reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

kochana - od czego masz internet? Dmuchańce zawsze na allegro czy tez innym ebayu mozna kupic :)

Dobranoc - ide spróbowac przespać sie ze 2 godziny :)

Ps moja młoda jak dziś kupsko uwaliła to wyszło nogawkami, i kołniezykiem z tyłu :) Mąz się smiał tylko i stał z reklamówka z boku.
Godzine pózniej zrobiła to samo - moja zemsta była słodka - kazałam mu ja przebrać. Boskie oczy robił jak kot ze shreka. Nie dałam się :) niech czasem przyłoze rękę do czegos mnej slodkiego :)

reklama
jasiu postanowil przespac jedzenie o polnocy, i obudzilam sie zalana do pasa a on sobie gada do kamerki:szok: nakarmilam i wlasnie zasypia sam i to bez smoka bo wyplul:-):-):-) jakby tak moglo byc zawsze!

gkvip, powala mnie twoja inwencje :-D MI się nie chce. Po prostu nie patrze na meza i z nim nie rozmawiam, a jak juz musze o cos zapytac np czy odbierze malego, to wysylam sms-a, ale i to staram sie ograniczyc do minimum. U nas w czwartek beda 2 tyg. ale nie zanosi sie na zlozenie broni, u żadnej ze stron :eek:

Mlodak ja juz mojemu wygarnelam wszystko....teraz trawi :baffled:

Ja wczoraj posłuchałam rad snoopy i dodalam malemu jedna lyzke kaszki zamiast mleka na noc. Pieknie przespał 10 godzin (20-6) :-D

witam się
wczoraj mała cierpiała na bezsenność. Niby zasnęła jak zawsze o 20, ale obudziła się i patrzyła w sufit, potem gadała itd do 22.30 chyba!
Byłam u ginki, T się zajmował przez 3h...moze cos jej dał?:szok: :-)
Jak powiedziała moja ginka jestem zdrową płodną kobietą, chyba zbliża się owu. Pokazało jajeczko...
Wczoraj byłam STRASZNIE nieprzytomna, zasypiałam na stojąco, nie wiem co jest....
Moje starsze w przedszkolu na razie ok. Opinia Pani "Nie płakał, jest bystry, rezolutny, w miarę grzeczny, ale zabierał dzieciom zabawki, ale nauczymy go zasad, problemów z nim nie bylo".... Czyli nic nowego dla mnie.
Zobaczymy jak bedzie dziś, jutro... Może tak być że 2-3 dni ok, a potem się zmieni podejście. Oby nie.
Jak go odebrałam to był taki wyciszony, jakby wystraszony, aż mi szkoda go było:-).nawet do widzenia nie chciał powiedzieć Paniom.
Ale to wiadomo ...duzo wrażeń...
o mała się budzi

miłego!

Ostatnia edycja:
No hej,

Klusia Kubuś na pewno się rozkręci, a to wystraszenie to pewnie reakcja na nadmiar wrażeń :)

Verita 2 tyg ciszy? :szok: Dzielna jesteś, qrde ja bym tyle nie wytrzymała, po prostu dobiłaby mnie ta atmosfera. I właśnie dlatego wiele tracę, bo nie umiem się zawziąć i postawić na swoim :sorry: Zresztą tak jak pisałam, to M. zazwyczaj pierwszy wyciąga rękę i zawsze, mimo że sobie obiecuję że tym razem mnie tak łatwo nie udobrucha - oczywiście jest inaczej ;-)

Dzisiaj w nocy znowu miałam zastój pokarmu w lewej piersi - mam już dosyć tego bólu i faktu, że regularnie są jakieś problemy! W dodatku młody budził się dzisiaj o 23, 01.30, 4, 5.30, 7 :eek: Oby dzionek był dla nas łaskawszy.

Josie podziwiam za cierpliwosc, ja wczoraj szybko odpuscilam a mlodego uspokajalam do nastepnego karmienia ehhh,... no nic zobaczymy dzisiaj co bedzie
Gkvip rewelacja :D chcialabym zobaczyc mine kazdego faceta jak mu zona takie cos zrobi hahahaha :D a co do karmien to jakby byly nieco wieksze porcje to mogloby byc ,.. dziecie ma jesc kolko 700ml na dzien

Iwon Josie a bardzo Wam maluchy plakaly na poczatku ? od kiedy wprowadzacie ta metode? a tylko na noc czy tez w dzien ?

Verita dwa tygodnie o masakra ... a jaka kaszke dalas ?? sama kaszke? czy do mleczka ?

Klusia to zdecydowanie wrazenia ale napewno sie rozkreci :)

a ja spalam od 21:30 do 6:30 ... daaawno sie tak nie wyspalam ale juz po wczorajszym stwierdzilam ze musze bo padne jak mucha w koncu i tyle bedzie mojego ...zebym jeszcze znalazla sily na jego placz jak bede go dzisiaj usypiac

Ostatnia edycja:
Kasienka ja wprowadzałam tą metodę na noc i na dzień. Wieczorem już jest ok, natomiast przyznam się, że w ciągu dnia zdarza mi się go usypiać na brzuszku - wtedy go lekko kołyszę i mówię ciii... po prostu tak najszybciej zasypia :sorry:
Na początku mały długo płakał i potrafił się nawet nakręcić i rozhisteryzować na tyle, że nie byliśmy konsekwentni, robiło mi się go żal i ostatecznie dawałam mu cycka. Ale jak już się do tego zabraliśmy na serio, to jeden raz bardziej popłakał, a potem nie zanosił się tylko płakał i trwało to około 10 minut (w tym czasie metodą tracy hogg braliśmy go na ręce i odkładaliśmy - jakieś trzy razy). Teraz płacze już tylko raz i raz go bierzemy na ręce i odkładamy do łóżeczka i to wystarcza.

Dziewczyny mam pytanie dot. wizyty kontrolnej naszych maluchów u okulisty - czy musi to być jakiś specjalista od dzieci czy "normalny" okulista? Okazuje się, że u nas nie ma już miejsc w ramach NFZ (dopiero na koniec roku, a mały kończy 3 miechy już za chwilę) i muszę szukać prywatnie.

Ostatnia edycja:
kasienka, moj mały dostaje 150ml na noc, czyli normalnie 5 lyzeczek, ale wczoraj dałam mu 4 lyzeczki mlaka i 1 kaszki :-)
Kupiłam taka od 4miesiecy babydream o smaku banana, bo pije mleko z tej firmy:-)

Kasienka ja wprowadzałam tą metodę na noc i na dzień. Wieczorem już jest ok, natomiast przyznam się, że w ciągu dnia zdarza mi się go usypiać na brzuszku - wtedy go lekko kołyszę i mówię ciii... po prostu tak najszybciej zasypia :sorry:
Na początku mały długo płakał i potrafił się nawet nakręcić i rozhisteryzować na tyle, że nie byliśmy konsekwentni, robiło mi się go żal i ostatecznie dawałam mu cycka. Ale jak już się do tego zabraliśmy na serio, to jeden raz bardziej popłakał, a potem nie zanosił się tylko płakał i trwało to około 10 minut (w tym czasie metodą tracy hogg braliśmy go na ręce i odkładaliśmy - jakieś trzy razy). Teraz płacze już tylko raz i raz go bierzemy na ręce i odkładamy do łóżeczka i to wystarcza.

Dziewczyny mam pytanie dot. wizyty kontrolnej naszych maluchów u okulisty - czy musi to być jakiś specjalista od dzieci czy "normalny" okulista? Okazuje się, że u nas nie ma już miejsc w ramach NFZ (dopiero na koniec roku, a mały kończy 3 miechy już za chwilę) i muszę szukać prywatnie.

Iwon ja miałam wizytę u okulisty jak Antek miał 3 tygodnie i następną będę miała jak będzie miał rok i musiał to być okulista dla niemowląt. Mi w szpitalu dali wykaz lekarzy gdzie mogę go zarejstrować ale możesz zadzwonić do waszego NFZ i zapytać gdzie macie okulistę dla niemowląt. U nas w Toruniu jest chyba tylko 3 lekarzy przyjmujących takie maluchy. Było to badanie dna oka po fototerapii niezbyt miłe badanie:(

Verita właśnie też zastanawiam się żeby już kaszkę wprowadzić a powiedz jakiego smoczka używasz? Bo te do kaszki są od 6 m-ca i nie wiem czy taki kupić czy jakiś inny.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej

U mnie starszak też powędrował do 1 klasy :-). Oj były emocje...

iwon musi to być okulista od maluszków. A dlaczego chcesz iść na kontrolę?

verita i gkvip oj trzymam za was kciuki :tak:

rysica ale eleganckie z was damy :-). Ślicznie wyglądałyście.

Do góry