reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Jestem ;) Dzieciaki wykąpane, ale dzisiaj ciężko było, bo Szymek miał takie fochy, że ciężko było mu coś wyperswadować albo przekonać do czegoś... ehhh

Muńka - dzisiaj Monika obudziła się 7:30, dzisiaj też zjadłą w dzień więcej i to chętnie, na kolację 200 ml kaszki przed kąpaniem a po kąpaniu popiła mleczkiem (100 ml) i zobaczymy, zasnęła o 20 nie 19:20 i zobaczymy jak się obudzi. W dzień spała tylko raz, więc ewidentna ewolucja jedzeniowa/spaniowa poszła zaraz za rewolucją ruchową ;)

Monika dzisiaj zjadła całego banana takiego mniejszego :p siedziała mi na kolanach ja jej dawałam a ona sobie odgryzała i w 15 minut wchłonęła całego :p

reklama
dziewczyny dostałam okres :-( a już myślałam, że mnie to ominie;-)

iwon gratuluję ząbka!!!!!!!!!!!!!!!

waris i wy się doczekacie :)

muńka tyle dzieciorów:szok: chyba bym oszalała hehe

pamka ale ten twój Król Julian ma wyczucie heheh;-) a mężuś twój to widzę typowy przedstawiciel płci brzydkiej - znaczy się zimny drań :dry: czasami mam wrażenie, że w ich mniemaniu to tylko im się krzywda dzieje, a my -baby to tylko wiecznie przesadzamy :dry:

Muńka patrz jak to dobrze jest czymś się pochwalić. Dzięki za info nie wiedziałam. Już nie będziemy się bąbelkować...

Iwon widziałam zdjęcie zespołu - ostra babeczka z Ciebie:tak::-D normalnie kocica :-p

chciałam jeszcze dodać, że mam nowy tel z androidem i pierwsze co zrobiłam to ściągnęłam BB, nawet dzwonka nie ustawiłam heheh, D się ze mnie smiał:-D niestety jeszcze nie bardzo to BB w fonie ogarniam :/

Zaza ja też ogarniam BB na fonie ale stanowczo wolę lapka:)
Gdzie widziałaś te zdjęcia Iwon?

Muńka zazdroszczę spędu dzieciowego. Moje dziecko pozostanie odizolowywane od innych chyba do lata...
Mnie się widzi, że my się załatwiliśmy tak w zeszłą niedzielę na roczku u znajomych. Specjalnie pytałam czy dzieci zdrowe zanim przyszliśmy OCZYWIŚCIE zdrowe dopiero w trakcie imprezy wyszło, że podawali dwojgu syropki przeciwgorączkowe bo dzieci źle się czuły... A pytałam... normalnie ręce opadają:no:

Co do zderzeń z kaloryferem to mój mądry syn ma pudełko z zabawkami koło kaloryfera i ostatnio nauczył się na nie stawać, bo trochę bliżej okna jest, a może o firankę mu chodzi... no i skutkiem tego stawania na pudełku jest ogromny siniak na policzku:szok: Jak na takiego wielkiego siniaka to płaczu było niewiele- chyba dobrze dziecko lekami znieczuliłam wczesniej:cool:

Rysica, Muńka-
kipa w sensie glut z krwią a nie kupa... może w waszych stronach nie używa się tego słowa:baffled:

Moje przemyślenia z dnia dzisiejszego: Julian w poprzednim życiu był pterodaktylem i taki krzyk mu pozostał- muszę nagrać bo to aż nie do wiary jest jak ten dzwięk przypomina:blink:

Muszę koniecznie nagrać moje dziecko jak rzuca mi się na cycka:tak: będę go miała czym terroryzować jak będzie nastolatkiem, bo zdjęcia z gołym ptakiem nie będą pewno robiły furory a taki filmik murowany HIT. On ma taką zawziętą minę, że ja i D zawsze lejemy:-D:-D:-D oj będzie się miał chłopak czego wstydzić:-);-)

Uczyłam moje dziecko dziś dawać mi buzi czego skutkiem jest mój pogryziony nos....:baffled:

Pamka - ja myślałam, że literówkę zrobiłaś :-) a skoro to z noska, to przy dużym i długotrwałym katarku to raczej normalne.

Wrzuć filmiki ;-)

Hej, pobieżnie przeczytałam,

Aylin- oj Ty biedna sie wykonczysz :-(

taaaa pewnie kiedys tak. Zęby idą małej na całego kupa za kupa, nie spi w nocyocy i srednio przeciwólowe na nia działają. Znów nie je.

Byłam dzis fotelki samochodowe oglądac i wózki.
I Rysica tu cie potrzebuje. Podobał mi się Peg Perego Piko i Quinny Zapp. Ale Peg Perego za duży po złożeniu a Zapp ma kubełkowe siedzenie ale szmatka straszna. Najlepiej było by obydwa kupić i miałabym wszystko czego potrzebuje. Tj siedzenie rozkładane na płasko, i mini wózeczek do zabrania ze sobą wszędzie. Potrzbuje takiej lekkiej spacerówki na wyjazd na wakacje, ale takiej w której dziecko moze spędzić kilka godzin. A w Zapp na tej szmacie sie nie da. Pani ze smyka poleciła espiro magic - niestety nie mieli na sklepie bo wszystkie im się juz sprzedały. Dostawa w przyszłym tygodniu wiec podjade i zobacze. Rysica co polecasz? i co sodzisz o tym espiro?

Witam
Pospalam dzis do 10 z przerwa na pokazanie mezowi w co mozna ubrac syna rano..... :-D
Bylismy dzis na spacerze ze spacerowka przodem do drogi:-)
I maly staje na stopach na czworaka oraz przy niskich przeszkodach opierajac sie o nia:-)

A na spacerze kupilam syrop klonowy i bede robic pancaki. A moze macie jakies super przepisy w ktorych mozna wykorzystac?

Alijenka
28 tulipanów, wow, super :cool2: do słoiczków, to ja jak robię na dłużej, to pasteryzuję. Czyli wyparzam słoiki, gotuję jedzonko, sru do środka i do góry nogami. Ale jak robię np. na dwa dni, to się nie bawię w słoiki. Np. wczoraj ugotowałam małemu zupkę, to połowę zjadł, a druga połowa czeka na dzisiaj w miseczce w lodówce.

Josie z tym gotowaniem to chyba pytanko do alijenki było? :sorry2:

Iwon gratuluje zabka:-)
To pytanoe to w sumie do sunshine bylo. Ale ogolnie z tego co piszeciee to wy raczej gotujecie zupki? Bo ja gotuje warzywa na parze, miksuje czy dusze widelcem do tego pol zoltka olej rzepakowy i mieso z gerbera, no i zanim to pomieszam to juz jest za zimne zeby sie sloiczek zassal. Stad moje pytanie:-) ale juz sie nauczylam ze najlatwiej mi robic na 2 porcje, wtedy akurat starcza miejsca na sitku, do tego 1 jajko i 1 sloiczek mieska. Dzis dalam mu buraczki z ziemniakiem i pietruszka. Zajadal ze hej:-)

Monika dzisiaj zjadła całego banana takiego mniejszego :p siedziała mi na kolanach ja jej dawałam a ona sobie odgryzała i w 15 minut wchłonęła całego :p
Moj uwielbia banany, a sprobuj mubdac mniej niz calego!!!
czasami mam wrażenie, że w ich mniemaniu to tylko im się krzywda dzieje, a my -baby to tylko wiecznie przesadzamy :dry:
DOKLADNIE!!!!!!

Moje przemyślenia z dnia dzisiejszego: Julian w poprzednim życiu był pterodaktylem i taki krzyk mu pozostał- muszę nagrać bo to aż nie do wiary jest jak ten dzwięk przypomina

Uczyłam moje dziecko dziś dawać mi buzi czego skutkiem jest mój pogryziony nos....:baffled:
Pterodaktyl???:-) :-) :-)
Wrzuc filmik jak sie rzuca pterodaktyl na ofiare! :-) :-)
U mnie wlasnie pare dni temu te slodkie caluski z otwartymi ustami zamienily sie we wpijanie dolnych jedynek w co sie da....
A z mezem to fakt ja mysle ze janek moze przypadkiem szybciej od nigo wydoroslec, bo jemu jeszcze wieeeele lat bedzie trzeba...

Aylin - ja ogólnie nie lubię wydziwnionych spacerówek/parasolek, tych takich designerskich, bo najczęściej się znajduje dużo minusów.
Przede wszystkim rozkładane na prawie płasko oparcie i podnóżek regulowany,
wtedy dziecko będzie wygodnie spało
reszta to :
dobrze chroniący daszek
pojemny kosz na zakupy - o co ciężko w parasolkach, ale to rekompensują rączkami, a w koszu pod wózkiem zawsze się zmieści butelka z piciem, chusteczki, pieluchy, jakaś bluza czy lekki kocyk
kółka to wszystkie parasolki mają podobne
i znów się powtórzę, z parasolek to najlepsza i najdroższa Maclaren Techno XT lub XLR
Peg Perego Pliko P3 koleżanka miała i ja nie potrafiłam nim jeździć, był strasznie "rozklekotany" i cholernie ciężko się podbijał pod krawężniki
kubełkowych siedzisk nie polecam, bo co jak dziecko będzie się chciało na boczek przekręcić spać? niewygodnie...
najlepsze te zwykłe
Coneco Traffic
Espiro Active
to moje ulubione bo są dobrej jakości
ale też są "ok" znaczy mają te funkcje co powinny:
4baby shape albo 4baby city
carettero spacer (mocniej zabudowane "boczki")
no ale najlepiej to podjechać i przymierzyć dziecko do spacerówki :D
espiro magic - ładnie wygląda, fajny "na wakacje" ale nie do jeżdżenia cały czas - przede wszystkim patrz na proste podnóżki a nie "ścięte" bo wygodniej dziecku - nóżki bokami nie spadają

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję Rysica, ale te wszystkie składaja sie jak parasolki. A ja raczej takiego jak kanapka szukam.
Nam potrzebny jest wózek wakacyjno-wyjazdowo-sklepowy. Czyli taki do załadowania do bagażnika. Nie musi mieć super kosza na zakupy bo siat ze spozywka w nim raczej wozic nie bedziemy. Bardziej zalezy mi na rozkładanym oparciu i małych wymiarach po zlożeniu aby pół bagażnika nie zajmował.
Obecnie mam casualplay i jest jak dla mnie cudowny. Tylko po zamontowaniu na mon spacerówki zajmuje za duzo miejsca w naszym bagazniku. Wszelkie spacerówki składane jak parasolki jak peg perego i coneco trafic nie miszczą nam się na długość. Po skosie wejdą ale walizka wtedy nie wejdzie :)
Więc ja szukam raczej tych udziwnianych aczkolwiek nie chce "szmaty na kiju" a tak mniej wiecej Zapp wygląda.

Do góry