reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Ależ dzisiaj dostałam w dupsko od mlodego... prawie caly dzien placz dziki ;// dawalam cyca, mieszkanke, koprową herbate nic... wkoncu wlozylam gicerolowego czopa bo od 3 tygodni problem z kupka i zrobil zbita smierdzącą lekko zieloną kupe... ale podobno przy mieszanym karmieniu moze sie zdarzac....poza tym co chwila bąki a kazdy bąk to ryk

.

Dorota..łacze się w bólu, moja kupkala dotychczas 3 razy na dobe, a od 11 dni robi co 3 dni :(, non stop bolesne pierdy, tak mi jej żal ...

chuste polecam. Spi w niej jak zaczarowana. Pragne zaznaczyc ze usilowalam dawac smoka. Za nic nie chce go ssac. Jeszcze gorzej wrzeszczy.:-)

tez sie zastanawiam na chusta, ale nie wiem jak potem wkladac dziecko ..boje sie, ze wypadnie zanim sie porządnie zamotam. A smoczka tez nie chce:(...mam juz 12 w kolekcji.

DOrota, ja jade 18 sierpnia do Bialogory- bylam tam w zeszlym roku i nie dyskotek i mlodzieZy. Typowo rodzinna miejscowka:) a my dalej walczymy. Mloda na badaniu wagi itd. Z uwagi na chorobe L dzisiaj nie szczepimy.

Avo- czy moge prosic o konkretny namiar? Masz sprawdzona kwatere, pensjonat etc?
I trzymam za wyzdrowienie córeczki &&&&&&&&&&&

reklama
Powiem Wam, że Zosia ostatnio wyraźnie poczyniła skok rozwojowy. Jak ja pionizujemy to normalnie trzyma juz sama główkę, rozgląda się, coraz częście usmiecha a oczy ma juz ma pół twarzy. Na dodatek karmienia się uregulowały i są co 2,5 lub 3 godziny. Coraz częsciej czuwa i się bawi. Uwilelbia jak przychodza goscie i lubi spacery bo wtedy duzo się dzieje. Strasznie jest słodka i pogodna, powariowalismy na jej punkcie. :-) Myślałam, że będzie duzo trudniej a póki co poza małymi kryzysami uwielbiam byc mamą. Coraz swobodniej przychodzi mi opieka nad nią. Wcale nie czuję się specjalnie ograniczona i na wszystko znajdujemy czas;-) Oby tak dalej.

A wagowo zostały mi 3 kg. Brzuch jeszcze odstaje, ale z kazdym dniem mniej. Dzis wypociłam z pół kg na siłowni. Cellulit z ud juz praktycznie znikł, biust trzymam cały czas w staniku więc na razie się dobrze prezentuje. Mam nadzieję, że jak skoncze karmic będzie podobnie. Nie mam bardzo ciężkich piersi więc powinno się udac.

Ostatnia edycja:
alijenka - ja teraz uzywam butelek aventa i jak na razie sie sprawdzaja:tak:

mlodak - jak bym o swoim czytala:tak: i takie wlasnie sytucje potwierdzaja ze mezczyzni mozgow nie maja:tak::-D

esperanza - nie drzaznij mnie tu z wieczora;-) silownia :szok:, 3kg:szok: brak celutka:szok: normalnie przegielas;-):-p

Aylin goldenlucy a czy w chuście elastycznej tak jak w tkanej można nosić dziecko nie trzymające samodzielnie glówki w pozycji brzuszek do brzuszka??

ja mam tkaną i mam problem bo mały jest spokojny do momentu jak mu prowadzę chustę pod nóżkami i wtedy zaczyna się histeria:-( na razie tylko raz udało mi się go w tej chuście ponosić :dry:

Addiena, tam gdzie ja jezdze trzeba rezerwowac w zime, moja przyjaciolka chciala zarezerwowac taki sam domek w czerwcu i babka jej powiedziala ze dopiero we wrzesniu. Kiedy chesz jechac?A my nadal walczymy z goraczka:( to jakis koszmar- 4 noce za nami i 4 dzien przed nami..... A ja mam mega ataki chyba nerwicy, bo mrowieje mi juz wiele czesci ciala- obie stopy non stop mrowieja.... Troche ciezko mi jednak uwierzyc ze sama sobie to robie:(

Ostatnia edycja:
Avo dlugo trzyma Was ta gorączka, może antybiotyk źle dobrany?

Mały poszedł spać o 21ej i pobudki o 1:30- 3:30-6 no i teraz 7ej, ale mogę tylko powiedzieć, ze chyba nam się udało drugą dobę jesteśmy tyko na cycu tzn. nie odciągam i nie daję już z butelki w nocy tylko się cyckamy
new_biggrin.gif
walka trwała 5tyg. Nawet musiałam raz na rynku w ogródku piwnym karmić :D

No dlugO- jEsli do jutra syt. Sie nie zmieni zmieniamy antybiotyk:( najgorsze , ze od niedzieli nie tulilam Natalki - okropnie tesknie, ale jeszcze bardziej boje sie ze sie zarazi.... Nosz ku.... , ze teraz lile dopadlo to chorobsko:( co to bedzie jak pojdzie do przedszkola:( jestem zalamana po kazdym niemal wzgledem:(

No wlasnie tez chcialam pytać Avo o dokladny Adres na ta miejscówe,ale my na pierwszy urlop wybieramy sie 19.08 dzień po chrzcie. Ewentualne 20, bo srednio mi sie widzi w niedziele wyruszac.

Dziewczyny my mamy 24 tyg urlopu macierznskuego czy 24+ 2 dodatkowe?

No i staramy sie tez byc tylko na cycu znowu;-)

reklama
tez sie zastanawiam na chusta, ale nie wiem jak potem wkladac dziecko ..boje sie, ze wypadnie zanim sie porządnie zamotam. A smoczka tez nie chce:(...mam juz 12 w kolekcji.

Aylin goldenlucy a czy w chuście elastycznej tak jak w tkanej można nosić dziecko nie trzymające samodzielnie glówki w pozycji brzuszek do brzuszka??
ja mam tkaną i mam problem bo mały jest spokojny do momentu jak mu prowadzę chustę pod nóżkami i wtedy zaczyna się histeria:-( na razie tylko raz udało mi się go w tej chuście ponosić :dry:

elastyczna jest dla dzieci o wadze zdaje sie do 9 kg. Niektórzy pisza do 15 ale podobno wtedy dobrze juz nie trzyma i spręzynuje. Są 4 wiązania, ale moja najbardziej lubi w pionie brzuszek do brzuszka.

I ma ten plus nad tkaną że mozna dziecko wlozyć do zawiązanej już na sobie chusty.
Macie wiazania - sciągnełam sobie. A i ja uczyłam się wiązać z youtube'a :)

instrukcja-elastyczna-str3.jpginstrukcja-elastyczna-str2.jpginstrukcja-elastyczna-str4.jpginstrukcja-elastyczna-str1.jpg

Do góry