reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

moj od wczoraj wieczorem nie zrobil kupy... wlasnie lezy w lozeczku do spania ale strasznie steka... chyba biedak nie zasnie

reklama

1 mi sie podoba - 4 moze też być. Ale z much bym zrezygnowala...

Mlodak super ubranka. Mi sie podoba nr.1 i 2

Ja stwierdzilam ze na dwie godziny nie bede stroic mlodego w garnitury i kupilam bodziaka-koszule i spodnie biale lniane. A ze bylo 32 stopnie to spodnie mial tylko w kosciele. Na imprezie mu sie ulalo i tyle byl elegancki:-D

Dziewczyny w jakim rozmiarze chodza wasze dzieciaczki? moj ma 2 miesiace i juz w 68 wchodzimy:szok:

moja 56 nosi. Ale powoli zaczyna wyrastać...

Mlodak też uważam kupuj które się Tobie podobają olej eksperta;-)

Czemu butelki tt i smoczki to niewypał?

Do rozmowy o chorobach dzieci: też tak mam czasami. Staram się temu nie poddawać i powtarzam sobie ze będzie dobrze. Musi. Pewnie dlatego dziś strach przed tą szczepionką. Że jest tak świetnie i Gosia jest cudowna po prostu i ze to jest trochę too good to be true... to chyba jeszcze stresy ciazowe wychodzą. W końcu jakieś 8 miesięcy stresu kiedyś wyjść musi.
Trzeba się pogodzić z tym ze dzieci nam się udały:-) i tyle:-) i ze niepokój o nie jest częścią macierzyństwa. Byle w rozsądnych granicach;-)

Ja dziś zaliczylam zatrucie pokarmowe. Podejrzewam rosół. Już mi lepiej ale było nieciekawie. P właśnie gotuje ryż:-(
Gosia się cyckoli wieczornie pokapieplnie... klimat wieczoru:-)

Spokojnej nocy:-)

Mlodak super ubranka. Mi sie podoba nr.1 i 2

Ja stwierdzilam ze na dwie godziny nie bede stroic mlodego w garnitury i kupilam bodziaka-koszule i spodnie biale lniane. A ze bylo 32 stopnie to spodnie mial tylko w kosciele. Na imprezie mu sie ulalo i tyle byl elegancki:-D

Dziewczyny w jakim rozmiarze chodza wasze dzieciaczki? moj ma 2 miesiace i juz w 68 wchodzimy:szok:
Moja kropeczka to jeszcze w niektórych rzeczach 56... nie że pajace, ale body, bluzki to spokojnie jeszcze.
Ale poza tym to raczej 62.

Mój też 62, ale są rzeczy, które są w rozm. 68. Np. dzisiaj ok. 19 wyszłam z nim na dwór w polarkowym kompleciku i jak go rozebralam to patrzę a tam napis 68 i info że na 9 miesięcy :szok::szok::szok:.
Bodziaki to też jeszcze zakładam 56, ale mam wrażenie że już je muszę naciągać....

Szymuś nie spał prawie wcale dzisiaj a jak o 20:40 go zmogło to już nie miałam sumienia go budzić do kąpieli. Wzięłam na rece z leżaczka, otworzył ledwo co oczka, poszliśmy na górę, zmieniłam pampka, przebrałam, lekko przetarłam ciałko mokrą pieluszką i tyle by było z toalety wieczornej. Potem obciągnął 150ml mleka i zasnął o 21:20 nawet nie odbijając.

Co do butelek TT - no Szymek się z nich zachłystywał strasznie, ale też często wypluwał smoczek i się złościł. Więc na probę kupiłam małą aventu miodową i załapał od razu. Potem dokupilam większą i ze smoczkiem 2 bo w małej skali zabrakło już (one są do 125ml, a nie jak TT do 150ml). Nie wiem czy są po prostu przereklamowane czy akurat Szymkowi nie przypasiły.
I tym sposobem mam w domu zbędne 4 butelki antykolkowe TT ze smoczkami 0+ oraz po dwa smoki 3m+ i 6m+ !!!!! Do tego dwie nakrętki do butelek oraz dwa smoczki uspakajające 3m+. Próbuję shandlować na allegro ale kiepsko mi idzie.

edit: dzisiaj zapakowałam Szymka w śpiworek (dostałam od koleżanki taki co trzyma temperaturę ponoć, fajny jest). Już jestem ciekawa jego akrobacji nocnych, gdy będzie się próbował rozkopać :)

Ostatnia edycja:
Mlodak, wybrałabym "1", bo uwielbiam paski :-)
Peter jeszcze w rozmiarze 62, a ubranka w rozmiarze 68 wydają sie gigantyczne! :tak:

Zrobił mu się mały odczyn na nóżczce po tym szczepieniu pneumokokami...namaczamy według zaleceń lekarki - gazikiem zanurzonym w ciepłej wodzie w sodą oczyszczoną. Mam nadzieje, ze pomoze, bo taki guzek jest wyczuwalny na nozce...mam nadzieje, ze to normalne...

Jesli chodzi o butelki to u nas najlepiej sprawdził sie dr brown! Po wyprobowaniu dwóch tt i lovi. Mały nie łyka tyle powietrza.

Ja o małego boję sie starszliwie...niby funkcjonuję normalnie, zostawiam go z mezem, z moja mamą - daleko mi do kwoki, czuwajacej non stop nad malenstwem, ale w głowie cały czas głupie scenariusze, ze wypada mi z rąk, ze jakis wypadek, ze na pewno jakas choroba itp...nie lubie siebie bardzo za takie chore mysli...

uffff...koniec tych smutnych mysli...
M. probuje uspic P. ;-) a ja popijam karmi poema di caffe...;-)

reklama
i

Czy któraś z was robi tak, że wieczorem najpierw karmi dziecko, potem kąpiel i od razu spanie (czyli nie karmi przed samym zaśnięciem)? W większości poradników czytałam, że zaleca się taki rytm, ale wiadomo, że dzieciom fajniej i łatwiej zasnąć zaraz po szamanku ;-) Ja właśnie próbuję - nakarmiłam młodego o 19, potem była kąpiel, a teraz leży w łożeczku i kwili. Zobaczymy czy się rozkręci czy zaśnie.

My się podkarmiamy przed kąpielą wtedy nie ma krzyku przy pielęgnacjach i ubieraniu, a po kąpieli dojadamy i spanko
Dzis ja mam spadek formy :-(
Jest mi zle i smutno:confused2:
<Przytul>
Podoba mi się ta kamizeleczka w paseczki, ale 4 jest tez super :)

My nie mamy jeszcze 2mies :) a 56 to rawie od początku było za małe :) dziś robiłam porządek w ciuchach (az szkoda ile nie zdążył ubrać) i ma jeszcze trochę 62, a większość 68cm tylko jest problem, bo na długość 68, ale on chudzina więc sporo rzeczy jest za szerokich.

Do góry