reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

pytanko ode mnie na dziś:

Czy czujecie ból w pachwinach między nogami ?? Czy bolą Waś kości biodrowe i "pośladkowe" ??

ja się dzisiaj obudziłam właśnie z takimi bólami i cały czas mnie trzymają jak się ruszam to najbardziej, i zastanawiam się czy to normalne , bo nie przypominam sobie żeby w pierwszej ciąży też coś takiego było...

taki ból to ja czuję od 3 miesięcy non stop niestety :(

nanulika będzie dobrze, zobaczysz! Trzymam kciuki!!!

a ja mam pytanie do Was w temacie karmienia piersią. Dziś znalazłam artykuł o okładce amerykańskiego TIMEa z matką karmiącą 3letnie dziecko. Czy tak długo się karmi? Ile karmiłyście swoje dzieci? Okładka zdaje się namieszała trochę, ale ja np. mam zamiar karmić tylko chętnie posłucham doświadczonych mam - kiedy przestać? Czy jak ząbki się pojawią? Czy na ile starczy pokarmu? Żałuję, że nie zapisałam się do SR :(

Mama karmi 3-latka. Okładka tygodnika Time zbulwersowała Amerykę

A ja ide robić kapustę z koperkiem i marcheweczką :D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!

Kamila - mnie od jakiegos miesiaca ciagnie tak w pachwinach ze czasem jak ide az mnie zegnie i dretwieje mi noga.... a ostatnie dni strasznie bola mnie biodra i krzyz podejrzewam ze w koncu zaczelo mi sie rozchodzić tam - miednica- biodra... i moze stad te dzwine rozstepy tez na biodrach... bo nawet moj Adamo zauwazył ze chyba troche szerzej w bioderkach mam ;) dla mnie to powod do radosci bo zawsze mialam chlopska urodę i chcialam miec biodra wiec oby zostaly po ciazy :pP

Wlasnie zjadlam stara bulke z nutella bo nie chcialo sie ruszyc dupy do sklepu heh... lece cos ogarnac. Dzisiaj wieczorem mykamy na grilla ;O) odezwe się pozniej!!!
3mam kciuki za wizytujące i ustalające terminy cc oby wszystko bylo po Waszej mysli :))

december pediatrzy twierdzą, że powinno się karmić 6 miesięcy ale jest dużo ale. :D Po pierwsze to zależy od tego czy maluch się będzie najadał bo jak nie to przeciez nie będziemy głodzić prawda? i wejdą mieszanki, po drugie karmienie jest tak bardzo kwestią indywidualną że niektóre mamy karmią nawet ponad rok, jeżeli czują się z tym dobrze i mają takie możliwości. Ja Wiktora karmiłam 4 miesiące bo później już się nie najadał wcale i wolał mieszanki... teraz planuję karmić 6 msc ale tego też się nie da przewidziec neistety. Chyba nie da się z góry zaplanować czasu karmienia piersią.

hello
ja tylko na moment. zle sie czuje. 3 noc nie spalam. sikam co 20 minut w nocyi nie zdaze zasnaci musze isc znowu. nie wiem co sie dzieje. nie pije nawet tyle. plakac mi ise juz chce. wszystko mnie boli i ogolnie do dooopy jest. mam dosc bycia w ciazy. chodze i placze bo juz po prostu dil nie mam.
ale nie o tym mialo byc.ktoras pytala co u Buziaka.
wiec u niej wsyzstko ok. pisze ze maly chyba zszedl nizej bo tez ma ten problem co ja:/ i nogi znowu jej puchna. pisze ze robi badania i w srode okaze sie czy moze rodzic sn czy cc znowu. a potem 22 maja do instytutu jedzie i zobaczymy co jej tam powiedza. ogolnie tez ma juz dosc tego kopania od srodka i mocno sciska Nanulike!!!

december nam na szkole mowili ze pol roku to minimum powinno sie karmic a potem dajesz juz zwykle posilki plus dokarmiasz piersia jak chcesz. dla mnie taki swiadomy trzylatek przy piersi to troche masakrao_O mysle ze bede karmic te 6 i starczy. potem juz przeciez zeby sa no i jak to wyglada takie duze dziecko juz mowiace i do piersi ci sie dobiera....

nanulika trzymam kciuki, brak mi slow :-\

kamila dzieki! własnie zaczęłam dumać co z karmieniem gdy młody wyląduje w żłobku, a wybiera się tam ok. 6 m-ca życia. To wszystko niby takie proste, ale dla mnie jakoś zupełnie nie do przeskoczenia jeszcze :)))

A jak znam zycie to ja się tu napalam na mleczarnie w cycolach, a jak przyjdzie co do czego to nic nie poleci... Moja mama nie miała pokarmu. Siarę miała w ciąży, a potem susza totalna. Z dwojga złego to wolałabym sikac mlekiem po ścianach niż nie mieć go wcale...

6 m-cy to idealnie dla mnie. Najpierw trzeba przeżyć upały, w Sopocie 20plus stopni, jestem cała spocona, nie lubię nie lubię :(

Witam wszystkie kobitki i maluszki

kasia580 gratuluję udanej wizyty

Agulex przykro mi z powodu pieska

karamija dobrze że już się pod kurowałaś, trzymajcie się z maleństwem

Lena01 mój mąż troszkę bawi się w mechanikę

Muńka, malinka5252, niuniuszka powodzenia na wizycie

Nanulika musi wam być teraz bardzo ciężko, całym sercem jestem z wami i mocno wierzę że jednak okaże się że z maleństwem jest wszystko w porządku. U nas też gdy okazało się że malutka ma pępowinkę dwu naczyniową był strach łzy i najgorsze myśli o wszelkich wadach rozwojowych a po specjalistycznej konsultacji okazało się że wszystko jest w porządku mimo dwóch naczyń w pępowinie, wierzę z całych sił że i u was będzie podobnie, musi być dobrze.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry:cool2:
Aga czyżby Ciebie też choroba dopadała?? Ja właśnie piję gorącą herbatę bo kaszel mnie dusi a gardło przez to potwornie bolii :(
Alergia większość nocy się dusze z kaszlu, ale tak to jest jak wszędzie koszą teraz trawy :(

a ja mam pytanie do Was w temacie karmienia piersią. Dziś znalazłam artykuł o okładce amerykańskiego TIMEa z matką karmiącą 3letnie dziecko. Czy tak długo się karmi? Ile karmiłyście swoje dzieci? Okładka zdaje się namieszała trochę, ale ja np. mam zamiar karmić tylko chętnie posłucham doświadczonych mam - kiedy przestać? Czy jak ząbki się pojawią? Czy na ile starczy pokarmu? Żałuję, że nie zapisałam się do SR :(

Mama karmi 3-latka. Okładka tygodnika Time zbulwersowała Amerykę

A ja ide robić kapustę z koperkiem i marcheweczką :D
Mówią, ze pół roku jest najważniejsze, a jak mi się uda w ogóle karmić to chciałbym jeszcze przez zimę karmić, a potem wiosna- lato odstawić- ale czas pokaże co z tego będzie.

Opiszę moją wczorajszą wizytę u gina- choć w sumie nie powinien mieć takiego tytułu.

Chodziłam do tego lekarza tylko, ze względu na położną która z nim przyjmowała (moja znajoma), a wczoraj pech chciał, ze ona musiała jeszcze przy jakimś zabiegu być i on był sam. Zmierzył przez 30sek tętno płodu i zrobił jakiś wymaz tzn. razem go zrobiliśmy
new_biggrin.gif
bo nie był wstanie trzymać wziernika z 2stron i pobrać wymazu, więc spytał, a może pani u góry trzymać- nie wiedziałam czy płakać czy się śmiac i to był koniec wizyty, ani badania, ani jak szyjka, ciśnienie itp. A skierowania na badania mi tez nie dał, bo badania są tanie, a po co naciągać nfz.

reklama
Aga o matko co za lekarz weź idź do innego jak to badania są tanie nfz jest po to i składki by płacił !!!!!!!!!!!!!!!!! poza tym ...oj szkoda słów..

Do góry