reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Korba jak ja nie lubie dentysty :/ Na sama myśl ze bede musiała tam iść mam podwyzszone cisnienie ;D Korba dzisiaj bedziesz wiedziała ile mniej wiecej ma i twoj szkrab bo my ten sam dzien ciązy :)
Witam sie z wami w ten mrozny dzień. Szron na szybach świadczy o tym ze mrozno było w nocy.
Dziewczyny o której dzisiaj wizytujecie?
Testu pappa nie robie, chyba ze na usg cos by wyszło (a nie wyjdzie;p)

reklama
Korba jak ja nie lubie dentysty :/ Na sama myśl ze bede musiała tam iść mam podwyzszone cisnienie ;D Korba dzisiaj bedziesz wiedziała ile mniej wiecej ma i twoj szkrab bo my ten sam dzien ciązy :)
Witam sie z wami w ten mrozny dzień. Szron na szybach świadczy o tym ze mrozno było w nocy.

Dzisiaj do dentysty idę z córką, ja też boję się dentysty i zastanawiam się w którym trymestrze można dostać znieczulenie--wiecie może kobietki???

No ja też mam dzisiaj 11 i 5 dni :-):-):-):-)

Trzymam mocno kciuki za wizyty :tak:

Palindromea , współczuję Ci tej samotności, gdybyś mieszkała bliżej mnie to bym mogła Ci jakoś pomóc a tak to lipa, trzymaj się wymyśl sobie jakieś porządki domowe--zawsze tak robie, szybciej mija czas :)

Ostatnia edycja:
Hej kobietki. Mam pytanie - też miałyście ciężką noc? Ja dość szybko zasnęłam ale ok 2.30 obudziłam się na siku a potem całą noc czuwałam. Aż mam złe myśli. Kiedyż taka noc oznaczała że okres przyjdzie za 2-3dni. A co teraz mogło znaczyć? Na takim czuwaniu "spałam" do rana. Przez to dzisiaj czuję się jak rozjechana przez pociąg.

Co do znieczuleń u dentysty to możesz nawet na początku ciąży. Oczywiście, tylko trzeba poinformować dentystę. Tak moja gin powiedziała, jak się u niej 1 raz pojawiłam:
Gin: Znieczulenie miejscowe u dentysty można, basen można, sex, jak nic nie boli można. Leków - nie można. Jedynie no-spę i paracetamol.
ja: a jak źle reaguję na paracetamol? Może być ibuprofen? (bo ja ogólnie wielu leków nie mogę; nie jakieś poważne uczulenie, ale po prostu nie działają, albo źle reaguję)
Gin: no to nic nie można, przynajmniej w I trymestrze. Ibuprofen ABSOLUTNIE!

Też miałam iść do dentysty. Od sierpnia czekałam na usunięcie korzenia. Wizytę miałam na 17 listopada. Ale przy znieczuleniach miejscowych tracę przytomność, więc miałam mieć w małej narkozie. Teraz usunięcie korzenia musi poczekać aż do nie wiem kiedy :/

Porządki już porobione (tylko okna nie pomyte i firanki nie zmienione - ale to by mnie chyba A zabił, jakbym się za to zabrała), filmy z lapka pozgrywane, programy w telewizorze na nowo poustawiane, zaległe lisy napisane, zakupy robię na dwa dni (tylko po pieczywko świeże robię sobie mały spacer, bo ostatnio słabiej się czuję). Już nie wiem czym się zająć. Na przemian czytam książki i filmy oglądam albo siedzę przy lapku (właściwie o leżę)

Marcysiowa,a teraz oznaczało, że Twój Szkrabik sobie przypomniał, że nie zrobił Ci psikusa na Hallowen i teraz nadrabiał zaległości :) Mnie zawsze na 24 godz przed @ odzywał się ból kręgosłupa, bolały i puchły cycki. Dziś nikt mi nie wmówi, że te objawy zapowiadają zbliżający się okres. A ze spaniem - pewnie nie ostatni raz nie będziesz mogła przespać całej nocy spokojnie. Nie stresuj się

Ostatnia edycja:
Hej kobietki. Mam pytanie - też miałyście ciężką noc? Ja dość szybko zasnęłam ale ok 2.30 obudziłam się na siku a potem całą noc czuwałam. Aż mam złe myśli. Kiedyż taka noc oznaczała że okres przyjdzie za 2-3dni. A co teraz mogło znaczyć? Na takim czuwaniu "spałam" do rana. Przez to dzisiaj czuję się jak rozjechana przez pociąg.
Ha ja tez dzisiaj czuwalam. Mała budzila sie co chwile, tez chyba czuwala. Jak juz przysnełam to coś mnie budziło (ja to zwalam na ''stres'' związany z dzisiejsza wizyta)

Witam :) Dzięki za odpowiedzi w sprawie pappa. Chyba zrobię tak , że jak usg będzie nieteges to go zrobię. MatkaTrójki a z Różyczką dostałaś skierowanie na amniopunkcję ???? Kurcze to L4 mi nie służy ewidentnie - siedzę w necie i czytam okropne historie :no:. Wczoraj już mój W. mnie opieprzył zdrowo i powiedział , ze zabierze laptopa. Rodzić już chcę !!!!;-). Kciuki za wizytujące są &&&&& i czekam na wieści. Też do dentysty muszę , odkładam jak się da :-( jak zacznie boleć to polece pewnie.

Marcysiowa- nie przejmuj się, pewnie dzieci się pokłóciły kto bliżej cycusiów ma spać. Wiesz że tak miałaś przed okresem i myślałaś o tym to sama się nakręcałaś i nie spałaś. Ja tez miałam ciężka noc, Ewie idą kolejne zęby ale po godzinie wspólnych wysiłków z mężem usnęła, tyle że ja się rozbudziłam i już i nie spałam.

Witajcie kobietki :) Tosia do przedszkola zawieziona, choć miałam chwilę zwątpienia czy jej nie zostawić, ale jak tylko otworzyła oczka to zapytała czy już się może ubierać do przedszkola, a po za tym ma angielski dziś więc się zwlekłam z łóża i ją zawiozłam ... Wracając wstąpiłam do sklepu po jakieś warzywka do obiadku, i oczywiście do cukierni :p kupiłam sobie 3 croissanty i już ich nie ma :p jeszcze torcik czekoladowy czeka hihi. Jakoś dziś mnie lewy jajnik pobolewa :/ Byc może reakcja na ten duphaston, więc leżę jak zwierzę :) Później zebrać się muszę i jakiś obiadek zrobić. Hmmm pewnie czerwony barszczyk będzie a na drugie krokiety z sosem :) Krokiety domowej roboty zamrożone więc nie będzie dużo pracy :p A Ty kochana MatkaEwa nie czytaj takich złych rzeczy i już. Ja polecam pozytywne książki typu : "ciężarówką przezm9 miesięcy". Super książka, która opowiada o ciąży, ale nie jest to typowy przewodnik-poradnik. Można się nieźle uśmiać. W pierwszej ciąży ją czytałam, i chyba teraz też do niej wrócę :)

Ech ja wiem, że panikuje trochę ale to chyba nie jest aż takie dziwne. Mój lekarz powiedział, że mam do niego dzwonić na wypadek plamień lub krwawienia. Dopiero to dla niego jest niepokojące. A z resztą niepokojów muszę sobie sama radzić. Dobrze, że mam was. Dzisiaj tak myślałam, że jak przekroczę magiczny 12 tydzień to trochę się uspokoję. Jak myślicie?

reklama
Cześć. Pamiętam Cię Wisienko, często zastanawiałam się co u Ciebie.
Współczuje Wam tych wymiotów. Ja rownież nie toleruje żadnych napojów, jedynie mleko na śniadanie, od początku ciąży nie zjadłam innego śniadania jak mleko. Jutro moj synek jedzie na wycieczkę z przedszkola, a ja jade razem z nim ( to jego pierwsza wycieczka i jazda autobusem).
Trzymajcie się ciepło, miłego dnia.

Wisieńka i ja też pamiętam!!!

Jazda autobusem....ojjj :eek: daj znać koniecznie jak było!

Dziewczyny, macie coś takiego jakby brakowało wam powietrza w płucach?
Nie mogę czasem złapać tchu.Musze wtedy głebowo powdychać i mi trochę lepiej. Jest to nie tylko podczas wysiłku, ale i podczas siedzenia np. przy biurku.

Też mam podobnie. Dodatkowo jak siedzę z podkurczonymi kolanami nie mogę położyć rąk na brzuchu..tak mnie gniecie i dusi dziwinie

Mocno trzymam kciukasy!!!!!!!!!!!!:tak:

​Dziewczyny może Wy znacie kogoś kto sprzedaje taniej orginalne perfumy???

Perfumy, tanie perfumy - 75 % | iperfumy.pl ja kupowałam tutaj zawsze. Teraz mam sklep w sąsiednim mieście i tam się zaopatrzam. Też kocham perfumy :tak:

Dentysta............pójdę jak zacznie boleć. Nie lubię:no:

GRATULUJĘ udanych wizyt i trzymam kciuki za przyszłe :tak:

Mam 3 dzidziusia w suwaczku, cudnie!!

Marcysiowa też czekam magicznej "12" i 6 grudnia usg wtedy trochę mi przejdzie :)

Fioletowa kurczę nic nie można poradzić, żeby Ci ulżyć troszkę chociaż? Jakieś tablety (wiem, że już milion bierzesz)? Trzymam kciuki, żeby szybko minęło!

Ostatnia edycja:
Do góry