reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Kasieńka ale ta prowizja 200zł to bank sobie bierze a nie Vorwerk (firma produkująca Thermomix) więc na raty i prowizje czy odsetki firma Vorwerk nie ma żadnego wpływu, bo to bank robi promocję na niższe odsetki czy brak prowizji czy inne różne. Firma Vorwerk otrzymuje stałą i niezmienną kwotę 3979 zł od każdego urządzenia, resztę kosztów przy sprzedaży ratalnej bierze bank. Więc to nie jest decyzja Vorwerka ani nasza, że jest te 200 zł...

tak i firma ma cene niezmienna niezaleznie od kraju itp. Tylko wkurza fakt ze w uni kosztuje on 1 tyś euro a u nas 4 tyś zł.
Mój kolega jako kierowca tira zarabia 2 tyś euro. Czyli za pół wypłaty moze kupić. Szczerze - chciałabym zarabiać 8 tyś :)

Aylin ja tez byma chciala :D a wiec zgadlam ze nastroj masz bojowy :D:D:D nie sluchaj nikogo z tym zwiekszaniem, jesli juz prawdzilas :) jak mowilam wczesniej sa rozne dzieci i moze nauczy sie spac bez wiekszych porcji ... dacie rade ... a moze za jakis czas bedzie sama leciec i prosic o wiecej albo juz zawsze bedzie niejadek :)

Sicil wspolczuje ... kurcze nawet nie wiem jak poradzic... choc uwazam ze wlasnie zeby oduczyc czegos trzeba oduczac wtedy kiedy ma to miejsce a nie wtedy kiedy nic takiego sie nie dzieje ... ale moze faktycznie zacznijcie od dnia ... to wtedy latwiej bedzie mu zaakceptowac noc ...

Mlodak a ile mleka ?
Rysica a widzisz a ja myslalam ze oni ... ehhh jakby tak polowe kosztowal :p

Ostatnia edycja:

Lunch time :cool2:

Wakacje - u nas w tym roku polskie góry. Jesteśmy na etapie finalizacji zamówienia, więc jak już będę miała klepnięte, to się pochwalę :)

A Chorwacja słyszałam, że urokliwa. Nie byłam, ale chcemy się wybrać, jak młody podrośnie.
W ogóle, to jesteśmy podekscytowani tymi pierwszymi wakacjami we czwórkę :)

Josie
przykro mi z powodu auta. Ja niecierpię wydawać kasy na samochód, jak coś trzeba zapłacić, naprawić, to się po prostu cała trzęsę..brrr...
Pochwal się jakimś zdjęciem nowych nabytków :-)

Muńka męża nie wezmę, ale szczerze współczuję :sorry2: Chory mąż, to przekichana sprawa :tak:

Jeśli chodzi o zagęszczanie mleka, to w sumie nie pomogę, bo sama jakoś tak się motam i raz robię tak, a raz siak. Generalnie młodak ma rację, że wg schematu żywienia powinno się to mleko już zagęszczać. Tylko, że mój bąbel jak już dostaje mleko w ciągu dnia, to wypija zaledwie 90-120, więc zagęszczanie nie ma u nas sensu. Jedynie na wieczór wypija zawsze 150-180 mleka + 3-4 miarki kaszki/kleiku.

U nas podobnie jak u aylin - nie ma siły na zwiększenie ilości posiłków w ciągu dnia. Nie je i już. Pluje, zamyka buzię, płacze. Zupki zjada zaledwie z pół słoiczka, porannej kaszki około 120 podawanej łyżeczką. Jego największa porcja, to ta o 19-tej. A wcale chudziutki nie jest, pewnie przez to podżeranie cycka w nocy :sorry2:

Kasieńka
ładnie Ci się mały rozgadał. No i tym samym moja teoria, że jak dziecko szybko zaczyna chodzić, to później mówi, upadła ;-)

Mój od jakiegoś czasu zmienił dede na bu, gi, nie... no idzie chłopak jak burza po prostu ;-):-p

Rysica oj, ja też nie umiem już bez thermomiksa, oj nie :wink: Dotarła do Ciebie moja książeczka? Wysłałam Ci wczoraj mailem.

Aga podziwiam Cię za te spacery długodystansowe :tak: Kurtka my nawet w weekend realizujemy plan minimum, godzinka i do domu. Dup.ska nam marzną, poza tym zawsze tysiąc spraw do zrobienia i ledwo człowiek na ten spacer czas znajduje. A w ciągu tygodnia, to już w ogóle tylko 45 minut dziennie, bo wychodzimy po pracy (teściowa mieszka w kamienicy bez windy, więc jej darowaliśmy wyjścia).

Sicil a mnie się wydaje, że to po prostu wszystkie Julki takie charakterki mają :-p Bo rys osobowościowo-temperamentny mojego, Twojego i Pamki jest bardzo podobny ;)

Ostatnia edycja:
widziałam że rozmawiałyście o wakacjach, ja w tym roku planuje w czerwcu nasze polskie morze (dziewczyny z pomorza macie jakieś fajne i tanie noclegi???) bo tu nas wyjdzie najtaniej, a może na drugi rok jakąś Tunezję :-):-D:-):-D

ja też w tym roku nad morze, bo uwielbiam!!!! no i chcę Gabryśce pokazać :-)
Przyłączam się do pytania o fajne noclegi, ale ja chciałabym z wyżywieniem.

Muńka ja zwiekszylam mleko z 6 na 7 a je rano samo mleko, ok 14 w zlobku 6 mleka z kleikiem albo 7 samego mleka, i na wieczor mleko z manna 7... a wczesniej wszystko bylo po 6 ... ale mozesz tez dodac kaszke coby bylo sycace bardziej... albo zobacz czy zje wszystko jesli zwiekszysz przynajmniej jeden posilek

no właśnie tak teraz pomyślałam, że ona czasami nawet tego mleka nie dojada, więc jakoś mi nie pasuje, że mogłaby być głodna. Chciałam jej teraz dać coś do przekąszenia to pogardziła...Zobaczę, może jej przejdzie to wczesnobudzenie, a jak nie to będę kombinować ;-)

Oj tak!! Chorwacja jest piękna!!

reklama
Mlodak dziekuje :) no to widze ze niemal identyko :p dwa zarloczki tylko Twoj je jedno mleko chyba mniej niz moj :p

Iwon Twoja teoria jest jak najbardziej poprawna :p moj juz zakonczyl pioki co szkolenie fizyczne zaczal szkolic mowe :p a ze wczesnie bardzo zaczal wszystko to i w rozrachunku mowa tez bedzie szybko :p choc znacznie pozniej :p bo az trzy miesiace czekal z gadaniem ...

Muńka jak nie chciala to moze jej przejdzie to budzenie, albo bedziesz miec rannego ptaszka :p a duzo spi w dzien?

Do góry