reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej
u mnie dzis przelom - po poludniu po raz pierwszy zapakowalam syna wraz z wozkiem do mojego aygo i ruszylismy na zakupy. spal caly czas od 12.30 do 16, jestem mega szczesliwa ze wozek pieknie mi sie miesci w tym malym bagazniku, a maly na przednim fotelu obok mnie. ogolnie super. w koncu nie jestem uziemiona, moge jezdzic na zakupy, odwiedzac kolezanki itp itd :-):-)

dorwalam w tkmaxx sliczny kombinezon zimowy rozmiar 74 - i teraz sie zastanawiam czy dobrze ucelowalam z rozmiarem... ale jak teraz nosi 62, na jesieni pewnie 68 znosi nie? i urosnie do 74 na zime?

pamka ja sie tez zastanawiam, karmie pol na pol i nie wiem kiedy zaczac wprowadzac. spytam pediatry przy szczepieniu. a z innej beczki - jak cos jest od np 4 miesiaca tzn od skonczonego 4 czy od poczatku 4? bo nigdy nie wiem:baffled:

reklama
Josie masz wyłączaną poduszkę z przodu? Kurcze ja miałam Ibizę, którą uwielbiałam i musiałam sprzedać bo wózek mi się nie mieścił, bez składania siedzeń a poduszki z przodu nie dało się wyłączyc!

ja kupowalam to auto w grudniu i jak szukalam to byl priorytet zeby sie poduszka dala wylaczyc i zeby sie tylne oparcia skladaly coby powiekszyc bagaznik. ale stelaz od wozka okazal sie tak pakowny ze nawet tych oparc nie musze opuszczac :-)

Witam,
ja tak na szybko, dzieci przestały gorączkować to mąż dzisiaj rano wrócił z pracy z 40 stopniami:szok: i nie wiadomo od czego. Jak nie urok to...

gkvip ja miałam cc 13 czerwca a okres dostałam 2 sierpnia:tak: i super bezbolesny, lepiej niż przed ciążą:tak:

dziewczyny powiedzcie mi czy wasze dzieciaki jak gazuja to tez tak smierdząco mówie o tych cyckowych
u nas zupełnie bezzapachowo

Mam bardzo pilne pytanie! Czy jak lezycie na ziemi jestescie w stanie podnieść i opuszczać nogi do góry tak by nie bolaly was mięsnie przy spojeniu łonowym, bardzo nisko na brzuchu i w dolnym odcinku kregosłupa? Mnie boli tam, również jak podniose coś ciezkiego. O nozycach mogę zapomnieć. Już minęly 2 miechy od porodu i nie wiem czy się mam martwic......:crazy:
hmmm...muszę się przyznać że nie próbowałam nawet :sorry: za to zaliczyłam dziś 30 minut na orbitreku :-)

Hej
dorwalam w tkmaxx sliczny kombinezon zimowy rozmiar 74 - i teraz sie zastanawiam czy dobrze ucelowalam z rozmiarem... ale jak teraz nosi 62, na jesieni pewnie 68 znosi nie? i urosnie do 74 na zime?

pamka ja sie tez zastanawiam, karmie pol na pol i nie wiem kiedy zaczac wprowadzac. spytam pediatry przy szczepieniu. a z innej beczki - jak cos jest od np 4 miesiaca tzn od skonczonego 4 czy od poczatku 4? bo nigdy nie wiem:baffled:
podpinam się do pytania o ten 4 m-ąc! a z tym rozmiarem to też się zastanawiam bo chciałabym już zacząć kupować cieplejsze rzeczy ale jak nie trafię z rozmiarem...

a moja Misia przeszła wczoraj samą siebie w wędrówkach łóżeczkowych - wchodzę rano do pokoiku i co widzę...nogi w miejscu głowy ale to jeszcze nic...gdzie jest głowa??? na dole POD KOCEM!!! :szok:

Pamka nawet nie ma tragedii:-D wrecz chciał mi pomagac przy kąpieli Wojtka ale widzialam ze sie ledwo na nogach trzymal i kazalam mu iść do łozka no ale po godzinie Go budziłam i do pracy pojechał, masakra. Niby spadla do 37.8 ale na pewno w nocy bedzie znowu miał:-( musiał jechać, trasę ma na 13 godzin jak na złość. Mam nadzieje, ze mu przejdzie szybko. A jak nie to jutro zostanie w domu i tak jak piszesz bede miala trzecie dziecko:-D martwie sie troche, dzisiaj co godzine latalam do Niego jak pol dnia spał, i mierzyłm mu goraczke, nawet nie drgnął (mamy termometr do ucha wiec szybka sprawa) a tam pokazało 41 stopni:szok:

Hej
na usg wyszło wszystko ok. Dr napisał II a do lewego i prawego. Że są w porządku tylko trochę niedojrzałe. Mam robić ćwiczenia i wrócić za dwa miesiące.

W drodze powrotnej podjechalam z siostrą do selgrosa po lody. Gdy byłyśmy w środku jakiś facet nakładał wielkie pudło na wózek towarowy i akurat pierdyknal to pudło gdy przechodzilismy Gosi nad uchem. :mad::mad::mad:Matko jak ona się przestraszyla chyba 10 min nie mogłam jej uspokoić. :(:(
To było tak niespodziewane że w ogóle nie zdążyłam zareagować. :mad:
Eh trzeba się nauczyć takie rzeczy wychwytywac.

Josie świetnie masz z tym samochodem:-):-)
Ja na razie dzielę samochod z P a on jeździ do pracy więc... :-(

Myślę, że rozmiar 74 będzie ok. Lepiej na zimę troszkę większy jeśli będzie niż mniejszy:-) Też lubię tkmaxxa;-) Byliśmy tam w niedzielę upolowalismy fajową torbę do wózka :-) Teraz czas pojechać na zakupy dla mamusi:-):-)

Witam z rana:-)

Właśnie wstałam:-D Mały spał od 8.30-6.15:szok::-D
Pierwszy raz po tylu miesiącach się wyspałam :-):-p

A jakie plany na dziś macie?? Mi się chce na wycieczkę z chlopakami, tylko mąż jak zwykle w delegacji, więc zabiorę rodziców :tak: Myślę o górkach . nie wysokich oczywiście :-)

Pozdrawiam i miłego życzę :-D

reklama
witajcie

Verita - a ja dziś napawam się spokojem, ciszą i z miła chęcią posprzątam pokój po synu męża. Fajnie, że mąż zadowolony, bo widział synusia, a ja zadowolona, że już koniec wizyty. Nie ma to jak dorosłe dzieci, które chcą być traktowane jak dorosłe, a zachowują się jak dzieci.

Do góry