reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Cześć dziewczyny

Melduję się że żyję, nie było mnie prawie miesiąc tu ale czasami udało mi się Was podczytać, oczywiście nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.
U nas oki mała robi postępy, zaczyna wstawać na czworaka na prostych nogach, ciągle gada i krzyczy, rozróżnia co to piłeczka a kaczuszka no i załatwiliśmy chrzciny w lany poniedziałek :-) z tym że moja córka będzie miała jednego chrzestnego bo oczywiście czarnuch nie zgodził się na wystawienie zaświadczenia mojej siostrze aby była chrzestną !!!!!!!!!!!! kuźwa mafia !!!!!!!!

aaaa i właśnie zakupiłam spacerówkę typu parasolka bo ciężko mi już z małą na basen jeździć bez wózka i nosić ją w nosidełku, moja teraźniejsza spacerówka się nie nadaje na to abym sama ją mogła składać i rozkładać i do auta jeszcze wkładać !!!!!
a spacerówka taka SUPER WÓZEK SPACEROWY SWIRL PEG PEREGO OKAZJA ! (3039268753) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nie wiem czy dobry zakup ale opinie ma bdb !!!!

Kurde nawet nie wiem co której napisać tyle tego wszystkiego się u Was działo !!!!!!!!!!

reklama
Pamka najlepszego dla Krola Juliana!
Tule i wspolczuje sytuacji w pracy. Oby jutro byl spokojny dzien i niech sie wszyscy odfikaja :D

Sicil Twoj ancymonek dlugo sie skupia na bajkach? Czy zerknie na 5 min i dalej broi ;-) Moj sie skupia wlasnie na 3 max 5 min.

MsMickey tez mam lenia :D Szczegolnie, ze dziec juz spi. Ale dal mi popalic dzisiaj, wiec moge sie wylegiwac :p

Dziekuje wszystkim za pocieszenia - cos mi dziekuje nie dziala. Mlody dzisiaj spal 2 x 30 min, a przez reszte dnia kwekal, jeczal i sie awanturowal. Bardzo tez pomogl mi w diecie, bo krzykiem wymuszal zaprzestanie przygotowania czegokolwiek do jedzenia. Dlatego teraz zamierzam odprezyc sie przy TVN z drinusiem i mrozona pizza. A co mi tam!

Łączę się z Tobą w bólu. Młody tak dzisiaj szalał, że myślałam iż wyjdę z siebie i stanę obok. Tak było do 13. Potem jak K poszedł do pracy to Szymek załączył do swojego wariowania kwękanie, jęczenie, wycie, płacz czasami ze łzami w oczach normalnie. No i do tego ciągle "gada" mamamamamamamama. Tak jakby chciał mi powiedzieć, że coś go boli, chce się poskarżyć, a ja nie czaję co i nie umiem pomóc.
Spokojny i zrelaksowany i świetnie bawiący się był tylko podczas kąpieli. A tak to nawet ręce nie pomagały. Wyrywał się, wyginał jak go brałam i krzyczał jak opętany.
Na szczęście szybciutko zasnął, zjadł też całą butlę, nie musiałam dorabiać kaszki.
Wypluta na maksa jestem.

A jutro znów cały dzień sami bo K o 6 do lekarza jedzie, wróci ok 11 pewno, wyszykuje się i pójdzie do pracy. Cały tydzień wracał o 2 w nocy, więc naprawdę młody za nim tęskni i już nie wiem czy to jego marudzenie to właśnie tęsknota za tatą czy ząbki bo ewidentnie lewa dolna jedynka w natarciu. No i znów ma wypieki na policzkach, tak samo jak przy prawej jedynce. Kurczę ile takie maleństwo musi się nacierpieć w życiu. No ale przecież nie będę go faszerować p.bólowymi.

Wybaczcie, że tylko o sobie, ale nie daję rady ogarnąć własnych myśli nawet. Mam mega doła z kilku powodów....

Ostatnia edycja:
ja też miałam dziś kiepski wieczór jak położyłam małą spać do łóżeczka o 19.30 to właśnie 20 min temu zasnęła z tego od 20 do 21.50 na rękach, normalnie czuję że kolan dotykam dłońmi :-p:-p:-p:-p:-p na stojąco !!!!!!!!!!!!!!! tak mi się ręce wyciągnęły :-D

Alijenka no w koncu jestes:-) bardzo ladny wozeczek i jaka super cena!!!

Msmickey piersi zgapilam od klusi ale zrobilam po swojemu bez sera, tylko pomidory ziola przyprawy i na wierzch ten boczek. A makaron tak- czosnek w plasterkach podsmazam, na to kilka kostek mrozonego szpinaku, podlewam troszke woda, chwile poddusze, jak odparuje wrzucam suszone pomidory i makaron i podsmazam wszystko. I na koniec mascarpone, sol pieprz oliwa ostra smakowa

WITAM :-)

Jutro pierwszy dzien w pracy... Pe pojehal mamusie odebrac z lotniska.... mloda placze.... zeby ida.... laptop dopiero we wtorek.....echhhhh

Sicilpol- noz wkoncu :-p super ze Julcio zdrowy :tak:
Alijenka- a Ciebie to juz tydzien temu myslam sciagalysmy :-p

Josie, ja słyszałam, ze dziecko nie powinno oglądać tv po skonczenia 2rż...mmmmhmmmmm...moim zdaniem bardzo trudne do wykonania...pocieszam się tym, ze nie mamy tv :-p i tym, ze baby einstein z kompa mozliwie jak najkrocej...
Ale wypasik jedzeniowy miałam dziś...mniammm...:tak:
Podrzuccie przepis Klusi z fejsa na tego kurczaka!!!

MsMickey, to moze bardziej bobotic by pomógł niż calgel...bo te pierdzioszki wskazywałyby na brzuszek a nie zabki...

Alijenka, gratki postępów Natki :) i wózek cudny i super cena!

Mlodak, oby jutrzejszy dzień lepszy!

Dziewczyny, ja juz głupieje z tym wybudzaniem sie małego...połozylismy go o 20.00 i do tej pory 2 pobudki z płaczem i ewidentnie brzuszek...moze jednak mleko mu nie pasuje i dlatego noce kiepskie...? Mleczko podajemy tylko na wieczór i ewentualnie rano czasami, zamiast kaszki...wiec moze własnie cierpi nocą przez to mleko...mamy teraz Hippa, oczywiscie brak reakcji alergicznej...tylko widac, ze sie prezy, baczki puszcza itp....co myslicie? Jest jeszcze jakies łagodniejsze mleczko, które mogłabym podac? które nie zatwardza/smakuje ok?

Sunshine, kciuki zacisniete za jutrzejszy dzien!!!

Ostatnia edycja:
Sunshine no widzisz, a ja jakoś ostatnio to w ogóle nie zaglądałam bo mój K na urlopie był i ciągle gdzieś wybywaliśmy albo on siedział i grał bo se nową grę zakupił !!!!!!!!! wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Hatszept prosze:
Kurczak z suszonymi pomidorami - Przepis

z ta TV mozesz miec racje ze do 2rz bylo w tym artykule... ja tylko zakodowalam ze JESZCZE NIE :tak: musze sprawdzic co to ten baby einstein?

z mlekiem nie poradze. my od urodzenia na bebilonie. bebilon comfort jest na problemy z brzuszkiem podobno... a jestes pewna ze to brzuch? moj sie juz tez raz obudzil od kiedy go polozylam ale u niego problem taki ze jak ma ta lzejsza faze snu i sie wybudzi to nie umie spowrotem zasnac, trzeba przyjsc i pomoc. jak go biore na rece wtedy to tez sie prezy ale nie dlatego ze brzuch go boli tylko ze mu niewygodnie raczej, sam nie wie czego chce. tzn najchetniej odloz mnie matko do lozka i kladz sie kolo mnie :-D u nas na lozku jak go poloze to od razu zasypia. a w lozeczku musze sie mocno nachylic i twarz kolo niego polozyc to sie uspokaja zazwyczaj i ja po chwili sie usuwam cichaczem poki mi mozg nie eksploduje od naplywu krwi:dry:

alijenka u mnie tez jakas durna nowa gra na tapecie i od trzech tygodni maz w garderobie siedzi (tam mu kazalam kompa wyniesc zeby mi nie zawadzal ten syf i nie psul atmosfery) i wylazi tylko po zarcie i picie :baffled: grzecznie czekam az mu sie znudzi ale moja cierpliwosc juz sie powoli konczy

Sunshine bedzie dobrze jutro! myslami bede z toba :)

Ostatnia edycja:
hatszept a może mu nie podawaj mleka na noc i sprawdź czy to faktycznie od mleka, ja zaś bym nie polecała bebilonu comfort używałam go jak mała miała kolki i powiem że było jeszcze gorzej po nim, moja mała jest w tej chwili na NAN i jest ok.
Moja ostatnio też się wybudzała z płaczem w nocy i potrafiła mi tak półtorej godziny walczyć, ja myślę że u nas następne zęby idą i to te najbardziej bolące

josie no to witaj w klubie, mój całe szczęście wrócił już do pracy i teraz już ja będę miała większy dostęp do kompa :)

dobra spadam spać bo nie wiem jaka mnie dziś nocka czeka :-(, postaram się jutro więcej zaglądać do Was :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Moja też dziś buszowała do 21.00, no ale jak tu spać, jak najfajniejszy wujek od zabawy nas odwiedził :-)

Jutro przyjeżdżają moi rodzice, więc chatę ogarniam i idzie mi to jak krew z nosa... W sobotę zostają w nocy z G, a my idziemy poszaleć na 30-tkę.

Ale wczoraj go obkupilam w ikei wiec moze to dlatego , z wdziecznosci jest grzeczny...JASSSSNE.... w kazdym razie dostal tunel do raczkowania i lamparta, i obydwie rzeczy sa super. myslalam ze z tym tunelem jeszcze nie bedzie kumal o co chodzi ale strasznie sie cieszy i biega w nim w ta i spowrotem :-D polecam:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10192013/?query=busa
Kasnienka zapraszam na testowanie tunelu z nikosiem ;)

ja ostatnio zastanawiałam się czy nie kupić, ale nie wiem, gdzie bym to trzymała. Kupię może na lato na działkę, to dzieciaki będą miały na ogrodzie :-)

Dziekuję bardzo za odpowiedzi w sprawie obuwia.Muńka-masz widzę takie samo zdanie jak Zawitkowski:tak: Jak na początku nie wiedziałam jak Julka kąpać to oglądałam jego filmy:-D

Zacznę się na dniach za butami rozglądać tylko zastanawia mnie jak ja mu te buty założę. Nie wiem czy któraś z Was ma takie pseudoobuwie z miękką podeszwą całe materiałowe- my używamy na spacery coby Królowi stópy nie marzły i nie idzie mu tego założyć tak by pięta była tam gdzie ma być...

bo Zawitkowski to fajny gość i przeważnie zgadzam się z tym co mówi. No i ma genialne podejście do dzieci!!

A Twój maluch już chodzi?

Aylin - fajowa fota!! :-)

No i, Moje Drogie Panie, nadejszla wiekopomna chwila ... zaplanowalam jutro w południe dziecia wykąpać w większej wannie czyli basen. I co się mogło zdarzyć? Mama @ dostała... Pierwszą zaznaczę od poczęcia czyli poprzedni wrzesień...

Wniosek: zastanawiacie się, czy jesteście w ciąży? Szkoda kasy na test - zaplanujcie sobie jakąś czynność, którą @ wyklucza. Dostaniecie na bank.

No i dołączyłaś do nas z @ ;-):-) już teraz wiem, czemu wczoraj tak się nade mną znęcałaś!! :-p:-p

Cześć dziewczyny

Melduję się że żyję, nie było mnie prawie miesiąc tu ale czasami udało mi się Was podczytać, oczywiście nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.
U nas oki mała robi postępy, zaczyna wstawać na czworaka na prostych nogach, ciągle gada i krzyczy, rozróżnia co to piłeczka a kaczuszka no i załatwiliśmy chrzciny w lany poniedziałek :-) z tym że moja córka będzie miała jednego chrzestnego bo oczywiście czarnuch nie zgodził się na wystawienie zaświadczenia mojej siostrze aby była chrzestną !!!!!!!!!!!! kuźwa mafia !!!!!!!!

piękne postępy :-)

WITAM :-)

Jutro pierwszy dzien w pracy... Pe pojehal mamusie odebrac z lotniska.... mloda placze.... zeby ida.... laptop dopiero we wtorek.....echhhhh

powodzonka w pracy!! Moja siorka też jutro wraca, a siedziała z synkiem rok i miesiąc.

Dziewczyny, ja juz głupieje z tym wybudzaniem sie małego...połozylismy go o 20.00 i do tej pory 2 pobudki z płaczem i ewidentnie brzuszek...moze jednak mleko mu nie pasuje i dlatego noce kiepskie...? Mleczko podajemy tylko na wieczór i ewentualnie rano czasami, zamiast kaszki...wiec moze własnie cierpi nocą przez to mleko...mamy teraz Hippa, oczywiscie brak reakcji alergicznej...tylko widac, ze sie prezy, baczki puszcza itp....co myslicie? Jest jeszcze jakies łagodniejsze mleczko, które mogłabym podac? które nie zatwardza/smakuje ok?

a może to nie mleczko tylko coś innego, co je w ciągu dnia??

Do góry