reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Buziak u nas na pesel czekaliśmy dwa tygodnie.

Wczoraj gkvip a dzisiaj ja się rozwodzę ze swoim! :wściekła/y: Nie ważne z jakiego powodu, wkurzył mnie i to wystarczy! Kornel znowu był świadkiem naszych starć i to mnie najbardziej wytrąciło z równowagi. Aż się popłakałam, chyba coś we mnie pękło :-( Zdałam sobie sprawę, dlaczego jestem ostatnio taka spięta i rozdrażniona, otóż mam mega problem - jestem pedantką, wszystko musi być w domu posprzątane, zaplanowane ... A ponieważ przy małym dziecku, w dodatku wiszącym 3/4 dnia na cycku niewiele da się zrobić i zaplanować, to mnie często coś trafia. Nie umiem cholera wrzucić na luz :no: Co tu zrobić żeby mi się w tym głupim łbie poprzestawiało?

Zazdroszczę Wam tego "kładę do łóżeczka i dziecko zasypia". My tak próbowaliśmy, to było darcie buźki. Nie pomagało branie na ręce i odkładanie. Tylko cyc :no:

Jak pewnie zauważyłyście, dzisiaj jestem na nie...

Dzień (nie) dobry :sorry:

reklama
Dlatego do mnie przychodzi pojutrze servis sprzatajacy :D

Jestem z tych co maja obsesje na punkcie kurzu. Moj maz nawet nie ze tAkie cos istnieje niestety dla niego to moj wymysl

Hej,

Aylin ale ja tych lodów wczoraj nie jadłam, sama sobie smaku narobiłam i tyle:-D

Iwon ja mam to samo, mąż mi cały czas mówi, żebym odpusciła itp. ale nie potrafię:zawstydzona/y: zebym w końcu zrozumiała co jest najważniejsze, nie odkurzacz a dzieci:zawstydzona/y:wiem, że muszę wrzucić na luz bo inaczej albo ja zwariuję albo moi faceci ze mną:-(

december ja z nerwów wczoraj kupiłam paczkę:zawstydzona/y: wypaliłam 4 fajki i wyrzuciłam, dzisiaj mi tylko niedobrze po nich. Mam nadzieje, ze nastepnym razem mi nie odbije ale rożnie to bywa.

Moj super przespał noc:tak: teraz też śpi a ja mimo to niewyspana no ale teściowa dzisiaj będzie to odpocznę hahaha:-D o 23 ląduję, Boże daj siłę:-D

Cześć dziewczyny!!

Widze, że nie tylko ja mam napał na ciastka maślane :-D:-D ja zajadam kruche ciastka maślane z cukrem z firmy TAGO - uwielbiam je, ale jakby nie było w maśle też białko, więc szukam takich samych ale tylko z samym cukrem i nigdzie nie mogę dostać. Poza tym też z chęcią opychałabym się słodyczami!!!! Może dobrze, że karmię piersią, bo bym tyła na tych słodyczach!

A ta moja ciagle ,, nie spi '' juz tyle godzin :szok: ciagle sufit w pelnej obserwacji:tak: ale jeszcze godz i kapiel, moze po zasnie.

Ja za to normalnych rzeczy jesc nie moge:-( nie wchodza mi:no: za to paluszki slone i ciastka MASLANE to musze miec pod reka:tak: no i kilkanascie/dzisiat herbat na dobe z 4 lyz cukru:tak: to podstawa bez tego to bym dawno padla.

To może przez tyle wypijanych herbat Twoja Mała nie śpi:-) no chyba, że nie karmisz piersią:-)

Hej :)

Dziewczyny jakie macie sposoby na wieczorne usypianie dzieci? Mój bardzo ładnie codziennie zasypia około 20-21, ale tylko przy cycku (zaraz po karmieniu). Chcemy go tego oduczyć, żeby nie było problemów jak np. gdzieś wyjdę i mały zostanie wieczorem z M.

Moja jeśli nie zaśnie przy cycu, to zasypia na ramieniu męża, no ale najpierw trzeba ją troszkę ponosić. Nie zawsze jednak musi być noszona. Czasem dajemy jej smoka, głaszczemy po główce, lekko bujamy jej główkę i zaśnie.

Witajcie,
Byliśmy dziś u pediatry i zawyrokowała, że Mały ma skazę białkową - przechodzę na restrykcyjną dietę :wściekła/y: Masakra - ale tak mi żal jego buzi, że zrobię to z przyjemnością - nawet ucho ma całe suche i bardzo brzydką skórę. Dziewczyny jakieś rady do pielęgnacji skóry? Był już taki wątek? Pomysły na jedzenie, przepisy? Gdzie tego mam szukać? Bo ja zielona...
Mały ma obecnie 4300 czyli w 2 tyg przytył prawie 900 gram na samym cycu :-)

ja od wczoraj odstawiłam białko, bo mam wrażenie, że moja też ma troszkę skazę, choć pediatra i położna mówiły, że to trądzik, ale od jakiegoś czasu ma coraz bardzie suchą tą skórę na twarzy i też zauważyłam, że weszło jej na uszka.
Ja od samego początku mam dietę. Jem praktycznie głównie delikatny rosół na kurczaku lub indyku. Z włoszczyzny dodaję tylko pietruszkę i marchewkę, no i trochę koperku. Na drugie gotowane mięso, lekkostrawne pulpety z piersi...troszkę kombinuję, ale nie doprawiam za dużo. Jedynie trochę soli, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie.
Piję kompot z gotowanych jabłek.

Witam Was

Iwon - lacze sie w wkur...niu na mezusia.

december - nam na zatwardzenia kazali najpierw zaserwowac mlodej zadsze mleko a jesli dalej bedzie miala zatwardzenia to wina mleka i wtedy zmiana. Ale od kiedy zaczelam podawac jej herbatke z kopru po kazdym posilku i ta witaminke BobikD w kapsulkach ( ona ma oliwe z oliwek w skladzie ) tuz przed popoludniowym karmieniem to szybciutko nastapila poprawa.
A co do fajek to ja nie wrocilam i nie wroce do nich. Mam taki zwykly sloik po ogorkach taki duzy i tam od lutego 2011 codziennie wrzucam 10funtow (rownowartosc 2paczek fajek ktore palilam) i w ten sposob odlozylam juz 4800funto:tak: jakies 25 tys zl - wniosek oj warto bylo:-)
a dlaczego zwylky sloik - zebym mogla widziec, zebym mogla dotknac swoja nagrode :tak:

Ostatnia edycja:
Zdałam sobie sprawę, dlaczego jestem ostatnio taka spięta i rozdrażniona, otóż mam mega problem - jestem pedantką, wszystko musi być w domu posprzątane, zaplanowane ... A ponieważ przy małym dziecku, w dodatku wiszącym 3/4 dnia na cycku niewiele da się zrobić i zaplanować, to mnie często coś trafia. Nie umiem cholera wrzucić na luz :no: Co tu zrobić żeby mi się w tym głupim łbie poprzestawiało?

na to samo choruje ;///

aja kwyglada ta skaza bo i u mojego dzs nawet ucho ogladałam ;// jakie sa objawy ??? oby nieeeeeeeeeeeee ;(((

Jestem padnięta. Moje dziecko w ciągu dnia nie ma najmniejszych problemów z zasypianiem za to na noc nie dał mi się uśpić aż do 1:00 Każdego dnia jest coraz gorzej:-(
Nie mam pojęcia co robić.
W dzień wsadzę go w koszyk jak jeszcze nie śpi i 5 minut i odlot za to wieczorem mogę sobie pomarzyć o odłożeniu dziecka...
Nie spał od 16 do 1 w nocy az zasnął ale chyba ze zmęczenia. Przy mnie był chociaż cicho ale jak poszłam pod prysznic i mąż z nim został to po 30 sek zaczęło się darcie dopóki nie wyszłam i nie przytuliłam...
Normalnie ręce opadają

moja w chuscie pada - z tym ze w dzien bo w nocy przy cycu

polaa - wystarczy ze rozmawialyscie o lodach :)

reklama
Hejka dolaczam do tych wkurzonych na facetow. Moj wczoraj postanowil sie rozpiescic i kupil glosniki do auta. Nie mam nic przeciwko, ale cholera one kosztowaly prawie 200 funtow :wściekła/y: To jest ponad 1000 zl! Nie zrobilam mu awantury i dobrze, bo na szczescie, mimo zapewnien sprzedawcy, nie pasowaly. Dzisiaj idzie oddac i obiecalam mu, ze poszukamy czegos na e-bayu. Wole miec na niego oko jak bedzie wybieral...

Bylismy wczoraj z mlodym w przychodni. Wszystko jest w porzadku, oczka ok, bioderka tez. Skora troche sucha wiec dostalismy recepte na oilatum krem i balsam. A ja dostalam na tabletki Cerazette, ale nie wiem czy brac. Opinie na necie maja srednie. Brala ktoras z Was to?

Do góry