reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Iwon tak mi o spacerowaniu napisałaś, ze jeszcze z dzieckiem nie wyszłam :D
Pół dnia z młodym na podłodze spędziłam na nauce czołgania- pełzania- raczkowania :D i jest światełko w tunelu, a teraz wymęczone dziecko śpi, a matka lata ze szmatą i mopem :D uwielbiam ten czas gdzie pranie można suszyć już na balkonie. I się zastanawiam czy tylko ja co parę dni piorę leżaczek i szelki od fotelika do karmienia:confused:

No na temat niejadków powiem Wam, ze leżała z nami dziewczynka w szpitalu 10i pół miesiąca waga 6900/7kg, ale jej ewidentnie rodzice nie potrafili karmić generalnie gdy patrzyłam jak się nią zajmują to miałam wrażenie, ze dostali to dziecko tydzień temu, a mają 4latkę w domu. Mała przesypia im całe noce o 21ej jadła 120mleka i spała do 8mej.

reklama
Kasienka- dzieki, sama nie wiem juz co robic, znow rozlozylam wozek... maly tymczasem zostal sprzedany babci, mam 2godziny do spania, wiec zaraz lece...

Iwon- kurdesz....dlaczego ja go Angelo nie nazwac :dry:;-) przynajmniej bym miala rozwiane watpliwosci hhihih

Aylin- ano szmatki, ja to tak nazywam, bo inaczej sie nie da tego nazwac! Oni maja w tej lepetynie srodziemnomorskiej zakodowane, ze latem spia pod takim jakby 240x280 przescieradlem, ktore podwijaja sobie pod materacyk, zima na to klada sobie koldre-pierzyne, a czasem jak jej nie uzywaja (np moja tesciowa) to masz 1. przescieradelko, 2. Narzuta, 2- Gruby pancerny koc
Podsumowujac, jak w nocy popierdziela Ci sie warstwy, to do rana jestes zalatwiona- wywinac sie nie idzie... ze nie wspomne o ciezkosci i w ogole bezsensownosci takich szmat... ani sobie to podwinac pod nogi, ani to wygodne...
Moj uwaza, ze to najpiekniejszy sposb spania, iz ze jako iz jest wysoki (185cm, wiec nie przesadzajmy hmm) to sama koldra odpada, bowiem on wtedy ma nogi gole i nie spi (g..prawda, w domu moim chrapie az milo), wiec od 10lat przepychamy sie na ten temat, na dzien dzieisjszy mamy wersje szmatka+koldra+ narzuta, ktora jest na noc sciagana (znow tu moj woli ja zostawic, aleprzeciez pierzyna przyklapnieta, to juz bezsens kompletny, traci cala swoje wlasciwosci) Oni nie maja zielonego pojecia jak spac cieplo zima...
Ale oni na poludniu wszyscy taka maja (Francuzi tez) ostatnio tlumaczylam sasiadce, ze jak ma koldre z ikei i poszewke, to przeciez szmatki nie trzeba bo i po co- patrzyla na mnie jak na wariatke, bo przeciez to niehigieniczne, ze tak bez tego przescieradla, a ja jej na to, ze przeciez nikt jej nie kaze nie prac poscieli... A oni wlasnie poszewke na koldre piora raz na sezon...te szmatki piora normalnie- ehhh maslo maslane... Walcze o to od 10lat, a juz kazda wersje w lozku przerabialismy, od spania bez, do spania z, poprzez polowe lozka tak polowe tak :dry: Tylko ze moj uparty jest, dlatego twierdze, ze facet nie powinien miec NIC do gadania w domu, bowiem oni sie po prostu na takich rzeczach nie znaja.

No nic, lece odsypiac :)

biancheria_letto_Rovigo1.jpg

hehe czyli tak z 3/4 chorwacji jednak lubisz :p
no powiedzmy że 3/4 Chorwacji lubię, zapewne jak mała będzie większa to i tak tam pojadę, choć ja jestem zakochana w arabowie !!!!!!!!

Aga ja wyprałam raz wszystko od fotelika do karmienia :-):-D, ale szelki muszę wyprać bo mała sobie z nich gryzak zrobiła :baffled:

Pplece po kurtke dla janka, z autem ok, zadnych napraw jedynie 40zl na jakis specyfik zeby dziurki zakleic bo lakier zszedl. Super!!! No wiec maly zarobil na nowa kurteczke hihihi
Poodpisuje wieczorem. Fotelik i wozek zamowione, czekam na potwierdzenie! Oczywisciw w ostatniej chwili zmienilam zdanie co do koloru bo mnie oswiecilo ze przeciez na lato kupuje i bedzie slonce a ten brazowy to prawie czarny. Wiec wzielam happy go lucky jest jasniejszy szary a w srodku tez ma cudne kropy :-) :-) :-)

Fotelik tez w kropki a co! :p

Aylin- ano szmatki, ja to tak nazywam, bo inaczej sie nie da tego nazwac! Oni maja w tej lepetynie srodziemnomorskiej zakodowane, ze latem spia pod takim jakby 240x280 przescieradlem, ktore podwijaja sobie pod materacyk, zima na to klada sobie koldre-pierzyne, a czasem jak jej nie uzywaja (np moja tesciowa) to masz 1. przescieradelko, 2. Narzuta, 2- Gruby pancerny koc
Podsumowujac, jak w nocy popierdziela Ci sie warstwy, to do rana jestes zalatwiona- wywinac sie nie idzie... ze nie wspomne o ciezkosci i w ogole bezsensownosci takich szmat... ani sobie to podwinac pod nogi, ani to wygodne...
Moj uwaza, ze to najpiekniejszy sposb spania, iz ze jako iz jest wysoki (185cm, wiec nie przesadzajmy hmm) to sama koldra odpada, bowiem on wtedy ma nogi gole i nie spi (g..prawda, w domu moim chrapie az milo), wiec od 10lat przepychamy sie na ten temat, na dzien dzieisjszy mamy wersje szmatka+koldra+ narzuta, ktora jest na noc sciagana (znow tu moj woli ja zostawic, aleprzeciez pierzyna przyklapnieta, to juz bezsens kompletny, traci cala swoje wlasciwosci) Oni nie maja zielonego pojecia jak spac cieplo zima...
Ale oni na poludniu wszyscy taka maja (Francuzi tez) ostatnio tlumaczylam sasiadce, ze jak ma koldre z ikei i poszewke, to przeciez szmatki nie trzeba bo i po co- patrzyla na mnie jak na wariatke, bo przeciez to niehigieniczne, ze tak bez tego przescieradla, a ja jej na to, ze przeciez nikt jej nie kaze nie prac poscieli... A oni wlasnie poszewke na koldre piora raz na sezon...te szmatki piora normalnie- ehhh maslo maslane... Walcze o to od 10lat, a juz kazda wersje w lozku przerabialismy, od spania bez, do spania z, poprzez polowe lozka tak polowe tak :dry: Tylko ze moj uparty jest, dlatego twierdze, ze facet nie powinien miec NIC do gadania w domu, bowiem oni sie po prostu na takich rzeczach nie znaja.

No nic, lece odsypiac :)

Zobacz załącznik 543439

a juz wiem o co chodzi :) chorwaci też tak mają :) przynajmniej tam gdzie spalismy do tej pory. Ja jednak wole kołdre a w lecie samą szmatkę :)

no powiedzmy że 3/4 Chorwacji lubię, zapewne jak mała będzie większa to i tak tam pojadę, choć ja jestem zakochana w arabowie !!!!!!!!

:baffled:

Ja azje lubie :) a egipt w tym roku planuje - to tak z arabów :p

\

Dziewczyny moja Fridzia budzi się w nocy i śpi okropnie, wmawiają mi, że z głodu, ale ona w dzień je
1) 6:00 UU
2) 9:00 180 wody + 6 miarek + 2 miary kleiku ryżowego
3) 12:00 obiadek cały duży słoik + 1 miarka kleiku ryżowego
4) 15:00 UU
5) 17:00 120ml wody + kaszka zbożowa na gęsto
6) 19:00 210 wody + 7miarek mleka + 3miarki kleiku ryżowego
7) UU w nocy, daję raz ale pewnie wsunęłaby więcej.. :dry:

Do tego mnóstwo chrupek i jakieś nasze okruszki... więc chyba wystarczająco prawda? :sorry2:

Myślałam, że może za dużo w dzień śpi, no ale ona wstaje około 5, potem ma drzemkę 30min koło 8. potem dłuższą koło 11 i zależy czy ta trwa 2h czy krócej to czasem jeszcze śpi na spacerze koło 14-15.. Spać ostatnio chodzi nie wcześniej niż o 19-20.. Ile śpią Wasze dzieciaki w ciągu doby?

Dziewczyny moja Fridzia budzi się w nocy i śpi okropnie, wmawiają mi, że z głodu, ale ona w dzień je
1) 6:00 UU
2) 9:00 180 wody + 6 miarek + 2 miary kleiku ryżowego
3) 12:00 obiadek cały duży słoik + 1 miarka kleiku ryżowego
4) 15:00 UU
5) 17:00 120ml wody + kaszka zbożowa na gęsto
6) 19:00 210 wody + 7miarek mleka + 3miarki kleiku ryżowego
7) UU w nocy, daję raz ale pewnie wsunęłaby więcej.. :dry:

Do tego mnóstwo chrupek i jakieś nasze okruszki... więc chyba wystarczająco prawda? :sorry2:

Myślałam, że może za dużo w dzień śpi, no ale ona wstaje około 5, potem ma drzemkę 30min koło 8. potem dłuższą koło 11 i zależy czy ta trwa 2h czy krócej to czasem jeszcze śpi na spacerze koło 14-15.. Spać ostatnio chodzi nie wcześniej niż o 19-20.. Ile śpią Wasze dzieciaki w ciągu doby?

czyżby to jakiś kolejny skok?? bo u mnie też ostatnio kiepsko. Może nocka nie jest najgorsza (choć potrafi się często wybudzać, ale głównie na smoka), ale za to wstaje o 5.00. Je podobnie jak Twoja i obie nie wyglądają, żeby przymierały z głodu, więc o co cho ????:confused:

Która pójdzie za mnie do sklepu?? Jestem wykończona dzisiejszym dniem, bo nie dość, że wczesna pobudka, to Gabi marudna i mąż marudny...

reklama
Aylin - oj taaak, ja też bym chciała żeby mój mąż zarabiał 8 tys!!! a racja cena taka sama, dlatego że i w innych krajach i tu urządzenia są przysyłane z jednej fabryki, są robione z najlepszych materiałów, są fantastycznej jakości, nie psują się, powiem

Kasieńka - szczerze - że sprzęt jest wart swojej ceny - to my Polacy za mało zarabiamy!!!!!!!!!!!!!
a jakby Thermomix był sprzedawany w powiedzmy takim Media Markt czy Saturnie czy Euro RTV AGD, to kiedyś marketingowcu Vorwerka obliczyli, że kosztowałby 8 tys zł, dlatego te urządzenia sprzedawane są tylko bezpośrednio od przedstawicieli :)

Iwona - tak! książeczka dotarła DZIĘKUJĘ! Jeszcze nawet nie zdążyłam jej otworzyć :p

dzisiaj mam po prostu kwadratowy łeb, tak Monika była marudna! Podejrzewam, że z niedospania, bo po pół h drzemki przedpołudniowej obudzili ją sąsiedzi wiertarką (już 3 remont w ciągu ostatnich kilku m-cy!!! I co chwila ktoś inny remontuje no oszaleć można!!!) a potem na spacerze usnęła pod koniec spaceru na 15 minut, bo później już do domu weszliśmy i cholercia po obiedzie już spać nie chciała.... A zmęczona była...

aaaale - Monisia oraz talent naszej Sunshine zapraszają do galerii na fotki Monisi w spineczkach od Sunshine :D
niestety przez kiepski humor nie chciała pozować z uśmiechem...

Do góry