reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej ja na chwilę w domku
jestem po KTG i po USG, mam skierowanie na wywołanie na Patologii ciąży, mam ok 14 zadzwonić czy są miejsca, bo podobno ma być jakiś wypis i miejsce mi trzymają ;)
tym bardziej, że nie wygląda na to, żeby się miało rozkręcić samo... na KTG ani pół skurcza, Monika waży według USG 3600g więc to tak akurat na SN po wcześniejszej CC i nie chcą czekać aż będzie więcej ważyć. No więc wróciliśmy do domku, 10 razy sprawdziłam torbę, wykąpałam się, głowę umyłam, wysuszyłam i wymodelowałam ;P umalowałam się! (A CO!) tylko bez tuszu ;) No i czekamy...
Jak nie, to mam dzwonić po innych szpitalach, ale ja chcę rodzić właśnie na Żelaznej, więc mam nadzieję, że się uda i zwolni się miejsce :)
trzymać kciuki!

a na opuchnięcia po porodzie podobno najlepsza maść z kasztanowca

reklama
Hej ja na chwilę w domku
jestem po KTG i po USG, mam skierowanie na wywołanie na Patologii ciąży, mam ok 14 zadzwonić czy są miejsca, bo podobno ma być jakiś wypis i miejsce mi trzymają ;)
tym bardziej, że nie wygląda na to, żeby się miało rozkręcić samo... na KTG ani pół skurcza, Monika waży według USG 3600g więc to tak akurat na SN po wcześniejszej CC i nie chcą czekać aż będzie więcej ważyć. No więc wróciliśmy do domku, 10 razy sprawdziłam torbę, wykąpałam się, głowę umyłam, wysuszyłam i wymodelowałam ;P umalowałam się! (A CO!) tylko bez tuszu ;) No i czekamy...
Jak nie, to mam dzwonić po innych szpitalach, ale ja chcę rodzić właśnie na Żelaznej, więc mam nadzieję, że się uda i zwolni się miejsce :)
trzymać kciuki!

powodzenia:-)

A wiec zostaje w szpitalu beds podawac leki na wywolanie i cos na to uczulenie. Jesli tabsy nie zadzialaja to cesarka nie wiem tylko kiedy zaczna podawac mi te randy, mam nadzieje zr dzisiaj .

miedzy naszymi chlopakami jest tylko jeden dzien roznicy a jaka ogromna roznica w wadze:szok: mój 5,5 kg :sorry:

tak Kami,ale Jaś urodził się 2180 i spadł do 2000,więc dla mnie to jest wielki sukces:-)
Hej ja na chwilę w domku
trzymać kciuki!

trzymam kciuki u rąk i nóg!!!!

A wiec zostaje w szpitalu beds podawac leki na wywolanie i cos na to uczulenie. Jesli tabsy nie zadzialaja to cesarka nie wiem tylko kiedy zaczna podawac mi te randy, mam nadzieje zr dzisiaj .

powodzenia i też trzymam mocno wszystkie kciuki,jakie mam!!!

gkvip i rysica to wyglada na to ze zdazycie w czerwcu :-D trzymam kciuki!

opuchniete stopy mialam przez tydzien po porodzie, w ciazy takiej opuchlizny nie mialam jak wtedy!! ale samo zeszlo pewnego ranka znienacka:) polozna mowila ze to normalne, porod jest duzym obciazeniem dla serca i stad to.

kurde maly mnie dzis wkurza, nic prawie nie spi od 9, co usnie przy cycku i go odkladam to sie budzi.... non stop na rece go mam... :-(

Witam się i ja
Dawno tu nie pisałam i nie zaglądałam aby poczytać.
Oczywiście nie jestem w stanie Was nadrobić :-( :szok:
U nas ok, Nataszka troszkę w dzień marudek jest ale za to przesypia nam w nocy, budzi się co 3-4 godz na jedzonko, głodomorrrrrra z niej straszna zjada mi 120 ml mleka, zawsze po jedzeniu musi min godzinkę odbędnić u mamuchy na rączkach, powoli już doszłam do wszystkiego jak to dzieckiem się opiekować, pępuszek już odpadł, pazurki już obcinałam no i udało mi się nosek wyczyścić nawet, największy stres był przed pierwszym kąpaniem, dalismy radę !!!!!! Teraz uczymy się układać ją na brzuszku najlepiej wychodzi mi to jak kładę ją na siebie i chyba jej też tak najwygodniej :-).
Jutro mamy wizytę pediatry

Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom :-D

I trzymam kciukaski za te nierozpakowane :-)

Dziewcyzny, ja wiem,że przynudzam i pewnie amcie dosć mojego biadolenia, ale martwie sie okropnie tym brakiem sił:(
Wywiesiłam pranie, wstałam zupę, nastawiłam kolejne pranie i musiałam sie połozyć:(poty mnie oblały i przyduszało mnei normlanie:(
Witaminy biore cały czas, tylko chyba mało jem:(ale pije wartosciowe soki.......
Dorota ty tez się tak czujesz, bo pisalaś,że też nie masz apetytu...

Ja mam to samo. Zero energii od jakiś 2 dni. Chce mi sę spac, jest mi duszno, czuję się jak po grypie ( a w nocy się wysypiam). Przejde kawałek i czuje jak mi kolana miękną. Apetyt bez szału ale jem. Dziś mam wizytę u gino więc podpytam jak temu zaradzić to dam znać. Może rzeczywiście powinnam wrócić do żelaza...

NO I CHOLERA NIC Z TEGO !!!!!
MA DZWONIĆ O 20 BO KOGOŚ INNEGO PRZYJĘLI TERAZ!!!!!

#!%^!#%^!#%^!#%^!#%^#Q$@
wkurzyłam się na maxa. Jedziemy do rodziców, żeby bliżej szpitala być...

reklama
Rysica współczuję tego oczekiwania... może o 20 się uda:-)Kamila daj spokój z tym sprzataniem jeśli masz jakaś energię to bawi się z dziećmi to będą wspominać ten czas jako przyjemny:-) Moja mama jest taka osobą dla której prace domowe były najważniejsze dzieci też oczywiscie ale ja przynajmniej miałam wrażenie że potem. Nawet gdy zajmowała się moim siostrzencem to najpierw obiad itd. To my się z nim bawilismy z ojcem. Efekt: dziecko znudzone jak pies i jakoś nie do końca doceniajace poświęcenie kulinarne babci...Ja dziś nie robię nic Gocha wisi na cyrku z przerwami od 10.30. Najwyraźniej musi zaspokoić potrzebę bliskości...:-) I dobrze.Zauważyłam dziś że lewy cycol aż podskakuje w rytm bicia mojego serca;-) Nic dziwnego że Gocha lubi na nim spać:pDziś była polozna fajna kontaktowa. Wszystko jest ok z Gosiakiem i ze mną:-) Jutro usc i muszę małą zostawić w domu:-( Chyba się popłaczę :-(

Do góry