reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

To co "kochamy", czyli zakupy :)

ja polecam również oliwke z oliwek byle jaką, uzywałam i nie mam rozstępów, dodatkowo mam rękawiczke do masazu taką szorstką i masuje sobie brzuch uda i piersi oliwką po kąpieli i dodatkowy plus - mięciutka skóra!! :D

reklama
Witam! jestem sierpniową mamą
biggrin.gif
Sprzedaję swoje ubrania ciążowe - zapraszam, zostało kilka par naprawdę fajnych spodni - zapraszam! Wszystkiego dobrego dziewczyny! Dużo zdrowia!
Ciążowe jeansy HM Mama jak nowe ! (2710114057) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nie chcę tu krakać, ale moim zdaniem rozstepy, to kwestia genów i czy to będzie zwykła oliwka, czy tez najdroższy specyfik - efekt będzie bardzo podobny. chyba bardziej liczy się rozcieranie skóry i porzyzwyczajanie jej do naciągania sie przez ciążowy brzuszek.

Ja nie stosowałam z lenistwa nic i nie mam ani jednego rozstepu, a miałam naprawde spory, piłkowaty brzuch i 20 kg przytyłam. Biust tez mi w ogóle nie obwisł, mimo, że karmiłam przez rok. Za to został tłuszczyk na brzuchu:dry: geny :baffled::laugh2:

zgadzam się z Nef, nie ma znaczenia specyfik, jak również cena to tylko mącenie nam w głowach, bo na tym się da zarobić :tak: ja rozstępy niestety po Ami mam, ale tak nie widoczne, że w sumie tylko ja o nich wiem o czuje, na dodatek są po bokach nad biodrem, na brzuchu czy piersiach nie mam nic :tak::-)

dziewczyny, w italian fashion sa promocje na piżamki i koszule ciążowe

Kategoria: asortyment / MAMA-dla ciężarnych i karmiących - strona 1 - ITALIANFASHION

co do rozmiarówki, to ja kupiłam pizamę MIŁA zgodnie z wymiarami bioder i jest ok, ma sporo miejsca na brzuszek, a większa na pewno zeslizgiwałaby się z bioder. Co do długosci nogawek - są naprawdę długie, ja mam 172cm i jest ok. za to rekawy są takie na styk, po praniu je naciagam i jest ok.

nie chcę tu krakać, ale moim zdaniem rozstepy, to kwestia genów i czy to będzie zwykła oliwka, czy tez najdroższy specyfik - efekt będzie bardzo podobny. chyba bardziej liczy się rozcieranie skóry i porzyzwyczajanie jej do naciągania sie przez ciążowy brzuszek.

Ja nie stosowałam z lenistwa nic i nie mam ani jednego rozstepu, a miałam naprawde spory, piłkowaty brzuch i 20 kg przytyłam. Biust tez mi w ogóle nie obwisł, mimo, że karmiłam przez rok. Za to został tłuszczyk na brzuchu:dry: geny :baffled::laugh2:

Dokładnie!!
ja stosowałam balsam z rossmana za 10- czy 11zl nie mam ani jednego rozstępu. Koleżanka używała mustele rozstępy ma..inna koleżanka używała tego balsamu co ja i jej się rozstępy porobiły. Więc nie ma reguły. To chyba geny za to odpowiadają.
U mnie ani mama ani siostra np. rozstępów nie miały.

Piżamkizaraz pooglądam bo zaczyna być zimno. Coś z długim by się przydało :-)

hmm rozstępy zależa od tego w jakim tępie sie przybiera na wadze, jeżeli powoli to nie ma takiego dużego problemu niż gdy sie przybiera bardzo szybko, natłuszczanie i uelastycznianie skóry pomaga, ale nie sądze by zapobiegało w ogóle...ja tyłam bardzo powoli więc może i tym razem się uda :-)

Felidae, to też, ale także elastyczność skóry ma ogromne znaczenie, ja tyłam szybko i jak pisałam jeden rozstęp z boczku, prawie nie widoczny, ale pokazywałam Wam mój brzuch ;-):-D, a koleżanka tyła powoli a rozstępy na całym brzuchu miała i ma do tej pory, na piersiach też, różniło nas to, że ja uwielbiałam sport a Ona nie

reklama
Ja też nabierałam szybko, np. 2kg w ciągu tygodnia i nie mam rozstępów po ciąży. Stosowałam balsamy. Natomiast w trakcie dojrzewania, jak szybko rosłam zrobiły mi się na kolanie i na piersiach. Pamiętam, że rzadko się kremowałam.

Do góry