, i za kazdym razem pytam siebie po co mi to bylo....uffff byle do czerwca:-)

W Szkocji tez robia badanie kolo 14 tygodnia zeby wykluczyc syndrom Downa, ale w liscie przychodzi informacja ze na 100% wykluczyc nie moga.

Ja dzis powiedzialam w pracy ze jestem w ciazy:-):-) Gratulowali i pytali jak to sie stalo, bo zawsze mowilam ze nie chce miec jeszcze dzieci:-p Nie wiem czy mi uwierzyli, ale chyba tak:-):-):-)

reklama
Do góry