reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

dzień dobry!
Najlepszego dla solenizantek!:-)
Oboje wiercą sie od po 6.... Nie ma szans poleżeć już
Lecę,bo już głośno się robi.
"Złapałem Twój telefon żeby się nie rozbił":szok:
"Wstaw tą krzyczącą buźkę!" (Kuba)- a skąd on to wie???
Zaczynamy dzionek!

reklama
Znowu od 7.30 na cycku. O masakra. Ale zasnal teraz przy nim wiec chyba bez odbijania położę go z nami w łóżku...żeby tylko A.go nie zgniotl bo sie rzuca w łóżku jak szalony;/

Dalam malemu jedna miarke kleiku do mleka. Wypil ze smoczka dwojki bez zajakniecia. Zobaczymy... Tez mnie kusi zeby mu juz cos dac lyzeczka ale chyba poczekam do wizyty u pediatry za dwa tyg to akurat bedzie mial prawie 4 miesiace.
Pola to kciuki zeby przyszedl prezent.
Ja zamowilam szkla kontaktowe i licze ze przyjda przed weekendem bo jedziemy do rodzicow.
Acha i umowilam sie do fryzjera na czwartek, pierwszy raz od ciazy :-D

ja tez chyba poczekam do 4 miesiaca a przy okazji zamowilam z hippa te probki :):) to akurat przyjda i od 4 bedzie jak znalazl

a co do soczewek to polecam sklep na mazowieckiej maja tam tanie soczewki i wszystkie rodzaje jakie sie chce ... nie trzeba placic dodatkowo za przesylke ... jest zaraz obok lewiatana kolo ronda :)

trzymam kciuki zeby kleik pomogl w przesypianiu nocek :D

a ja mojego juz nie usypiam jak wstaje ok 7 daje butle i wlasnie staram sie zeby sie pobawil :) i potem jeszcze fajnie zasypia ... ok 8 zasnal na kanapie w salonie :D dalam wode smoka i spi :D pewnie wstanie za chwile to sie pobawimy a potem w chuste zeby dospal

Ostatnia edycja:
Hej kobiety! :-)
My wczoraj pneumokoki i rotawirusy-bosssszzzzzeeee...ile te szczepionki kosztują...:szok::no:

a u nas sprawdza się ten ślimaczek, szczegolnie przy lezeniu na brzuszku. Mały wtedy pieknie trzyma główkę.
FISHER PRICE MUZYCZNY ŚLIMACZEK R8639 B25 (2625534921) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pytałam wczoraj pediatrę od kiedy mogę wprowadzać nowe pokarmy i powiedziała, że od piątego miesiąca, więc czekam do listopada :tak:

Trzymam kciuki za wszystkie chorowitki!!!

Hej :)

Mój książę obudził się o 7.30 i teraz sobie odpoczywa w leżaczku, na razie grzecznie, ale zaraz pewnie zacznie marudzić, bo już ziewa i pójdzie na poranną drzemkę.

A dzisiaj w nocy karmienie znowu co 2 godziny, także Dorotka witaj w klubie :confused2: Jedzonko było o 22.30, 24.30, 2, 4, 6.30 :baffled:

hej
wczoraj kupiłam dady 3 i na razie się sprawdzają. Wytrzymały całą noc od 20 do teraz:-) a Gosia sika porządnie. 27 zł za 64 szt.

O, nam się kończy ostatnia paczka 2 i będziemy przechodzić na 3. Zastanawiałam się właśnie czy zaryzykować jeszcze raz Dadą czy jednak kupić pampersy (słyszałam, że 3 z Dady ponoć gorsze niż 2, ale skoro piszesz, że u Was się sprawdziły, to może i ja spróbuję).

Hatszept czy ten ślimaczek wydaje też z siebie jakieś dźwięki?

My idziemy na szczepienie 5w1 w przyszłym tyg. Ciekawa jestem, ile mój robak waży ;-)

Dziewczyny wiecie jakie mnie wczoraj w kąpieli naszły przemyślenia? Tak się zastanawiałam, co oznacza forumowy nick każdej z Was :-p (ale sobie znalazłam zabawę :-D).
Być może niektóre są przypadkowe, ale pewnie większość ma jakieś konkretne źródło, znaczenie. Na przykład chyba udało mi się rozszyfrować Sicilpol i Pamkę - sicilpol, bo Sycylia i Polska (?), a Pamka od pierwszych sylab imienia i nazwiska (?). A pozostałe? Opowiedzcie, dlaczego akurat taki nick? :blink:

U mnie proza i banał, po prostu od imienia Iwona, jak się na pewno nietrudno domyślić :-D

Nam dady 3 sie nie sprawdzily..mam teraz pampers sleep&play3 o lipa straszna, active baby było ok ale 3 mocno go odduszala a na huggisy uczulenie;/ za to ulubione husteczki mokre to pampersy pomaranczowe;+)

reklama
witam
wyspałam się niesamowicie, bo zastosowałam o 6.20 metodę na zapchanie smoczkiem i Sergiusz na cyca wstał dopiero o 7.35 :D

Rysica wszystkiego naj!!!

Avo ja też mam czasami takie beżowe upławy

Jeśli chodzi o zabawki gadające to polecam szczeniaczka uczniaczka

fajnie gada, ma fajne piosenki i wystarczy delikatnie dotknąć łapki, żeby zaczął gadać itp. Więc jak Gabi sobie leży na macie i obok siedzi szczeniaczek, to co chwilę słyszę jak się odzywa, bo a to go przez przypadek szmyrnie, albo po prostu chwyta go za łapkę:-D

Pluszowy Szczeniaczek uczniaczek Fisher-Price - JestemDzieckiem.pl

tylko na tej stronie jest cena z kosmosu - można kupić dużo taniej.
też polecam tą zabawkę i uważam, że jest warta swojej ceny :)

A moja od jakiegoś czasu chichocze na widok mojego języka:-D. Macham nim a ona pieje. Spróbujcie;-).
u nas już dawno sprawdzone i robi furore hehe

Do góry