reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Sienio to super że Juleczka zdrowa....

Madziarka a jak Juleczek, bo wcześniej nie zapytałam....:zawstydzona/y:

Marzenka ja też mam taką nadzieję...;-)

Dla zainteresowanych......kolejne warsztaty KOLORY KULTURY 2012

Już za tydzień zapraszamy was serdecznie na pierwsze warsztaty w drugiej edycji cyklu KOLORY KULTURY.
Proponujemy dwa rodzaje zajęć. Zapisy przyjmujemy tylko w formie zgłoszeń e-mail na adres:
info@kolorykultury.pl. W zgłoszeniu należy podać:

Imię i nazwisko rodzica
Wiek dziecka
W temacie - nazwa warsztatów

Wstęp wolny - liczba miejsc ograniczona (decyduje kolejność zgłoszeń).

Warsztaty taneczne

Taniec w chuście”
31 marca (sobota) godz. 11:00
Warsztaty Kultury, ul. ks. J.Popiełuszki 5

Warsztaty dla rodziców niemowląt oraz kobiet w ciąży, to propozycja relaksującej i odprężającej formy aktywności fizycznej dla matek, a także pierwszy kontakt z tańcem i muzyką dla maluchów. Zajęcia bazują na technice tańców integracyjnych i tańców w kręgu oraz elementach różnych stylów tanecznych dopasowanych do możliwości i ograniczeń ruchowych uczestników. Zapraszamy także debiutantów chustowych - w ramach zajęć pomagamy prawidłowo zawiązać dziecko w chuście.
Warsztaty prowadzi Kamila Murat -Rycek. Pedagog, miłośniczka tańca, mama 2 synów. Od dziecka związana z tańcem ( tańczyła w zespołach tańca ludowego i nowoczesnego). Obecnie tańczy latino solo i ladies styling. Wielbicielka i propagatorka tańców integracyjnych w grupie. Współorganizatorka Baby Disco w Klubie Dzieci i rodziców “Podushkowiec”.

Warsztaty Rękodzieła
Małe kraftowanie”
31 marca 2012 godz. 11:00
Warsztaty Kultury
ul. Ks. J. Popiełuszki 5

Wielkanoc tuż tuż! Warto więc zachęcić naszych małych pomocników w organizację świąt. Pamiętajmy, że przygotowania świąteczne to nie tylko sprzątanie, gotowanie, ale też dobry nastrój i rodzinna atmosfera, którą podkreślą tworzone wspólnie z dziećmi ozdoby świąteczne. „Małe kraftowanie” to zajęcia, na których nauczymy się jak w prosty sposób używając kolorowego papieru, bibułek, piórek, wstążek oraz recyklingowych dodatków ( pudełka po jajkach, rolki po papierze toaletowym itp. ) wykonać kolorowe wiosenne ozdoby. Stworzymy piękne hiacynty, kurczaczki i króliczki. Warsztaty dla rodziców z dziećmi od lat 3.
Zajęcia prowadzi Edyta Kornet. - Z wykształcenia oligofrenopedagog , pasjonatka scrapbookingu, prowadzi własną pracownię hand-made „Stacja Kreacja” i bloga Radość S’tworzenia. Mama dwóch córek ( 5 i 6 lat).

więcej info:
www.kolorykultury.pl

http://pl-pl.facebook.com/podushkowiec

reklama
witam,
my juz po imprezce:tak:według mnie udana;-)tort też był chwalony,więc chyba smakował....choć po kawałku ma się dosyć, ale kawałki spore,bo tort wyszedł wysoki;-)Natalka zadowolona z prezentów,sama też śpiewała sobie Sto Lat jak goście zapomnieli się:-D:tak:hulajnoga tez zaakcepotowana...i to dosyć szybko,choć na razie nie ma wielkiej miłości...niemniej wieczorkiem sama już przejechała cały przedpokój w domu...ja tylko szłam za nią:szok::tak:nie spodziewałam się,że tak szybko załapie:no:zobaczymy jak będzie dalej;-)w każdym razie mąż przyznał,że jednak to trafiony prezent:-)
PS.madzienka plecaczów za tę cenę to chyba nie warto kupować...nasz jak rozpinałam rzep to już na zgrzaniu plastyku sie rozwerwał...więc tzeba być z nimi bardzo ostrożnymi:sorry2:

misia tort wygląda apetycznie... i żadnej krzywizny nie widać.... zdolna baba z Ciebie... mój by wyglądał jak krzywa wieża w Pizie ...
eeee....pewnie wyglądałby super:tak:

i coś mnie gardło drapie
:sorry2:

oj,bierz coś odkażającego
:tak:

Dzięki za pamięć o mim chorowitku. U nas nie ma oznak choroby:sorry2: tylko teraz coś z rana pokasłuje, uszy nie bolą, gorączki nie ma, nie wiem co to miało oznaczać:sorry2: zobaczymy co nam jutro laryngolog powie.
dobrze,że u Was lepiej i trzymam kciuki za udaną wizytę:tak:

karlita a co to za targi były? te świąteczne?

świąteczne to zdaje się za tydzień
;-)

Maja wczoraj załapała jazdę na rowerze, jeszcze sama nie umie ruszyć ale jak się ją przytrzyma to dalej sama jedzie - jestem z niej mega dumna że tak szybko załapała :tak::tak:
wielkie brawa,zuch dziewczyna
:tak:
Dziś z rana zebrałam się i pojechałam... uwaga - samochodem (dumne jesteście ze mnie? bo ja z siebie tak:tak:) do kosmetyczki na oczyszczanie i depilację...
super,gratuluję:tak:zwłaszcza,że w ciązy się odważyłaś;-)ja w poprzedniej jeździłam..ale teraz już na początku mąż zabrał mi samochód i nie chce oddać:dry:

A zapomniałam - Julo coś mi pokasłuje... więc też zostaje w domu kilka dni - będziemy się inhalować...
zdrówka dla Julka:tak:
Misia tort wygląda wyśmienicie!!!! czekamy na relacje jak smakował... mniam...:-p aż mi ślinka cieknie...
a co do diety - ja nie widzę u ciebie nadmiernych kg... więc nie będzie żadnej diety!!!:tak:;-)
dzięki,jak mi miło:tak:

my dzisiaj zaliczyliśmy mega spacerek rowerkowy...Jula dojechała do Olimpu i wróciła...ale droga powrotna była ciężka bo pod wiatr i nieźle nas wygwizdało...mam tylko nadzieję że spacerek nie wyjdzie nam bokiem i nie pochorujemy się
:huh:
oby spacerek nie wyszedł bokiem...weżcie czosnek na wszelki wypadek;-)

Dla zainteresowanych......kolejne warsztaty KOLORY KULTURY 2012

Już za tydzień zapraszamy was serdecznie na pierwsze warsztaty w drugiej edycji cyklu KOLORY KULTURY.
Proponujemy dwa rodzaje zajęć. Zapisy przyjmujemy tylko w formie zgłoszeń e-mail na adres:
info@kolorykultury.pl. W zgłoszeniu należy podać:

Imię i nazwisko rodzica
Wiek dziecka
W temacie - nazwa warsztatów

Wstęp wolny - liczba miejsc ograniczona (decyduje kolejność zgłoszeń).

Warsztaty taneczne

Taniec w chuście”
31 marca (sobota) godz. 11:00
Warsztaty Kultury, ul. ks. J.Popiełuszki 5

Warsztaty dla rodziców niemowląt oraz kobiet w ciąży, to propozycja relaksującej i odprężającej formy aktywności fizycznej dla matek, a także pierwszy kontakt z tańcem i muzyką dla maluchów. Zajęcia bazują na technice tańców integracyjnych i tańców w kręgu oraz elementach różnych stylów tanecznych dopasowanych do możliwości i ograniczeń ruchowych uczestników. Zapraszamy także debiutantów chustowych - w ramach zajęć pomagamy prawidłowo zawiązać dziecko w chuście.
Warsztaty prowadzi Kamila Murat -Rycek. Pedagog, miłośniczka tańca, mama 2 synów. Od dziecka związana z tańcem ( tańczyła w zespołach tańca ludowego i nowoczesnego). Obecnie tańczy latino solo i ladies styling. Wielbicielka i propagatorka tańców integracyjnych w grupie. Współorganizatorka Baby Disco w Klubie Dzieci i rodziców “Podushkowiec”.

Warsztaty Rękodzieła
Małe kraftowanie”
31 marca 2012 godz. 11:00
Warsztaty Kultury
ul. Ks. J. Popiełuszki 5

Wielkanoc tuż tuż! Warto więc zachęcić naszych małych pomocników w organizację świąt. Pamiętajmy, że przygotowania świąteczne to nie tylko sprzątanie, gotowanie, ale też dobry nastrój i rodzinna atmosfera, którą podkreślą tworzone wspólnie z dziećmi ozdoby świąteczne. „Małe kraftowanie” to zajęcia, na których nauczymy się jak w prosty sposób używając kolorowego papieru, bibułek, piórek, wstążek oraz recyklingowych dodatków ( pudełka po jajkach, rolki po papierze toaletowym itp. ) wykonać kolorowe wiosenne ozdoby. Stworzymy piękne hiacynty, kurczaczki i króliczki. Warsztaty dla rodziców z dziećmi od lat 3.
Zajęcia prowadzi Edyta Kornet. - Z wykształcenia oligofrenopedagog , pasjonatka scrapbookingu, prowadzi własną pracownię hand-made „Stacja Kreacja” i bloga Radość S’tworzenia. Mama dwóch córek ( 5 i 6 lat).

więcej info:
www.kolorykultury.pl

http://pl-pl.facebook.com/podushkowiec
fajne:tak:

Dobiłam 10.000 posta pora coś postawić;-):tak:

Wasze zdróweczko BaBeczki!!!

szampan_full.jpg
Zobacz załącznik 450331

Hej,

U nas weekend minął dobrze. W sobotę pilnowałam siostrzeńca
, nie było tak źle jak przypuszczałam. Pomogła mi babcia i tak większą część dnia spędzilismy na dworze:tak:. A dzisiaj rano kościół, potem obiadek, pakowanie i w drogę do LBN. I nas jakiś wirus dopadł. Ja przechodzę mutację, głos całkiem stracony, gardło przy połykaniu cholernie boli, a Michał kaszle, piątkowe leki nic nie pomagają, mam wrażenie że jest gorzej niż było. Jutro postaram się umówić do pediatry.

Iwonka o matko to o której ty wczoraj wstałaś że o 10 miałaś już posprzątane i ugotowane?

Eliza zdrówka i oby antybiotyk szybko zadziałał na zapalenie

Misia
torcik rewelacja!!! Ja nie odważyłabym sie sama robić bo ja to beztalencie jestem:no:

Emila biedna Justysia z tymi zastrzykami, na szczęście dzisiaj już koniec tego bólu:tak:

Maltanka widziałam reklamę MM w TV ale na razie my mamy prenumeratę Farmy i nie chcę drażnić J kolejnymi gazetkami;-)Czekam na info co tam u laryngologa wyszło

Madziara brawo za przejażdżkę:-)
Jechałam linią 34 od ul Harnasie aż do nas, i stałam akurat przy tym nieszczęsnym włączonym grzejniku:no:

Mandziula o masz, samo z siebie te lusterko oberwało się? Udało się Wam je zamontować ponownie?

Talia jak spędziliście weekend? Chodzicie jeszcze z Gabi na basen?

Dziewczyny
cieszę się że wczorajsze szukanie wiosny upłynęło Wam w dobrym towarzystwie:-)

Madzienka zdrówka dla Ciebie

Sienio i dla Julki również zdróweczka podsyłam

Atali:-D:-D:-Dnormalnie o mały włos a posikałabym się z Tymka, jak go sobie wyobraziłam jak siedzi i kolędy śpiewa:-D:-D, oj trafił Wam się niezły komediant:-D:-D

Karlita, Iwonka to miłe że pamiętacie o mnie:tak:, tak już wróciliśmy Do domku:-)

Anaconda
wow zdolna córeczka, moja pierwsza jazda na 2 kółkach to skończyła się wywrotką w pokrzywy- pamiętam to do dziś:laugh2:

Gona i jak tam u Was, jak Asia po zabiegu??

Mirosia mąż już wrócił??

Marta :
Pawełku
Wskoczył kotek na ławeczkę, zdmuchnął na torcie jedną świeczkę, i zamiauczał pięknie miał. Teraz pobiegł bez miauczenia żeby złożyć Ci życzenia!!!

maltanka jak Gabi zacznie szanować książeczki ( i Norb przestanie je gnieść i drzeć ;-) ) i płyty to będzie zbierać takie kolekcje ;-)

sienio z mężem mam to samo ;-) kusi jedzeniem tylko On taki chudy a mi wszystko idzie nie powiem gdzie ;-) w sumie wszędzie :-D

Madzieńko Ty spamerko :-)

Justynko super że dałaś rade z siostrzeńcem :-) zdróweczka :-)

wstępna lista jajeczkowa
biggrin.gif

30 marca 2012

Chata

sienio
Antuanet
Madziara
Iwonka
mandziula
mirosia
Marzenka
Madzieńka
misia
Motylla ????
eliza
Iza
Karlita

Anaconda
maltanka

:-D:-D:-DZBIERAM ZAPISY DO CZWARTKU :-D:-D:-D

jeśli ktoś z zapisanych osób nie będzie mógł przyjść [TFU TFU] to prosze o info na pw do czwartku

w czwartek mam podać ilość osób by przygotowano nam odpowiednio stół :-)

Witam z rana :-):-)
I jak wam się dziewczynki wstawało? :confused::confused:
Madzienka czyżbyś zaspała ze z rana się nie stawiłaś :-p:-p;-);-):-D:-D
Ja muszę dzisiaj wreszcie wydrukować wniosek o przyjęcie do przedszkola i go zanieść, a ze w piątek nowe tusze zakupiłam to wreszcie drukarka powinna działać jak należy :tak::tak: poza tym małe sprzątanko przede mną, no i miałam się za okna wziąć ale jakoś tak zimno na dworku że chyba przełożę na inny dzień :cool::cool:
Justyna no to masz niezapomnianą pamiątkę po nauce jazdy na dwóch kółkach :-D:-D mi właśnie wczoraj przy kąpaniu Maja pokazywała swoje siniaki na nogach i jednego nawet ma w "bardzo delikatnym miejscu" :-:)-( ale jak to się mówi, nie nauczysz się jeździć jak kilka razy się nie przewrócisz :-D:-D
Dużo zdrówka wam podsyłam :tak:
Karlita jak ja cie podziwiam za takie małe ilości snu, zapewne znów gdzieś od 5 nie śpisz, jak ty funkcjonujesz kobieto :szok::szok: naucz mnie tego bo ja to połowę swojego życia przesypiam :-D:-D
Maltanka to ja myślałam że dzisiaj jakieś zakupy wam się szykują :tak::tak: powodzenia u laryngologa :tak::tak:
Gon1a no właśnie jak tam po zabiegu? Jak Asia go zniosła? :confused::confused:
Mandziula tobie lusterko odpadło a mój mąż jak kiedyś zabierał klienta auto do naprawy to się okazało że drzwi od kierowcy były przywiązane sznurkiem od snopowiązałki do kierownicy bo inaczej się otwierały :-D:-D:-D to była ekstremalna jazda - ze Świdnika do Milejowa - to ok. 20km :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Dzień dobry poniedziałkowo...dzisiaj zimno i bardzoje zimowo niż wiosennie...na minusie było jak wychodziłysmy:sorry2:

chyba znaleziona wiosna nie posłuchała nas, poszła w miasto i ...gdzies zbłądziła

Anaconda
jestem jestem do pracy zdążyłam:tak:ale wstawanie jak ciemno na dworze jest niefajne....tyle że popołudniu długo widno...

Maltanka no wybacz ale ja musiałam dzisiaj o dziwnej porze wstac więc wczoraj nie mogłam towarzyszyc....

Justyna zdróweczka dla Was..umówiłas sie do lekarza...

Misia super że imprezka udana i Natalka zadowolona z hulajnogi...jak podpatrzy inne jeźdźące dzieci szybko spodoba sie jej hulanie...a jaki kolor kupiliście...

miłego dnia

p.s.
Karlita
zostawiłam Ci coś:ninja2:

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie.

Ja na chwilkę, bo zaraz wychodzimy z Olą na spacer i po zakupy. Nie uwierzycie, Ola zasnęła nam wczoraj w aucie po 17 a wstała dzisiaj o 8 :szok::szok::szok: więc wyspana jest wzdłuż i wszerz :-D

U nas wszystko w porządku, zdrowi wszyscy.

Pawełku wszystkiego najlepszego z okazji 1 urodzin

Natalko i dla Ciebie wszystkiego najlepszego z okazji 2 urodzin

Więcej poczytam jak wrócimy.

Miłego dnia Dziewczyny :tak:

Do góry