reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

reklama
WITAM!

pierwszy dzien w pracy na lajcie:-) mialam wstac o 7 rano. wczoraj chorzy znajomi pojechali. mmoj mikrus pobil wszelkie rekordy niespania i spal w ciagu dnia w sumie godzine! o 19 polozylam go spac pojechalam na zakupy (kupilam mu w koncu inhalator:) a pozniej sprzatalam po znajomych do 1 w nocy. rano sie budze o 7 a tu szok!!! mlody spal cala noc u siebie bez pobudki i spi dalej! no to ja na drzemke. i tak zaspalam i wstalam 7.45:-D ledwo zdazylam sie ubrac zanim niania przyszla.

no wiec zawleklam sie do pracy spozniona, wypilam kawe, herbate , poplotkowalam, dowiedzialam sie co musze poinstalowac zeby ruszyc z robota - i do domu :) w domu juz sobie instalowalam a niania zabawiala jana

chyba nie dam rady was nadrobic, ale wieczorem w lozku poczytam i poodpisuje :-( teraz spadam malego calowac!

Dzięki :)
Waris - lizaka ;) sam tak powiedział, nic innego nie chciał :p no niech mu będzie ;)

Ja też bym się zgodziła bez oporów ;)

U nas dziś nocka była niezła, no i pokarmu coraz mniej, bo lewym cycem nie karmiłam cały dzień i jak G obudziła się o 4.00 to średnio miała co jeść z niego. Prawy jeszcze jako tako, ale to już końcówka. Przez pół godziny nie mogłam zasnąć, bo cały czas myślałam o tym, że niedługo już tylko i wyłącznie butla...ehhh, ale ten czas zapierdziela!!

Dziś znów G ładnie je, więc mam nadzieję, że jednak odmieniło jej się na dobre:-)

Ja dziś w wolnym czasie projektuję dla naszych rodziców na dzień dziadków kalendarz z fotami Gabi i synka siostry i już mi się nie chce...

Chyba, że zna się skróty ;-)

Oj mi też czas zapierdziela i u nas chyba też końcówka cycusia, dziś w nocy jednym ją nakarmiłam więc drugi powinien być cały a tu z rana niewiele się nim najadła, musiałam jej 120mm dorobić.

A na temat skrótów, raz jechałam w delegację do Wa-wy ( już wtedy pracowałam u siebie w miescie) i zjechałam przed Hynka w prawo i tak chciałam ominąć korek, tak jeździł bus Viki za czasów kiedy dojeżdżałam. Była zima i na zakręcie tak mnie zarzuciło samochodem że puściłam wszystko hamulec, kierownicę i czekałam aż się zatrzymam. Na moje szczęście jechałam wolniutko i obróciło mnie o 180 stopni, zatrzymałam się w poprzek ulicy ale strachu się najadłam bo też autka za mną jechały :-D

Dobrze że przeprosiła się z jedzeniem :tak:

Hi, hi, zgadza sie-nadawalam dzisiaj z pracy :-p A teraz pisze siedzac u fryzjera. Relaksuje sie :cool2:

Nie wkurzaj ucha ;-), koniecznie poinformuj o rezultacie :-)

Uf, doczytałam! Zachęcona tym koperkiem też dziś Lenka dostała go w zupie i co? Pogardziła znów! Babcia oszukiwała ją ciasteczkami, żeby buzię otwierała.. :sorry2:Myślę, że to zęby, jak wyjdą to jej wróci apetyt na zupki, bo kiedyś jadła super.. Ah..

U mnie pokarmu multum, ale powoli odstawiam małą, mamy dwa posiłki mm i dwa uu (i trochę w nocy, ale to takie memłanie tylko):-(

Tylko o mnie, bo nie mam siły pisać, bo pół nocy nie spaliśmy, bo Leni urządzała histerie. Do pracy się spóźniłam, w pracy mamy wizytację jakichś dyrektorów, masakra... W domu nie wiem w co łapy włożyć, ciągle coś do roboty, ah.. Szkoda gadać :sorry2:

buziaki!

Maćku - Monika dzisiaj spała 1,5h rano, 2,5h w ciągu dnia i 1h wieczorem, więc to chyba taki dzień, teraz też już śpi :p ja teraz też przysypiam...
i dzięki :)

Sunshine - pobawiła się obiadkiem - fajnie to zabrzmiało! :p Ale przynajmniej fajnie, że siateczka się sprawdza i że smakuje jabłuszko :p
i też dzięki :)

Muńka - ale fajnie, że Ci zaczęła jeść ładnie :) Wczoraj, dzisiaj, oby tak jej zostało! :)
i też dzięki ;)

Iwon - ależ Ci zazdroszczę - lubię siedzieć u fryzjera :D Pochwal się później fryzurką :D

Josie - dobra jesteś :D spóźnić się do pracy, napić się kawy, herbaty, poplotkować i do domu wrócić :D oby tak dalej ;)

Waris - mąż mu kupił takiego większego z serduszkiem tego lizaka :D ja też się bez oporów zgodziłam :) Mało wymagające to moje dziecko :p
Wiem, który to zakręt chyba! ja pracuję dalej, jak Hynka zmienia się w Marynarską, to 2 przystanki przed Galerią Mokotów

Claudette - też myślę, że zęby, Szymek przy zębach też kiepsko jadł... i jak był chory też kiepsko jadł... A Monika cały czas kiepsko je...
Współczuję nocnych histerii :(

Mąż ma dzisiaj urodzony, a ja przeziębiona nawet głupiego kwiatka mu nie kupiłam... :( Ale buziaka dostał i piękne życzenia ode mnie i od synka :D

A gdzie kupujesz kasze jaglana? Bo ja w PL bylam w realu, netto i lidlu, biedronce i nigdzie nie bylo :-( a i u nas w PL sklepie tez nie ma :-( A mozna dziecku kuskus podawac?

I pierwszy raz dalam jej jabluszko w siateczce! dla mnie bomba!!! :-):tak: 20min dziecka nie bylo tak sie zajela soba, cmokala i sie turlala :-D

Kupiłam w Stokrotce. Podesłać Ci? ;-)
Też miałam pytać o kuskusa, bo ktoś tu chyba o nim wspominał... Albo sprawdzę następnym razem jak bd w sklepie, czy zawiera gluten...

Dobry patent z tą siateczką :tak: Ja też daję małej jak chcę mieć chwilkę ;-)

Pokazaliśmy Zosi jak fajnie jest stać na nóżkach i to był błąd... :dry: Teraz ciągle chce stać, a że sama nie potrafi...

Aylin ja mam takie Puzzle piankowe ZWIERZĘTA NIETOKSYCZNE mata edukac (2945473510) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale inne kolory. Nie rozjeżdżają się. A jak z czystością to trudno powiedzieć. U mnie największy problem to sierść, więc traktuję odkurzaczem. I raz przetarłam mokrą ścierką. Ale ja hartuję moje dziecko ;-)

Co ciekawe - identyczne puzzle kupiłam w zwykłym sklepie o 2 zł taniej :dry: A gdzie jeszcze przesyłka?

Ostatnia edycja:
jakoś mi tak dzień miedzy palcami przeleciał :-(

co do pomidorów - pomidorowa na własnym tzn teściowej przecierze zaliczona już kilkukrotnie :-)

wit D dajemy co drugi dzień tj staram się dawać bo ciągle zapominam :-(

młodak - baranki bywają bolesne ,ale u nas na szczęście bez krwawe :-) a K faktycznie - dowcipniś :tak:

rysica - dzielny mały mężczyzna Szymuś :tak:sto lat dla dużego :-)

sunshine - jak potrzebuje 30 min dla siebie to siateczka idzie w ruch :-)

josie - ratuluje udanego pierwszego dnia w pracy :-)

muńka - zgadzam się z rysicą dziś chyba dzień spiocha bo wik wyjątkowo dziś miał jedną z drzemek 1,5 h :szok: normalnie spi max 20 min :tak:

kasieńka - super ,że jest czysto :tak: oby katarzysko i katar szybko przeszły

a mnie coś bierze :-( narazie boli zaczyna mnie boleć wszystko :-( zaraz zapodaje sobie jakąs polopirynke i pod pierzynke :-) oby tylko ten mały gnom spał w nocy

aylin - nie pomogę bo u nas puzle nie mają racji bytu , młody usiedzieć w miejscu nie potrafi i raczkuje już wszędzie :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Aylin w sprawie puzzli nie pomogę, też kiedyś chciałam kupić ale na fb dziewczyny mi odradziły mówiąc że zaraz zacznie chodzić i nie będzie chciała na tych puzzlach siedzieć tylko po całym domu raczkować itp. więc dałam sobie spokój.

Sunshine zapomniałam - ja dawałam mojej już kaszkę kuskus. Jest ona bardzo drobna ale i tak moja córa nią pogardziła, musiałam rozdrobnić jeszcze blenderem.

Maćku na opakowaniu kaszki kuskus KUPCA jest napisane skład: 100% kaszka kuskus ( semolina z pszenicy durum) :-D
A nasza mała dziś robiła sama kosi kosi łapki :-) - pewnie nieświadomie ale i tak się cieszę :-)

Do góry