reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pytania i odpowiedzi

poczytałam na necie, muszę tylko poskanować dokumenty i wyślę i im to przez neta wszystko chociaż nie wiem czy nie lepiej Pocztą Polską przynajmniej potwierdzenie jakieś będzie :crazy: a ubezpieczenie mam indywidualne, nie z pracy. Dzięki za pomoc :-)

No i załatwione wszystko telefonicznie - jeszcze tylko dosłać im mailem ksero dowodu i wypisu ze szpitala i będzie git :) kaska się nalezy to trzeba korzystać :)
no właśnie ja już też działam ;)

reklama
Pewnie jak macie ubezpieczenie to walczcie o swoje. Ja niestety indywidualnego nie mam. Tylko zwykłe u pracodawcy. Już miałam się umówić z babką z Avivy na spotkanie i wiecznie przekładam a muszę o tym przecież pomyśleć:)

Ania-aneczka, ja też mam ubezpieczenie grupowe u pracodawcy i w pakiecie mam zwrot kosztów za pobyt w szpitalu. Sprawdź w swojej polisie żebyś nie była stratna.

Agga ja nie mam w pracy ubezpieczenia grupowego :) także odpada:) Jedynie mąż ma u siebie w pracy grupowe ubezpieczenie, ale nie jestem pod nie podpięta. Dostaniemy po porodzie z jego ubezpieczenia jakieś pieniążki.

Haha własnie mi się przypomniał mój zryw intuicji w ostatniej ciąży :-). Pod koniec spałam często na kanapie w dużym pokoju bo łatwiej mi się z niej wstawało i ajokoś lepiej spało - nie wiem czemu. No w każdym bądź razie ta kanapa jest z takiego jakby aksamitnego materiału i jest cholernie droga - takie oczko w głowie mojego A. :-D;-). No i w nocy przed porodem mnie coś tchnęło i skoczyłam po podkład a po chwili plum i ze mnie wypłynęło - co prawda niedużo ale wystarczyłoby żeby ja zabrudzić a później problem z praniem :-D.

A w temacie podkładów (ochraniaczy na materac) to polecam te z ikei

LEN Ochraniacz na materac - IKEA

Ja taki właśnie miałam i do tej pory używam w łóżeczku Frania (nawet na wyjeździe teraz mam i dobrze bo po ostatniej nocy materac wyglądałby nieciekawie :baffled:, ale u chłopców to się częściej zdarza wylew z pieluchy bo wystarczy że się siusiak krzywo ułoży i już gotowe :-D). A te podkłady dobrze się pierze, nie przemakają i nie czuć ich pod prześcieradłem w ogóle :tak:.

Joasiu może Ty mi pomożesz bo chyba ostatnio wszystko prałaś. Albo ktoś inny bo już wszystko rozebrałam i lepiej żeby mąż nie widział hihih;) Ściągnęłam tapicerkę z fotelika dośc łatwo się to robi, ale w jednym miejscu nie wiemco zrobić. Tam gdzie sa pasy między nóżkami. Wklej Wam fotkę może mi ktoś pomoże plisss

Załączniki

• CIMG3053.jpg
    CIMG3053.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 44
A ubranka te co prałyście to w jakieś torebki pakowałyście?
Zamierzam od jutra się za to wszystko wziąść i nie wiem czy przez tyle czasu leżąc w komodzie się jeszcze przypadkiem nie zakurzą.

reklama
Justyna ja póki co niczym nie przykryłam, ale mam zamiar przykryć pieluszką tetrową na górze i powinno styknąć, ale to jak wszystko będę miała wyprasowane. Zawsze się jakiś kurz znajdzie. A jeszcze jak ktoś ma pieska to już w ogóle;)
Mam tylko jedną małą komodę i już prawie miejsca brakuje;/ Musieliśmy nawet do łazienki dodatkową (niepasującą) szafkę -słupek domówić bo po prostu się nie mieścimy. Mamy bardzo mało mebli ;)
A dziś poszła w pranie pościel i prześcieradła i przeprasuje i włożę z powrotem do folii i łóżeczko się pod sam koniec ubierze dopiero. Zostaną mi tylko okrycia kąpielowe

Do góry