reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

reklama
Malinova &&&&&&&&&&&&&&&&&

pijesz na zimno te pokrzywe? tez lubie, ale zaczynam pić jak jest ciepla ;-)
taka chłodną popijam. Zaparzam cały dzbanek 1l i popijam kilka razy dziennie

Majeczka, Mina: tą herbatę z pokrzywy to macie w torebkach czy liscie suszone i w jakich proporcjach sie to robi?
niestety moja działka jest 500km ode mnie więc nie mam swojej pokrzywy więc kupuję susz na allegro na wagę:
Pokrzywa, liść suszona 50g od HERBALIST ZBIÓR 2012 (2605838445) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

zresztą jak wszystkie zioła kupuję na wagę.

Dziewczyny czy Wy jeszcze kochacie się ze swoimi partnerami? My cały czas jesteśmy aktywni ale chyba już czas zaprzestać chociaż ja czuję się bardzo dobrze:) przed i po:)))
ja bym chciała ale tak boli mnie krocze że na samą myśl mi się odechciewa. nie wiem jak jutro doktorek mnie zbada, będę mu tam jęczeć na samolocie.

Witam wieczorową porą:)

Ja szybciutko bo ledwo zyje,jak wyjechalismy z domu o 10 to wrócilismy o 21! .

Przepraszam że nie odpiszę kazdej ale nie mam sił.

Malinova trzymam kciuki żebyś jeszcze wytrzymała w dwupaku!!

Malinowa_Paula
gratulacje z rozpoczecia 9 miesiąca,teraz juz z górki.

Wernikika ja o butach moge zapomnieć.Mam jedne regulowane sandały (wstretne) i tylko w nich chodzę wszędzie a po domu w papciach męża.

Z cisnieniem nie ciekawie dostalam lek na spadek i mam kontrolować bo dodatkowo mocno puchnę ,w czwartek ma wizytę to się wyjasni .
Mała tak napiera na dól że nie moge chodzic powiem Wam że juz mi się płakać chce i modle się żeby jak najszybciej urodzić....

Zapomniałam dodać, że wkroczyliśmy dziś dumnie w 9-ty miesiąc :D
Gratuluje Malinowa :)
Ja zaczelam 9ty miesiac wczoraj :D
Zapomnialam jakos :D

emotion zorientuj sie, bo ja to wiem z SR i ze swojego szpitala - pytalam specjalnie, ale dopytam jeszcze w czwartek ginke, co dokladnie trzeba. co do rozwarcia - trzeba miec 3-4cm zeby dostać znieczulenie, ale gdy jest juz rozwarcie powyzej 7-8cm to tez nie podadzą
Wiedzialam wlasnie ze jest tez 'gorna' granica - Mam kolejna wizyte u Lekarki GP [czyli pewnie pielegniarki] za tydzien - wiec jej spytam co i jak.

Wernika zwykle, ile sztuk dokladnie nie wiem ale 2 jest napewno ponad 100
tu jest aukcja ale 3, wiec 2 jest napewno wiecej
.....
o widze ze dziewczyny pisza ze od 3, na bilbordzie tego nie bylo napisane
U nas zazwyczaj jak sa promocje to tez od 3jki w gore.

Emotion- gratulacje z okazji rocznicy!!!
Dziekuje :*
Wczoraj zaczol mi sie 9ty miesiac,
Dzis mam rocznice,
A jutro na suwaku wskakuje 36sty dzien - wiec 3 dni pod rzad pozytywne :)

A tak wogule to siostra przepowiadala mi ze dzisiaj urodze :D Heh i wlasnie pisala czy juz sie zbieram na porodowke :p Niby jeszcze 2,5 godziny mi zostalo :D HeHe

przywitam sie ja dzisiaj taka dziwna godzina:confused2:amelka sie wiercila bo si eposiusiala malz do niej wstal bo ja mialam klopot skulac sie z wyrka...maz sie polozyl znalazlam idealna pozycje w wyrku (o co ostatnio baaaardzo ciezko) skoczylam na siusiu....polozykam sie i czuje ze nie zasne a za chwile cos cieplego pocieklo ze mnie:shocked2:moze si enie dosikalam a moze to wody nie chce sie nakrecic i rozczarowac wiec siedze popijam herbatke i czekam na rozwoj wydarzen.jak sie nic nie ruszy na 10 mam ktg w szputalu to tam sie upewnie co to bylo:tak:

azorku Twoją historię ostatnich tygodni to możnaby w odcinkach puszczać na jakimś reality tv. To są po prostu jakieś jaja (nie zrozum mnie źle - wcale się nie śmieję tylko ręce opadają)
hehe i ja o tym pomyslalam:-D ale i tak milo ze str poloznej ze sobie o mnie przypomniala:-)

Ktoś wie jak tam po sobotniej cesarce???

Dziewczyny czy Wy jeszcze kochacie się ze swoimi partnerami? My cały czas jesteśmy aktywni ale chyba już czas zaprzestać chociaż ja czuję się bardzo dobrze:) przed i po:)))
po cesarce nokt nie wie bo kolezanka nowa na bb u nas i nie ma nikt kontaktu wiec cierpliwie czekamy az sie odezwie:tak:
co do przytulanek to my juz nie praktykujemy raz ze jakos nie stpecjalnie mnie nachodzilo w tej ciazy to przez ostatnie tyg jestem wymeczona bolami i szczerze sex to ostatnia rzecz jaka mam w glowie:zawstydzona/y:
a na koncowce jesli lek nioe zabroni z jakis tam wzgledow to chyba mozna sie poprzytulac regularnie. to juz nie te czasy ze zabranialo sie kapieli i seksiku:tak:dwa ze udowodniono ze sperma jest pomocna w zmiekczeniu szyjki i jej rozwieraniu:sorry:tylko jesli ktos ma tendencje do infekcji roznych to moze lepiej przytulanki w kapturku;-)

Witam i ja.
Druga noc w plecy za mną. Od 3 kręcę się z boku na bok. Pozycji do spania brak. Kręgosłup mnie boli jak by mnie czołg przejechał. Jeszcze mnie komar(y) pojadły, mam kilka kropek!!!!!
Humor mam taki, że sama się siebie boję ;) Pojadę tylko oddać krew przed jutrzejszą wizytą i nic nie będę robić. NIC.

Wam życzę miłego dnia :)

oo kolejny ranny ptaszek;-) ja tez od ok 3-3.30 sie krecilam :confused2: teraz chyba wezme prysznic. pogonilo mnie n akibelek i znow cos pocieklo ale ja juz sama skolowana jestem. nie wiem co robic....czy maz ma zostac w domu czy jechac do pracy....jak pojade na ktg to sie dowiem czy to wody czy nie. moze dla pewnosci spakuje wszystkie graty do troby te co na tzw ostarni dzwonek mam do spakowania i jak by cos to mezasty dowiezie torbe do szpitala.
ide sie prysznicowac i zobaczymy co dalej. kurcze chciala bym zeby to byly wody bo to bylby koniec z treningiem Olivki na moich kiszkach i macicy:sorry: z drugiej strony troche sie boje ze sie rozczaruje i jak cos sie zacznie to juz nie rozpoznam:eek:

zycze wszytskim lenowego dnia.
Paula odpoczywaj nalezy ci sie poroemontowo poimprezowy relaks;-):tak:

Mina nie wpadłam na to, zeby kupować pokrzywę na wagę czy to w sklepach zielarskich czy na allegro, dzieki!!!
Karola wybacz, bede o Tobie pamiętala przy kolejnych ruskich ;-) ja mialam tez 2 tyg temu USG i pewnie teraz juz nie zrobi (albo takie 1 minutowe zeby zobaczyc serduszko)
Azorku kciuki zaciskam - w końcu juz tak niewiele CI zostało, ze to moze byc w kazdej chwili!
Paula łączę sie z Tobą w bólu kręgosłupa, tez ciezko mi leżeć, ale w ciągu dnia pomaga piłka - wystarczy na niej chwilkę poskakać bądź posiedzieć i ból przechodzi, wiec chociaz w dzień mam chwile wytchnienia.
sonkaa, Paula powoli chyba problemy ze snem na mnie przechodzą, dzis pobiłam rekord - 4 razy wstawalam, mimo ze spałam niecałe 6h, w tym przerwy na zaśnięcie :no:

reklama
Dzieńdoberek
za oknem szaro i ponuro ja dzisiaj kanapowiec.
Kaj w szkole

Rano zapodałam sobie lód z sokiem jabłkowym i złamał mi sie zawias od drzwi zamrażalnika.
Pomagając sobie łaciną jakoś drzwi zamknęłam ale używać ich się normalnie nie da. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Azorek coś mnie się wydaje że wody ci odeszły i już cię ze szpitala nie wypuszczą więc wracaj do nas już z Olivką &&&&&&&&&&&&&&

Do góry