reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Niezapominajka wyjdź z domu!!! Jeśli wozek jest zbyt ciężki to zakup jakąś chustę wsadzaj dziecko i out. Siedziałam w domu 2 tyg i myślałam że zwariuje. Odkąd wychodzę jest ok fajnie wręcz. Nawet pomimo cyckowania w dziwnych miejscach (na pustej ulicy, w restauracji ikea) ;-) czasem nawet nie chce mi się wychodzić ale mam wybór. I zawsze czuję się lepiej gdy wyjde:-)

Lui w sprawie wesela: moja siostra miała taką sytuację jak Ty. Ja zostałam z małą Kasia. Ale zrobilysmy tak, ze pojechałam z nimi i zajmowałam się małą w nocy gdy oni byli na weselu. To było wesele kogoś z rodziny i spalismy u kogoś tam w mieszkaniu. Zadziałało bo sis się nie martwila aż tak a w razie czegoś mogła po prostu wpaść i.coś zadziałać.
Może tak?

Dziewczyny smarujecie maluchy czymś od słońca? Qrcze jednak to słońce czasem zaświeci na skorce:-( Widziałam hipp 50 w kerfurze ale może coś z apteki? Doradzcie coś:-)

Ostatnia edycja:
Niezapominajka, Kamila - to ja tez sie doczepie do tego grona - ja tez sama jak palec:-( zadnej kolezanki, jakiegos fajnego kolegi;-), wy to chociaz rodziny macie a ja nawet tego tu nie mam.

Niezapominajka - trzymaj sie kobitko rozumiem co czujesz. Ja mimo ze na spacery chodze czuje sie jak w wiezieniu:-( ale to przejdzie musi przejsc bo powarjujemy:tak::-)

A apropo tych wibracji to tyle ile ludzi tyle opini jest i bedzie - a najlepsza odpowiedzia jest poprostu zdrowy rozsadek :tak:

Oj kobitki jak tylko macie mozliwosc podrzucenia maluchow do dziadkow czy rodzinki to korzystajcie z tego:-). Taki wypady z mezami, kolezankami czy poprostu samotny wieczor w domku to taki naladowanie baterii na nastepnych kilka dni no i zateskni sie za tym od czego tak czasami pragniemy uciec. Takze korzystajcie poki mozecie.

Ostatnia edycja:
Nie no to juz szczyt;/ sorka ze ja tylko o sobie ale wlasnie dzwonila tesciowa, 3 razy nie odebralam ale juz za 4 odebralam bo nerw mi trącił i ona sie pyta czy bedziemy dzisiaj w domu a ja jej mowie ze wybieram sie do mamy jak grzesiek na trening pojedzie, a teraz jestem bardzo zajeta, roboty mam na maksa a may dopiero zasnął i ze ledwo go uspalam i ze sie wsciekne jak sie obudzi no staralam sie dac jej do zrozumienia....a ona mi na to ze w takim razie prosto z pracy zaleci jak nas nie bedzie...no kur..wa to chyba wprost jej powiem i sie skonczy dzien dziecka;/;/

MsMickey wiem wiem...ale w praktyce to nie jest takie latwe aczkolwiek musze tak zrobic bo juz krecka dostaje.

Kamilko rowerek rowerek;) i przyjemne i na zdrowie wyjdzie;)) Wiktora na ramę, Milana w chustę i jedziesz;D

Dziewczyny nie przesadzacie z tymi zmianami w zyciu?? DZiecko nie oznacza konca swiata. sama mam w domu 2 miesieczna córeczke i jakoś jedyna duża zmiana to ta ze chwilowo nie chodze do pracy. Mąż po pracy nie chce zaopiekowac sie dzieckiem?? Zmuscie go!! Nie jestescie niewolnicami. Niech chwile posiedzi a wy wyskoczcie na zakupy, do kumpeli, na cwiczenia. Przyjaciele sie odsuneli? w takim razie to nie byli przyjaciele tyko popierdułki! Do mnie co chwile ktos wpada. Jak nie ma kto mi zostac z dzieckeim jak chce wyjsc to ide z mala. A tez prawka nie posiadam. Wiadomo, ze nie moge robic zawsze wszystkiego co chce ale to przejsciowe. Maluje sie codziennie, byam juz na imprezie, na zajeciach z tanca itd. Wszystko sie da tylko trzeba postawic na swoim. Nie jestescie samotnymi matkami. Macie mezow i rodziny i od poczatku trzeba ustalac zasady by Wam pomagali. Pomyslcie, że niedugo bedzie nie tylko opieka nad dzieckiem ale tez praca.:tak: I na wszystko trzeba bedzie znalezc czas. I da sie bo znam pelno takich rodzin. Ja tam śmierci towarzyskiej mówie NIE!

Ps. Też wózek taszcze ze schodów mimo, że waży niewiele mniej niż ja :) I żyję....Dziś mała miała jedno szczepienie bo nadal karta ze szpitala nie dotara! Masakra co za burdel. Po przyjeździe z wczasów bedzie reszta.... O ile karta się znajdzie :/

Ostatnia edycja:
Edit: Pamka- moja w ciagu dnia lezy na play macie ok 40min i to uwielbia jak widac na zdjeciach ktore wrzucilam do galerii w foteliki tylko jezdzi a mamy bujaczke wiec jak mata sie nudzi to laduje w bujaczce. Co do wibracji to tak jak tam napisali nie ma nic udowodnione wiec mozna tylko gdybac. Co do reszty to sie zgadzam.
Wrzuciłam link bo wiem, że była rozmowa na ten temat a akuratnie natrafiłam na takie coś...
Mój Julek siedzi w bujaczku może z pół godz. w ciągu dnia bo jemu się nudzi i zaczyna się drzeć:-D Jak mu wibre włączę to posiedzi trochę dłużej. :tak:
Matę muszę jakąś kupić bo się chyba nie doczekam na prezent, który mieliśmy dostać od szwagierki...

Niezapominajka wyjdź z domu!!! Jeśli wozek jest zbyt ciężki to zakup jakąś chustę wsadzaj dziecko i out. Siedziałam w domu 2 tyg i myślałam że zwariuje. Odkąd wychodzę jest ok fajnie wręcz. Nawet pomimo cyckowania w dziwnych miejscach (na pustej ulicy, w restauracji ikea) ;-) czasem nawet nie chce mi się wychodzić ale mam wybór. I zawsze czuję się lepiej gdy wyjde:-)

Dziewczyny smarujecie maluchy czymś od słońca? Qrcze jednak to słońce czasem zaświeci na skorce:-( Widziałam hipp 50 w kerfurze ale może coś z apteki? Doradzcie coś:-)

Ja mam straszne opory przed karmieniem w publicznych miejscach. :no:

Ja smaruję mojego króla kremem z filtrem 50 Hipp:tak: Niestety czasem zapominam lub posmaruję go już na spacerze a filtry powinno się pół godz. przed spacerem stosować i trochę nóżki mu się opaliły:zawstydzona/y: Właśnie dokupiłam parasolkę do wózka może to pomoże;-)

Niezapominajka wyjdź z domu koniecznie! Ja mieszkam tu gdzie mieszkam od 4 lat i oprócz sąsiadów na dzień dobry to na tym osiedlu znajomych nie mam ale dzięki spacerom już poznałam kilka mam:tak:. Wózek zostaw na dole jeśli jest za ciężki choć mój waży 18kg+ 7,5 mojego Julka i taszczę to po 2 razy dziennie po schodach. Już zastanawiałam się czy nie zostawiać wózka a nie zabierać tylko gondoli ale u nas drzwi od klatki są wiecznie otwarte i łażą jakieś zwierza więc boję się, że mi go obszczają;-)więc taszczę:tak:

esperanza ja jestem szczesiwa,ze jestem mama no ale zycie naprawde mi sie zmienilo, a jesli tobie nie to zazdroszcze;) chociaz podejrzewam,ze ggybym miala z kim wyjsc to napewno nie gnilabym w domu;)tylko gdzie tu teraz kogos poznac?eh mam nadzieje ze tio przejsciowe

reklama
Mój mąż już wie, że jak wrócę do pracy to on będzie musiał zostawać z dzieckiem prawie codziennie. On pracuje od wtorku do soboty na 2 zmiany i jak będzie miał 2 zmianę to będzie od rana siedział z synem plus każdy poniedziałek cały dzień:tak: Nianię planuję zatrudnić na 4 dni co 2 tydzień:tak::tak:
On nie lubi wydawać kasy jak nie musi więc oszczędność na niani go przekonała:-D

Do góry