Majeczka26
Fanka BB :)
wiecie co ja na 2 p mieszkam ale niby mogla bym wozek zostawiac pod schodami bo jest tylko 6 miszkan w klatce...niestety dzieciaki sasaida jak do niego przychodza (na weekendy wakacje i takie tam) robia bajzel....kiedys zostawilam amelki spacerowke i na drugi dzien rano byly kiepy pogaszone pod schodami z czego dwa schowane w budzie wozkapoprzysieglam sobie ze jak te dziewuche zlapie to wypatrosze
dwa ze czasem ktos wpusci dzieci z osiedla do nas na klatke (z regoly ten wlasnie sasiad) i otwiera im drzwi na nasz ogrodek (wspolny dla mieszkancow klatki na wieszanie prania) i skad ja mam miec pewnosc ze sie dzieciarnia wozkiem moim bawic nie bedzie??? przeciez miewaja durnowate pomysly a ja nie bede w stresie zagladac czy wozek caly i czysty co 5 minut
![]()
i właśnie takie sytuacje są mega denerwujące, bo w tym przypadku sąsiad nie dba o Wasze wspólne dobro!! kiepy w wózku?? masakra
chcąc tego uniknąć zawalczyliśmy o wózkownię i udało sie od wszystkich sąsiadów zebrać kasę na domofon, który od kilku dni juz funkcjonuje - zawsze to bezpieczniej a i w awaryjnej sytuacji wózek bedzie bezpieczniejszy
dwa ze czasem ktos wpusci dzieci z osiedla do nas na klatke (z regoly ten wlasnie sasiad) i otwiera im drzwi na nasz ogrodek (wspolny dla mieszkancow klatki na wieszanie prania) i skad ja mam miec pewnosc ze sie dzieciarnia wozkiem moim bawic nie bedzie??? przeciez miewaja durnowate pomysly a ja nie bede w stresie zagladac czy wozek caly i czysty co 5 minut
wiecie dla nas ok bo nezpieczenstwo ale z drugiej strony np wrazie pozaru czy cos to jak pomoc ma dotrzec na czas?? sasiad jak jego dzieciaki przychodza do niego to im otwiera i oni wpuszczaja reszte dzieciarni
ja zaczne zostawiac raczej woziol na dole ale jak tylko cos zauwaze nie tak to bede skarge za skarga pisac i jak trzeba bedzie to mi sasiad odpowie finansowo za szkody. jakos kiepsko sie widze targajac wozek zakupy i jeszcze amelka na schodach do upilnowania
moze sie uda za jakis czas zmienic mieszkanie na parterowe ze schodow juz miec nie bedziemy do domu ale do twgo dluuuuuga droga podejzewam ze do tego czasu olivka jiz bedzie mobilna i sama bedzie chodzic po schodach