reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Iwon Siula tulę z całych sił!

Sergiusz wyczuwa chyba deszczową aurę i dużo dzisiaj śpi jak na niego, ale strasznie marudny przy tym jest
a ja uskuteczniam od dziś usypianie w dzień bez bujania, oczywiście rączki nadal są, ale na krótko i odkładam go jeszcze nie śpiącego, mam nadzieję że starczy mi sił na kolejne dni;-)

reklama
Mam pytanie z innej beczki. Jutro jade na usuwanie nadżerki, bedzie zamrażana. Czy ten zabieg boli? Jak sie czuje zaraz po bo jade sama autem i sie zastanawiam czy dam rade. Miala ktoras z Was ten zabieg?

Mam pytanie z innej beczki. Jutro jade na usuwanie nadżerki, bedzie zamrażana. Czy ten zabieg boli? Jak sie czuje zaraz po bo jade sama autem i sie zastanawiam czy dam rade. Miala ktoras z Was ten zabieg?

ja nie miałam ale koleżanka miała i opowiadała mi że to nie boli.. można odczuwać jedynie lekki dyskomfort ale nie ból

powiedzcie mi czy wasze dzieci maja unormowane pory spania. Bo nasz poza tym ze idzie spac o 19 i tym ze spi na spacerze czyli 9-12 to spi jak popadnie. Czasem spi po dwie godziny czase po pol, czasem mu sie chce spac po godzinie od wstania a czasem minie 3 i mu sie nie chce

moje dziecko śpi kiedy chce i ile chce nie ma stałych pór na sen

Mlodak ja ide za tydzien na szczepienie to wypytam. Tez chce warzywa dawac a nie soczki:) poki co czytalam ze wlasnie dynia brokul marchewka na poczatek. Jak dlugo sie da zadnych cukrow jesc moj jas nie bedzie

z marchewka uwazac trzeba bo zatwardza a brokul wzdyma:) dynia najpewniejsza :) a czemu nie jabluszko ?

delwer u nas noc jest unormowana i poranne drzemki pierwsza ok 9 i spi do 11:30 a potem ok 13:30 i spi do 16 tak powiedzmy bo sa zmiany pozniej jeszcze chwile spi ale niedlugo

Ostatnia edycja:
Ja w większości dzieci którym wprowadzałam jedzenie to zaczynałam od warzyw :) mój faworyt to dynia i generalnie z 2-3tyg warzywka (dynia, cukinia, ziemniaki, marchew itp., aby potem owoce aby na początku nie przyzwyczajać do słodkich owoców :)
Moja mamuśka narobiła małemu pełno słoików z brzoskwiń i jabłek działkowych, a dodatkowo cała szuflada w zamrażarce zapełniona.

znaczy zaczniesz od bratwursta? :laugh2:
od kebaba :p
25pphu9.jpg

moje dziecko zasnęło przed 18 i śpi, przez tą pogodę już się ciemno zrobiło i chyba jej się wydaje że już noc :-D. Ciekaw jaka będzie nocka !!!

Moja też nie ma jeszcze konkretnych godzin spania ale najczęściej zasypia godzinę po karmieniu i śpi różnie

Witam! :biggrin2:
My też byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Mała znowu płakała w niebogłosy, ale tym razem udawało się odwracać jej uwagę i szybciej się uspakajała :tak: Teraz na szczęście rewelacji brak.

Zosia też już praktycznie przesypia całe noce (zależy kiedy dla kogo kończy się noc ;-)), tudzież budzi się raz - między 4 a 6, czasem nawet później. Niezależnie, czy ostatnie karmienie wieczorem to UU czy MM. Po tym zasypia dalej i na dobre budzi się dopiero 8-9 :-) I karmień nocnych nie potrzebuje, bo po dzisiejszym ważeniu okazało się, że w 3 tyg przytyła 1200 g! Ogółem mała je pół na pół mm i UU, ok 6 karmień na dobę, mm zjada ok 140 ml na raz.
Ide ogarnoc chate bo normalnie wszedzie sa mlodej ciuchy, pieluchy i caly jej majan:-D a te moje chlopy to tez niczego po sobie nie sprzatna. Wczoraj to mi mlody zakomunikowal z pretensjami ze mu ostatnia para gaci czystych zostala:szok: wiec poszlam wstawic pralke a tam pusto:eek: wiec dre sie co mam prac skoro w pralce nic nie ma a on to, siedza przed telewizorem:no: ze sa na gorze:wściekła/y::szok: wiec sie pytam gdzie na gorze skoro kosz z praniem jest na dole - on mi na to ze no jak to gdzie! u mnie w pokoju!!!:szok::szok::szok: Wiecie co sie ze mna dzialo jak to powiedzial :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Myslalam ze go zatluke:wściekła/y: I w taki wlasnie sposob synus pozbyl sie Ipada i Iphona na tydz:tak: kara musi byc. I do tego musial wszystkie gacie prac recznie. Powiedzcie mi czy kazdy nastolatek ma takie durne pomysly czy tylko moj:no:
Pytanie powinno brzmieć: czy każdy facet ma takie durne pomysły ;-)
no właśnie, ja mam ten sam problem, nie raz wstaje przed małym i nie mogę się doczekać kiedy się obudzi bo cycki mi pękają
Ja aby temu zapobiec codziennie wieczorem przed snem odciągam :tak:
powiedzcie mi czy wasze dzieci maja unormowane pory spania. Bo nasz poza tym ze idzie spac o 19 i tym ze spi na spacerze czyli 9-12 to spi jak popadnie. Czasem spi po dwie godziny czase po pol, czasem mu sie chce spac po godzinie od wstania a czasem minie 3 i mu sie nie chce
U nas podobnie :sorry:

Moja mamuśka narobiła małemu pełno słoików z brzoskwiń i jabłek działkowych, a dodatkowo cała szuflada w zamrażarce zapełniona.
Nasza babcia też zaopatrzyła porządnie spiżarnię :tak: Jeszcze się zastanawiam nad jakimiś zupkami do słoiczków. Czy ktoś robił coś podobnego?

reklama
Do góry