reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej porannie. :)

Magda ja zachcianek z F nie mialam. tzn jablka non stop jadlam. moglam ich duuuuuuuuuuuuuzo zjesc :)i w sumie ja wszystko jadlam. przy mnie nic stac nie moglo bo zaraz pozeralam. wiecznie glodna bylam :)
z O mandarynki i żelki.od samego początku ciazy.jeszcze przed zrobieniem testu. to to musialo byc w domu chocby niewiem co sie dzialo. jak Ł raz mi wyjadl to myslalam ze ubije go.. na samą mysl slina mi leciala strumieniem po brodzie :)

za to zapachu kawy nie tolerowalam.

o drugiej ciązy tez dowiedzialam sie szybko. 3 tyg ciązy gdzies było. a jak mi ona sie ciągnela .. oj. i z tym bieganiem na siku.. teraz na początku dziewczyny to pikuś. ale potem.. oj.. u mnie przynajmniej ciezko z tym bylo. chcialo mi sie non stop, do tego brzuch ograniczał ruchy :)

ach.. jak sobie przypomne jak fajnie było być w ciązy :)

na poczte zaraz musze isc. a tak sie nic mi nie chce ;/ potem jakąs szybka zupke ugotowac. tylko jaką??

reklama
A ja jednak dalej z Wami :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A już myślałam że urodze w nocy .. A ten nasz szpital brr ...

MILENAAA - a jakiegoś firmowego masz? bo ja się zastanawiam czy sobie jakiegoś chińskiego za 200zł nie kupić żeby zobaczyć czy w ogóle warto tylko czy to mi w ogóle odpali :-D :-p ...ooo ja tak stawiam że zaczniesz późnym wieczorem rodzić i urodzisz jutro nad ranem albo jakoś tak w nocy :-p:-)
femme no niestety . A też już tak myślałam ... Mam Nokie C3-00 . Powiem Ci że swojego czasu P miał Chiński telefon . Odpalić odpalił . Ale szczerze to tylko ten telefon ma ładną obudowę :) I powiem Ci że telefony już nie sa jakies strasznie drogie , P tez za ta nokie duzo nie dał . Lepiej troszeczke dołożyć niż kupić ten Chiński z allegro . Czekasz na paczkę ponad miesiąc brr
a z Piotrkiem to ja juz od dluzeszego czasu (z rok) krecilam nie krecilam nie wiem jak to nazwac a to dlatego ze obawialam sie tego i przerazalo mnie to ze jest mlodszy ode mnie o rok a tak oficialnie to jestesmy ze soba o 2.5 miesiecy. No mama i siostra powiedzialy ze mi pomoga wiec jest dobrze :) tylko moja za bardzo nie wierzy w to bo ciagle mowi ze nie ma przeczucia (bo jak moja siostra byla w ciazy to mama od razu to "czula" a ze ze mna nie czuje) ciagle jej mowie ze jestem pewna w 100% ze jestem w ciazy bo nie dosc ze te testy to miesiaczka spoznia mi sie prawie 2 tyg i piersi starsznie bola czesciej chodze siusiu itp :) no ale uwierzy za tydzien ze jej przeczucia nie sa dobre :) :p wazne ze ja to wiem i czuje :)
DObrze że nie zostawił Cię jak dowiedział się o dziecku . I fajnie że rodzinka pomorze ...

Milena jak Cię wzięło to poczekaj do północy bo dzisiaj święto to prawie jak niedziela i będziesz miała leniuszka jak ja:p
Niestety dalej 2in1 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ja już nie wiem nooo ;///

A od kiedy tak naprawde jakies zachcianki sie zaczynaja??;-)
Ja zachcianek nie miałam , do dziś jem wszystko , co by leżało to bym zjadła :)

Misiek zerwał mnie znowu przed 6 teraz znowu zasnął ale śpi na czuja jak tylko coś się poruszy obok to oczka jak 5 zł:-D wczoraj o 5 mnie zbudził i jak zasnął o20 po jedzeniu tak na szybko ogarniałam wszystko i siebie do spania i o 21 już mnie nie było. Tak sie jakoś źle czułam brzuch mnie bolal aż mi niedobrze było i z termoforem na brzuchu zasnęłam.
PAPITKA a to rodziłaś w Sochaczewie???
Tak bałam się tego szpitala ale jakoś poszło. Mieszkam przy samym rynku wiec mam 10minut drogi samochodem max.

Papitkaawietniu Ja mialam w kwietniu sprawe o alimenty tzn moj ojcie3c jest nam duzo winny (bo nie placi na nas tylko panstwo) ale nie poszlam na nia bo stwierdzilam z mama ze szkoda na nerwow i raczej nie chcialam sie tez z nim widziec bo nie wytrzymalabym chyba tego :) no ale sprawa zostala umozona na 2 lata i dopiero po 2 latach bedzie mial wyrok najprawdopodobniej pod warunkiem ze splaci nas w rok a jak nie to do wiezienia... no wlasnie pije sobie mleczko z czosnkiem i miodek i tylko dzisiaj mialam taki dzien laby ze caly dzien w lozku wylezalam bo jutro znowu do pracy :) ale na szczescie lepiej sie czuje tylko ten kaszel nieszczesny
Ja powiedziałam że nie popuszczę dziadowi jeszcze na drugi dzień po porodzie przyszedł do szpitala i mnie sadem straszył o alimenty ze on mi sprawe założy żeby mi nie płacić a dodam ze po porodzie strasznie sie czułam i kilka razu zemdlałam bo żelazo spadło a onnie spytał jak sie z małym czujemy tylko o kasie od razu.

Soksy haha bedziemy w pozniejszym czasie w pampersach chodzily :-D:-D:-D mnie te wymioty przerazaja..;/ Ostatnio bylo mi niedobrze i juz myslalam ze cos nadciaga, ale narazie przechodzi po jakims czasie:p ostatnio tez juz mi podchodzilo wysoko hehe ale zapilam woda i nie musialam biec nigdzie, a czasem mam tak ze jak pomysle o jakims jedzeniu to mi niedobrze, dzis patrzac na ogorka poczulam ucisk w zoladku, haha.
Olcia ojj ja tez sie cieszylam z tych pieknych kresuniek, chociaz ja chcialam dzidzie, i jak okres spoznil mi sie wiedziala co jest grane i od razu piersi zaczely mnie bolec i brzuch po terminie bolal jak na @;-)
A od kiedy tak naprawde jakies zachcianki sie zaczynaja??;-)
Moj T sie tego boi;D Mama jak byla z najmlodszym w ciazy to o 1 w nocy kapusniak gotowali:szok::-D:tak::-D

Ja w ciąży mogłam jeść dużo jabłek i mleko piłam po 2 kartony dziennie szły. O ciaży dowiedziałam sie na samym początku 5 tyg bo nie dostałam miesiaczki już trzeci dzień a tak naprawdę nic z tego sobie nie robiłam bo to koniec września szkoła stres wiec na to zwaliłam koleżanka poleciała po test i po mojego zadzwoniła ze ma przyjść i kazali mi go zrobić jak zobaczyłam dwie kreski to bałam się wyjść z łazienki a oni krzyczeli dobra dawaj nie udawaj że dwie kreski sa wyłaź co prawda ta druga była blada ale była w 6 tyg potwierdziłam ciąże i sie zaczęło zero miesa żadnej wedliny lodówki nie otwierałam w ogóle koło mięsnego nawet nie przechodziłam łaziłam tam gdzie ich nie ma bo czułam z daleka jak tylko poczułam miecho to kibelek nawet wode zwracałam nie ważna pora dnia caly pierwszy trymestr to była wojna z wymiotami. Nawet na wadze straciłam zamiast przytyć bałam sie ze mnie do szpitala położą pod kroplówki no ale jakoś to poszło i obyło sie bez kroplówek. Dla takiego szkraba moge jeszcze milion razy to przechodzić.

Milena już niedługo wiem ze już pod koniec ciężko wytrzymać ale dasz rade:tak:

Ostatnia edycja:
Hej hej;-)
Milena a juz tu wszystkie mialysmy cicha nadzieje:p a bylas w szpitalu i cie odeslali czy co??

Hmm ja tak wlasnie nad tymi zachcianki to w sumie jem jak jadlam, ale od wczoraj to normalnie widze ciagle sledzie w smietanie hehe, ale nie bylo w sklepie wiec musialam obejsc sie smakiem:p W strone kwasnego mnie pociaga i dobrze i mocno przyprawionych jedzonek:p i bardzo ciagle chce mi sie picccc, matkoo gdybym nie miala nic przy sobie to bym uschla idac nawet do sklepu;-)

Hej :-) Papitka no my tez nie popuscimy bo zbyt duzo jest nam winny zeby sobie odpuscic i mam zamair jak najdluzej od niego ciagnac alminety :)

Milenka gdyby zostawil to nie popuscilabym mu tego :) na ale na swoj wiek jest bardzo dojzaly niz np inni moze tez dlatego ze przezyl wielka tragedie i przez kilka miesiecy musial radzic sobie sam z rodzenstwem

soksy no te wymioty sa chyba najgorsze :)

magda to chyba zalezy od organizmu bo nie kazda kobieta w ciazy ma zachcianki ale jak bedzie trzeba to bedzie Ci gotowal kapusniak w srodku nocy :D

Ja to juz sie wkurzam sama na siebie wczesniej z lozka nie mogli mnie wyciagnac a od 2 tyg dniami i nocami moglabym spac non stop ale przchodzi godzina 5-6 a ja juz na nogach a moglabym jeszcze z 2 godzinki pospac :D dziewczyny jak sie robi te suwaczki ? gdzie trzeba je wkleic zeby byly widoczne ?

aleksandra87 ​czesc :) oo jeju sprzatanie to moj koszmar :D ale w sobote wszystko na blysk wysprzatalam wiec na razie mam spokoj :D brat przyjdzie to ogarnie troche :D

Milena to niezle ze odeslali cie spowrotem do domu.. masakra.. a jakie mielu ku temu powody??
Papitka hehe noo zanim sie wyspisz to jeszcze troche minie:p chyba ze malego komus wcisniesz na weekend hehe;-)
Olcia haha nie bedzie mial wyjscia, juz mi mowil ze sie boi tego :p co do snu to hmm dzis mnie cos nawiedzilo i nie spie i pewnie bede musiala walnac drzemke w ciagu dnia. Chodze spac ok22, w tym ze przez ostatnie dni ciagle sie budze w nocy po kilka razy nie wiem czemu;/ i wstaje przed 6 robie kanapeczki do pracy dla T i spie do 10 a dzis cos mi sie nie chce, chociaz troche mnie muli wiec moze zasne bo u nas 8;-)

reklama
magda0109 no ja niestety nie mam co liczyc na drzemke w ciagu dnia chociaz bedzie mi sie chcialo :D albo walne sie na fotelu i usne :D jak mam pierwsze zmiany to mam raj bo tylko wchodze do domu i od razu spie :D nie w nocy to ja spie i nikt mnie nie zbudzi i tez chodze o 22 spac czasami przed ;)

Do góry