reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Blond- skora mi nie schodzi, ale za to wysypalo mnie strasznie na ramionach i na twarzy z prawej strony na kosciach... Niew iem co Ci doradzic na ta schodzaca skore, a moze za duzo na slonku bylas?

Uciekam popracowac w domku troszke dzis w planie mycie okien i sprzatanie lazienek nio i jakis obiad trzeba wymyslec....:sorry:

reklama
Aylin kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&

ja też czekam do jutra, bo jutro koło 8 rano już będę miała małża przy sobie

blond widzę, że u ciebie to już w ogóle nieciekawie :-( ale ponoć wiara czyni cuda, więc na pewno ci się uda nie urodzić przed powrotem chłopa do domu ;-)
a co do skóry, to może brakuje ci wapna, bo przecież na koniec maluch w brzuchu zabiera od mamy go bardzo dużo

Witam Was,
ja dziś na nogach od 5 - odwiozłam P na dworzec pociąg miał o 6... ale już o 6.20 byłam w domu i pod kołderkę i obudziłam się o 9.30 a wstałam po 10...:-)

Już po drugim śniadanku. I właśnie się dowiedziałam, że na 12.15 mam się szykować na knedle z truskawkami. Tylko gdzie ja je wcisnę?:szok:

Trzymam kciuki za wizyty ja będę starała się jutro nawiedzić moją ginkę. Jeszcze muszę usg umówić ale widzę, że dopiero na przyszły tydzień mi się uda. Szkoda:(
Ciekawa jestem, czy Mała się przekręciła czy uparta po mamie:-p Z tego, co czuję to leży jak leżała no ale nadzieję można mieć. Najgorsze jest to, że powoli będzie miała zbyt mało miejsca na wykonanie tego manewru:(

Qrczę wysyp dzieciaczków na forum ostatnio zaglądam po parę razy dziennie i prawie za każdym jakieś nowe bobo się objawia. Powoli dociera do mnie, że u nas też już właściwie niedługo.:szok::szok: Do P chyba też :-p

Juz pisałam na wątu odpowiednim, że dziś ostatni dzień moich kursów - cieszę się jak diabli bardzo potrzebuję takiego ostatniego przygotowania tym razem psychicznego.
Ostatnio mama moich korków pytała się o moje plany zawodowe na przyszły rok szkolny - chciałaby, żebym dalej przychodziła - ja na to, że jeszcze nie wiem. Ale dociera do mnie powoli, że przeprowadzamy się i we wrześniu będę już zupełnie w innym mieście. Ja jednak wolno reaguję na zmiany :cool:

Miłego i - dla chcących - owocnego dnia:)

Zaza, Sunshine no wlansie ja ostatnio to w domu siedze i sie ie ruszam wiec nie slonce. ale o wapniu nie pomyslalam?nie myslalam ze to ma cos do suchosci skory

Esperanza to skoro Twoja mama miala taki porod to jest duze prawdopodobienstwo ze i Ty tak samo:)ja mialam podobnie do mojej mamy i tez przenosilam, ona przenosila 2 tygt i mnie i mojego brata, potem ja przenosilam rafala wiec teraz tez pewnie tak bedzie

ciekawe kto dzisiaj trafi na porodowke:)
a co z naszymi drugimi blizniakami?:)

Kobiety czy Wy tez macie problemy ze skora?mi od jakiegos czasu schodzi ciagle skora z twarzy. pije duzo, nawilzam kremami i i tak odhodzi platami:/jakas wylinke mam czy co...no i przy okazji wysypuje mnie co jakis czas. wkurza mnie to strasznie. rano jak sie obudze i przejade reka po twarzy to sie sypie normalnie:crazy:

Aylin to nie rodz dzisiaj:) na pocieszenie powiem ze ja sama do nastepnego czwartku a termin mam n apojutrze:rofl2:

Ja tak od połowy ciazy mam problem ze skórą. Tj całe zycie miałam normalna z tendencja do suchej, a teraz raczej ku tlustej się skłaniam. Najgorzej ramiona dekolt i plecy. Twarz na szczeście w miarę ok.
Jak masz bardzo suchą - spróbuj sposobu mojej mamy - nalóz na twarz zółtko zmieszane z odrobina oliwy z oliwek. Lub sama oliwę. Najlepiej to w wannie robic bo jak cieknie to nic nie pobrudzisz :)

Dziewczyny trzymajcie mocno bo mam takie szczeście czasem ze jak ma sie zdarzyc coś to zdarza sie w najmniej odpowiednim momencie.

A problem jest jeszcze w tym ze maz ma w bagażniku moją torbe do szpitala.....

A w ogóle to ciekawe ile dzieciaczków załpie się na majowa datę urodzenia :)

Zapomniałam dodac - nic mi na wadze nie przybyło od ostatniej wizyty :) A żrę a nie jem. Wiec dziwne to....

A i wody dziś nie mam do 14.....

Wróciłam -posiew pobrany. Mam od poniedziałku atakowac telefonami. Ginka mnie pocieszyła, ze szane małe ,ze się zaraziłam od córci to raz , a dwa,ze jesli posiew był pobrany naprawde niemal z zewnatrz to wynik nie jest jakiś niesmowity.

ALe szyjka 2 cm i zero rozwarcia.....a tydzień temu pół cm i 1 cm rozwarcia- o co chodzi?

no i zadzwonili z Medicoveru,że giekolog dziecięca przyjmie nas dzisiaj dodatkowo:laugh2:- takze moze coś wiećej się dowiem.

Witam I ja.

Zaza - obys 4cm miala :tak:
josie - oby to wody :tak: Trzymam kciukasy
Avo - wspolczuje perypeti z bakteriami

Kciuki za wszystkie wizyty:tak: I za te kobitki ktore chca juz rodzic I za te ktore nie chca:tak::-D

U nas tak dzisiaj pochmurny dzionek I do tego pada:-(. Ide cos zjesc I tabsy lyknac.

A właśnie, miałam wrzucić zdj szafy naszej małej. Wczoraj mąż stwierdził, że jeszcze się nie urodziła, a ma więcej rzeczy jak on:-) A najlepsze jest to, że sami kupiliśmy może 2 ubranka - reszta to prezenty. W rozmiarach do 18 miesięcy. Nie dość, że w 2 rzędach na półkach to część jeszcze wisi na wieszaczkach. Będę miałą potem co po znajomych rozdawać;-) DSC02627.jpg

Mi mówili nie kupuj bo nie ma szans aby chodziła w tym wszystkim....

I ja kupiłam niewiele..., moja mama zaszalalam na szmatach - 2 reklamówki. Ale do tego doszły ciuszki od 4 kolezanek....

I nasze dziecko ma tylko na wiem 0-3 więcej rzeczy niż my z meżem razem wzięci.....

Teraz koleznka jest w ciazy - ma termin ma pażdziernik i bedzie miec córcie wiec bede miała komu dalej przkazac :)

reklama
Mi mówili nie kupuj bo nie ma szans aby chodziła w tym wszystkim....

I ja kupiłam niewiele..., moja mama zaszalalam na szmatach - 2 reklamówki. Ale do tego doszły ciuszki od 4 kolezanek....

I nasze dziecko ma tylko na wiem 0-3 więcej rzeczy niż my z meżem razem wzięci.....

Teraz koleznka jest w ciazy - ma termin ma pażdziernik i bedzie miec córcie wiec bede miała komu dalej przkazac :)

Dokładnie, takie rzeczy się nie zmarnują. Nawet jak dziecko części nigdy nie ubierze to można dać innym przyszym rodzicom. A z drugiej strony miło jak tyle osób nas rozpieszcza;-)

Do góry