reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Oj Kok.o.. ale ja nie liczę na odbicie.. ostatnio tez przez 3 dni mi spadała.. no i poza tym czuję się jakoś tak maupowo..

Zuzanka a Ty nam szykuj zdjęcie opalonego ciała na schizkółko!!!!

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny :-)

Ani@k przyznam się bez bicia ,że nie mam na razie co szykować bo aparat zostawiłam u siostry i muszę czekać aż mi przywiezie,ale może mój brat ze swojego aparatu zrzucił zdjęcia i coś mi dzisiaj przywiezie ;-)mogłabyś mi luknąć co z moją tempką?bo chyba nie powinna spadać przed owu tylko piąć do góry ?? może za krótko dzisiaj trzymałam? 4 min?
kok.o aż tak zjarana :-);-)nie jestem a jak wróciliśmy wczoraj do domu to jak wstaliśmy w niedzielne popołudnie to miałam wrażenie ,że z innego kraju przyjechałam bo w Wygrynach temperatury wysokie i słonko świeciło :cool2:a tutaj już plucha się robiła:confused2:ale mi też nie przeszkadza taka pogoda,ale mogło by nie padać już bo chciałabym taras zalesić i kwiatami obsadzić :tak:

bzzz odezwij się?
bionda co u Ciebie?

Zuzanka temp. sie nie przejmuj. Znalazłam coś takiego:
(...)Temperatura ciała kobiety wzrasta zaraz po owulacji i pozostaje taka przez około dwa tygodnie. Dlatego, mierzenie temperatury w trakcie trwania cyklu może pomóc Ci znaleźć okienko płodności. Aby pomiary były wystarczająco dokładne, powinnaś mieć termometr z podziałką do jednej dziesiątej stopnia, które można zwykle kupić w aptece, a wyniki każdego pomiaru zapisywać tak, że powstaje wykres zmian Twojej temperatury. Zmierzyć swoją temperaturę ciała powinno się zanim jeszcze się wstanie z łóżka. Aby wyniki były pozbawione błędu, zawsze strzepnij termometr dokładnie, co zapewni Ci prawidłowy odczyt następnego ranka. Wzrost temperatury o pół stopnia w drugiej połowie cyklu znaczy, że wystąpiło jajeczkowanie, a linia niezmienna wykresu świadczy o braku owulacji. Jeśli zaszłaś w ciążę, temperatura pozostanie podwyższona, jeśli nie - spadnie do poprzedniej wartości na początku miesiączki. (...)

Ostatnia edycja:
generalnie jest tak, że przed owulacją temp. jest o 0,2 st. niższa a po owulacji o 0,2 st. wyższa i nie wazne czy osiąga 37 st. czy 38 st., ważne jest aby był skok temp., spoko!!!:tak:
aha i 8 dc nie wpisywałabym na Twoim miejscu temp. - nie mierzona - nie wpisywać.. jak np. obudzisz się za późno - mozesz wpisać temp. uwzględniając "błąd" pomiaru. Ja tak miałam, mierzyłam się po 2 godz. niż zwykle.. z 39 st. poprawłam na 37 (uwzględniłam 0,2 st. błędu)..

Ostatnia edycja:
Hej :-)
Wróciłam z badań tokso, najadłam się i nadrabiam zaległości na forum.
zuzanka - nieważne jaki masz poziom temperatury, ważne żeby był skok. Taka niska może wynikać z przemęczenia lub z "przemęczenia" na przykład ;-) Poza tym przed owu przeważnie jest dołek zanim wyskoczy ładnie w górę :tak:
Ani@k -u Ciebie wszystko OK, nie panikujemy, też pewnie "przemęczona" byłaś po weekendzie :tak:

A ja miałam dzisiaj załatwić badania w dwóch miejscach ale nie mam siły , drugie zostawiam na czwartek.
Mam problem z psem :-( Przestał mi jeść od wczoraj.. Pije na szczęście, ma zimny nos ale nic nie je a normalnie chce nawet miskę połknąć.. Może tą wystawą się zestresował.. No nic , poobserwujemy go jeszcze i najwyżej jutro wezwie się pana weta.

Też muszę odpocząć po tym weekendzie , jednak trochę zbyt intensywnie było jak dla mnie ;-)
Aaa powiem Wam, że chyba poczułam już parę dni temu "gilganie" Fasola :tak: Wieczorem strasznie się uaktywnia, M go podsłu****e stetoskopem, nawet przez chwilę nie usiedzi na miejscu, skacze, pływa - ciekawe po kim takim aktywny, na pewno nie po mnie :-p
Miłego dnia !! :-)

aha dzięki Ani@k czyli jak za śpię to po prostu wpisać mniej więcej tempkę :tak:ok ,no widzisz ja pierwszy raz w życiu mierzę więc dopiero się uczę ,ale dzięki Tobie i kok.o to będę obcykana w tym później ;-)mierzę termometrem rtęciowym,ale mam też elektryczny może na razie będę zwykłym w tym cyklu?a później spróbuje elektrycznym?
Muma no to fajnie ,że już czujesz gilganie :tak:noo a psina może się przejadł?

Ostatnia edycja:
pewnie się psiak zestresował
mój pies to zawsze na drugi dzień jest smutny po wyjedzie M - śpi lub jest nieznośny , humorzasty

reklama
Zuzanka nie "mniej więcej".. mierzysz i jeżeli wychodzi np. 38 st. to zaznaczasz "błąd pomiaru" i odejmujesz 0,2 st. - w przypadku jeżeli zmierzyłaś po czasie codziennego mierzenia..:sorry:

Muma a co się dziwisz? jakbyś się dowiedziała że zamiast po mieście to tylko po lesie by Cię prowadzali tez byś jesć przestała ;-)

Do góry