reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza

ja poszłam na zwolnienie od 9 tygodnia i nie żałuję, następny tydzień w biurze podobno był meksyk i wszyscy mówią że dobrze zrobiłam. Nie mam zamiaru wracać do samego porodu, szefowa liczy się z tym bo każda dziewczyna u nas była maksymalnie do 3 miesiąca a potem wracają po macierzyńskim.
Co do badań to ja też ograniczę się do przezierności karkowej na zwykłym usg (pewnie teraz w piątek zrobi).

reklama
Bella, jednak chcesz tak długo pracować?? Podziwiam:) Ale jak masz fajną pracę to nie potępiam:)

Poli no co Ty, a Ty wdziałaś kiedyś zadowolonego urzędnika państwowego?? jeszcze pracującego w urzędzie skarbowym :-D:-D:-D:-D ale wiesz,przynajmniej mi się nie nudzi;/ bo tak jak siedzę sama w domu to nudno troszkę:)) ale pewnie będzie tak, że wrócę na koniec sierpnia i miesiąc popracuję a potem już mi się zachce w domu lenić hihi

Bella, nie widziałam:p Ja wolę jednak nudzić się w domu niż być ciągle gnojona, że tak brzydko napiszę;) Jednak nuda taka nie będzie, mam podrukowane książki do nauki angielskiego, chcę się mocno podszkolić, bo rozważamy z mężem emigrację:)

oo to fajnie:))

wiesz ja mam taką pracę, że uszczypliwe uwagi i to od podatników głównie są na porządku dziennym:): że tylko kawkę panie piją, że za ich podatki tu siedzimy, że bez czekoladek i ciasteczek to nic się nie załatwi, hehe to takie delikatne uszczypliwości bo są też te na k... i inne literki alfabetu:)ale ja to lubię troche takiej adrenaliny hihi, poprzednią ciążę całą przeleżałam i w końcówce tej też mnie to czeka więc chcę być jak najdłużej aktywna:D

A ja wyczytalam ze na badaniach prenatalnych w moim szpiatlu szczegolowo badaja serduszko dziecka i robia szczegolowego doplera moj lekarz poleca np to bardzo bo mowi ze sprzeat wiele lepszy i w razie czego mozna cos wychwycic i leczyc plod.
Sama nie wiem do 1.08 mam troche czasu na przemyslenie sprawy :confused2:

Cortina wydaje mi się, że takie badania to na usg anatomicznym robią w 18-23 tygodniu ciąży. Ale może się mylę bo to moja pierwsza tak zaawansowana ciąża :)

Cortina z tego co ja wiem to podstawą badania między 11-14 tygodniem jest kark, kość nosowa i udowa (chyba) oraz właśnie doppler, choć sama tego ostatniego przy pierwszej ciąży nie miała (a specjalnie się zapisywałam na badanie (ale nie do genetyka) badają też narządy te które już powinno być widać czy są itp.
a szczegółowe badanie serca i narządów to na tym usg między 18-23 tygodniem.
przynajmniej ja mam taką wiedzę po pierwszej ciąży...

reklama
Pani plolozna powiedziala o badania serca dokladnie nazywa to sie ECHOKARDIOGRAFIA. Przeziernosc swoja droga robia na tym wlasnie usg, z tego co sie dowiedzialam te badania prenatalne w szpitalu zlecaja glownie lekarze pracujacy w szpitalu a przyjmujacy w prywatnych gabinetach ;)

w poprzedniej ciazy w 12 tc mialam robionego doplera w ramach NFZ.

Do góry