Co do znieczuleń u dentysty to możesz nawet na początku ciąży. Oczywiście, tylko trzeba poinformować dentystę. Tak moja gin powiedziała, jak się u niej 1 raz pojawiłam:
Gin: Znieczulenie miejscowe u dentysty można, basen można, sex, jak nic nie boli można. Leków - nie można. Jedynie no-spę i paracetamol.
ja: a jak źle reaguję na paracetamol? Może być ibuprofen? (bo ja ogólnie wielu leków nie mogę; nie jakieś poważne uczulenie, ale po prostu nie działają, albo źle reaguję)
Gin: no to nic nie można, przynajmniej w I trymestrze. Ibuprofen ABSOLUTNIE!
Też miałam iść do dentysty. Od sierpnia czekałam na usunięcie korzenia. Wizytę miałam na 17 listopada. Ale przy znieczuleniach miejscowych tracę przytomność, więc miałam mieć w małej narkozie. Teraz usunięcie korzenia musi poczekać aż do nie wiem kiedy :/
Porządki już porobione (tylko okna nie pomyte i firanki nie zmienione - ale to by mnie chyba A zabił, jakbym się za to zabrała), filmy z lapka pozgrywane, programy w telewizorze na nowo poustawiane, zaległe lisy napisane, zakupy robię na dwa dni (tylko po pieczywko świeże robię sobie mały spacer, bo ostatnio słabiej się czuję). Już nie wiem czym się zająć. Na przemian czytam książki i filmy oglądam albo siedzę przy lapku (właściwie o leżę)
Marcysiowa,a teraz oznaczało, że Twój Szkrabik sobie przypomniał, że nie zrobił Ci psikusa na Hallowen i teraz nadrabiał zaległości

Mnie zawsze na 24 godz przed @ odzywał się ból kręgosłupa, bolały i puchły cycki. Dziś nikt mi nie wmówi, że te objawy zapowiadają zbliżający się okres. A ze spaniem - pewnie nie ostatni raz nie będziesz mogła przespać całej nocy spokojnie. Nie stresuj się