reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

kasiarj kciuki będą trzymane :-)
a co do tej ziajki już znalazłam stronę (tak w ogóle bardzo fajną na pewno będę teraz na nią częściej zaglądać) na której właśnie napisali że to działa jak oliatum a jest znacznie tańsze

reklama
Eweli, ja tez widziałam Lot i mi sie barzo podobał:tak: ...no i teraz mam ochote na ten poradnik pozytywnego myślenia:-)

Kasiarj, kciuki zaciskam za spotkanie na USG z Dzieckiem (zazdroszczę też!) oraz za przystępną cenę i szoping :))) daj znać jak tylko wrócisz!

Loleczka i za Twoje jutrzejsze 4D też i też zazdroszczę spotkania z Dzieciątkiem, ja za widokiem mojego już tak strrrrasznie tęsknię! A dopiero 20.03 je zobaczę...

Maghdalena - nie wiedziałam, że w środy w cinema city jest tak tanio!! Dzięki, że napisałaś też będę chodzić w środy. Chciałam pójść dzisiaj ale chyba zostanie mi leżakowanie i pisanie z Wami. Słyszałam o filmie "Poradnik pozytywnego myślenia" i tak zastanawiałam się czy rzeczywiście jest taki fajny ale skoro Tobie się podobał to też pójdę :)
Tak jak piszesz za rok o tej porze będę pisać co ja bym dała żeby sobie poleżeć w spokoju :)) Ja jeszcze nie czuje ruchów ale są kobietki które odczuwają dużo wcześniej i Tobie tego zazdroszczę :)

domi87 - ja już drugi raz jestem zniesmaczona zachowaniem lekarzy w tym szpitalu. Teraz chodzę do dr. Zamojskiej i jest super fajna bardzo miła i bardzo kontaktowa zresztą jak dr.Ruszkowski a jeśli chodzi innych lekarzy to mam średnie zdanie.:( Może mam po prostu pecha :)

Kasiajr - kciuki zaciśnięte z całej siły i oczywiście daj znać po wizycie :)

Loleczka - mąż idzie z Tobą na USG 4D??? Ja pójdę w 21 tygodniu :) To dopiero za 4 tygodnie buuuu :(

Lewan - jak radzisz sobie z tym męczącym sportem tzw. leżakowaniem w pozycji horyzontalnej ??? Mi czasami nerwy puszczają, przed ciążą byłam bardzo aktywna bardzo dużo ćwiczyłam i leżenie mnie troszkę męczy - zrobię wszystko dla dzidziusia ale tak chciałabym być bardziej aktywna. U Ciebie co jest przyczyną, że musisz prowadzić spokojny tryb życia??Co do badania to nieraz miałam robione USG dopochwowe i nigdy nikt mnie tak nie badał istna sadystka od takich lekarzy z daleka!!!! Nawet przez brzuch jak mnie badała to z taką siłą, że płakać mi się chciało - ostatnio jak byłam na USG genetycznym to nawet nie czułam jak mnie badał ale to była prywatna wizyta a teraz NFZ.

Na pierszej wizycie okazało się, że beszczelnie panoszy się we mnie krwiak, więc z tego powodu wylądowalam na sofie. Przez trzy miesiące leżałam, a atrakcją była wyprawa do WC. Aktualnie krwiak się wchłonął, ale na usg jest widoczna po nim blizna, więc dla profilaktyki mam "nie szaleć", aktywność ograniczyć do delikatnych spacerów, oczywiście jest też całkowity zakaz współżycia. Zdarza się, że przejadę się do sklepu, do kina, w sobotę mam zjazd na podyplomowych i też się wybieram. Też mi czasem nerwy puszczają, mam wrażenie, że przez to koczowanie w domu jestem osłabiona, a mięśnie mam w zaniku. Brakuje mi sportu i pracy (jestem na L4). A jak czytam w gazetach czy w necie o ciąży jako okresie samych wspaniałości - czasie cudownego seksu, jogi, zajęć na basenie itp. to jestem zwyczajnie zła i zazdrosna :)) Madziula łączę się z Tobą w bólu!

Madziula spokooojnie to plamienie na bank po badaniu, ja po cytologii w tamtym tyg delikatnie nawet krwawiłam i serce mi aż do gardła podskoczyło jak to zobaczyłam!!

Loleczka powodzenia jutro na 4D, a mąż to będzie pewnie wniebowzięty, tak nie chciał iść, a będzie pewnie zadowolony :-p ja sie polowkowego już doczekać nie mogę, a to dopiero 25 marca ehhh

Loleczka - mąż idzie z Tobą na USG 4D??? Ja pójdę w 21 tygodniu :) To dopiero za 4 tygodnie buuuu :(
maż idzie :-D
Loleczka powodzenia jutro na 4D, a mąż to będzie pewnie wniebowzięty, tak nie chciał iść, a będzie pewnie zadowolony :-p ja sie polowkowego już doczekać nie mogę, a to dopiero 25 marca ehhh
Pewnie tak, ostatnio na zwykłym usg sie wzruszył i potem przezywal i wszystkim się wokoło chwalił:-p

Wiem dziewczyny, ze czas do kolejnej wizyty sie dłuży...no ale co począć....trzeba czekać, a czas upłynie... ;-) dobrze mi tak gadac, a sama się mega niecierpliwię za kazdym razem:zawstydzona/y:

Lewan - wyrzuć takie głupie gazety jak najszybciej. Teksty, że ciąża to stan wspaniałości, przyjemności, w której kobieta promienieje (taaa! chyba jak jej się cera przetłuszcza) piszą na pewno faceci i to tacy, którzy żon nie mają!

Lewan - wyrzuć takie głupie gazety jak najszybciej. Teksty, że ciąża to stan wspaniałości, przyjemności, w której kobieta promienieje (taaa! chyba jak jej się cera przetłuszcza) piszą na pewno faceci i to tacy, którzy żon nie mają!

Jestem przekonana, że to propaganda celem zachęcania kobiet do zachodzenia w ciążę :)

reklama
Kasia trzymam kciuki za wizytę.

A te artykuły to faktycznie chyba faceci piszą :-)

A ja mam doła od dwóch godzin, siedzę i chce mi się ryczeć i nic mi się nie chce, powodu do doła nie ma, więc zastanawiam się o co chodzi, myślałam, że istnieje tylko depresja poporodowa

Do góry