reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Co do opuchnięć- to gdzie puchniesz najbardziej? Jak puchneisz to musizs unikac długiego siedzenia, długiego stania, nogi jak najwięcje w górze, dużo pij- mozę być rumainek, pokrzywa....to tyle z tych prostych sposobów.

Najbardziej to puchną mi kostki i stopy a co do picia to słyszałam żeby nie pić znowu tak duż bo zatrzymuje się woda w organiźmie już samam niewiem ale dzięki za rady

reklama
Ja właśnie skończyłam prasować pierwszą turę ciuszków dla dzieci i jak zobaczyłam moje nogi to się wystraszyłam mam takie spuchnięte że nie wiem co mam zrobić doradzcie mi coś :baffled:

Najbardziej to puchną mi kostki i stopy a co do picia to słyszałam żeby nie pić znowu tak duż bo zatrzymuje się woda w organiźmie już samam niewiem ale dzięki za rady

miki - o wodzie to nic nie słyszałam, ale sól to napewno ogranicz albo odstaw w cholere!!!!! Do spania kładz sobie pod nogi jakies podnózki, aby były troche wyzej niz reszta ciała. Ponadto obserwuj czy to tylko z wieczora, opuchlizna ranem po przebudzeniu jest duzo bardziej niebezpieczna !!!

miki3274 pomocz na chwilkę nogi w chłodnej wodzie to powinno dać trochę ulgi a później trzymaj je wyżej, ja sobie zwijam kołdrę i na niej trzymam i smaruje żelem chłodzącym do stóp i pomaga

Carla według mnie też mieścisz się w normie choć to po dwóch godzinach dosyć wysoko ale nadal norma, może lekarz karze ci powtórzyć badanie

Zmykam do łóżka, jutro powinnam spędzić 12h na uczelni i nie wiem czy tam tyle wysiedzę no i mam ostatnie zaliczenie przed sobą a dziś mnie gość nastraszył że nam nie popuści więc proszę trzymać kciuki
Dobrej nocki i zapewne do niedzieli bo przypuszczam że jutro już tu nie zajrzę

Dziewczyny, a jak jest z Waszym wzrokiem? Ja zauważyłam,zę mam oczy bardziej wrażliwe na światło, ciut gorzej widzę i czsem taki dziwny mam obraz.....
zta wodą to jednym picie większej ilosci pomaga, innym niestety sprawę pogarsza:( A zwróciłaś uwagę czy puchną CI ot tak, czy po jakiś czynnościach?Jakie msz ciśneinie. Zbdaj sobie też mocz.
Buziak a u Ciebie w ktorym tygodniu zaczeła sie gestoza?

carla - tak jak pisały dziewczyny.

Te normy co podałaś są tylko na czczo. Nierealne jest aby mieć cukier po glukozie identyczny jak przed.

na czczo - 70-105
po godzinie - do 180
po 2 godzinach - do 140

Mi mówiono, że trzeba pić jak najwięcej, wtedy wypłukuje się toksyny z organizmu i opuchlizna lepiej schodzi. To mi powiedziała ginka tak na wszelki wypadek.

reklama
Miki obuwie wygodne, nie szpilki i też nie zupełnie płaskie...
Nasze gardla... ja tfu tfu dawno nie miałam chorego(teraz jedynie katar), a przed ciążą to non stop miałam nawroty. Najważniejsze to powietrze w mieszkaniu. Ja min 2 razy dziennie wietrzę na maxa, szczególnie przed snem, temp max 20st. Płukać można septosanem, moja laryngolog tak mi zaleciła jak miałam mega chore.

Ja dziś byłam u endokrynolog i po zmierzeniu ciśnienia spytała: Jak Pani w ogóle funkcjonuje??? 75/50… Zawsze miałam niskie, a w ciąży tym bardziej. Stąd zapewne moja częsta senność.

Muszę się brać za szukanie miejsca na wyjazd w sierpniu, bo nasze okazuje się mega drogie, więc jakby któraś słyszała o miejscu nad samym morzem, z wyżywieniem, to dajcie znać proszę.

Do góry