reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Sunshine - u mnie w pracy jest źle :( i coraz gorzej... mobbing "ukryty", wredota, fatalna atmosfera, i każdy, kto nie zostaje po godzinach jest "najgorszym pracownikiem" choćby biegał po firmie, żeby wszystko było na czas gotowe...
Jeszcze te cholerne dojazdy... ehhh już mam stresa i się trzęsę...

reklama
Alijenka no właśnie.... ja przed pójściem na operację (jeszcze przed zajściem w ciążę, operacja kostki, druga) miałam tyle stresu w pracy, że musiałam brać codziennie leki uspakajające !!!! Jej jak ja się odstresowałam jak już byłam na urlopie (kilka dni przed operacją i przed samą operacją jaka ja byłam spokojna - mimo iż zwykle ludzie się denerwują przed operacjami a nie przed samym pójściem do pracy....

Dziewczyny mam pytanie. (ktore to juz z kolei:sorry:) Jakich butelek uzywacie i ktory smoczek do nich (1,2,3?). Ja mam dr. Brown i po pierwsze nie chce mi sie juz myc tej konstrukcji, a po drugie smoczek nr 2 ma za mala dziure, a smoczek nr 3 za duza. Probowalam tez avent i jest to samo - z 3 za bardzo leci (a niby po trzecim miesiacu), zastanawiam sie nad tommee tippee. Ktos uzywa/poleca? Jakies opinie? Moze jakies inne butle? Kazda sugestie i odpowiedz na pytanie przyjme z wdziecznoscia.

Ja korzystam z LOVI i jestem bardzo zadowolona. Samo mleko Gabi pije ze smoka "slow" a kaszę ze smoka "medium". Jest też specjalny smoczek do kaszki, ale jej za szybko leci.

Niespodzianka ja mam butelki TT od urodzenia wlasciwie. mielismy tez lovi i medele, ale w lovi mi sie smoczek zasysal, a medela miala strasznie maly otwor. TT sa szerokie - bardzo latwo sie je myje, latwo nasypac proszku, smoczki mamy do mleka 3 a do kaszki krzyzyk ten mniejszy. no i sa fajnie wyprofilowane ze mlody bez trudu lapie butelke i sobie pije i niepotrzebne zadne doczepiane raczki. takze polecam!

wiecie co moj dzis mial straszne popoludnie a niania mowila ze grzeczny byl. czemu nie moze byc z nia niegrzeczny a ze mna grzeczny???:confused2: i nauczyl sie podchodzic do nogi i ciagnac za nogawke jak chce na rece. komiczne:-D

a ja małą chyba za wcześnie pochwaliłam bo dziś mi urządziła koncert przy zasypianiu teraz już nie siada, a wstaje w łóżeczku, czyżby znowu nowa umiejętność mojej córki nie dawała mi spać :-:)-:)-:)-:)-:)-(

Aylin- poprawiam sie i od razu odpisalam, masz na priv ;-)
dziekuję teraz bede sobie oglądać i WYBIERAĆ :) Ale z moim tempem to zdazysz kolejne cuda stworzyc. Zreszta mi sie nie spieszy - nie mam jeszcze czego spinać

Aylin współczuję nocki, też masz przekichane :sorry:
A jeśli chodzi o te niezbyt optymistyczne prognozy, to nie liczę na to, że po skończeniu UU mały się nagle przestanie budzić. Ale na to, że chociaż co drugi dzień się wyśpię, wstając do dziecia na zmianę z M. ;)
I napić się wódki będę mogła w te dni, kiedy będę w kawałkach po nocnym dyżurze ;)

ja za wódka nie tęsknie - moze to jakas motywacja by była. Ale do roku dokarmie, a co mi tam zalezy....

Ja korzystam z LOVI i jestem bardzo zadowolona. Samo mleko Gabi pije ze smoka "slow" a kaszę ze smoka "medium". Jest też specjalny smoczek do kaszki, ale jej za szybko leci.

moja wczoraj wypiła 120 ml mleka przez ten smoczek do kaszki. Hehe zapomniałam wsypać kleiku. Nawet sie nie zachlysnela. A mleko zeszło chyba w minute

Padam na pyszczek, ale jeszcze piwko sobie zapodam. A co...

alijenka moj mi tez urzadzil scene przy ubieraniu w pizame, co gorsza nauczyl sie cwaniak tak plakac z odkaszliwaniem, i jak juz mu dalam mleko to caly czas wymuszal to kaszlenie i sie zachlysnal chyba ze 4 razy... ja w glowie mialam tylko to zachlystowe zapalenie pluc.... wyszlam z nim z pokoju, pokazalam mu akwarium i sie uspokoil i dopiero poszlismy jesc. a teraz juz czwarty raz bylam u niego bo sie przebudza i siada wlasnie... no piekna noc mnie czeka a maz wlasnie sobie pojechal na delegacje na 3 dni. grrrrrrrrrrrrr!
z tym redsem dobre :rofl2: kurcze ja mam tokaja w barku ale to chyba alkoholizm samej tak pic do laptopa....

reklama
josie a ja sama piję i właśnie do laptopa :-p:-p:-p:-p:-p, bo na tą chwilę mam tylko WAS :-D
a moja zjadła na noc 50 ml pobiła rekord !!!!!!!!!!!!!!! ja nie mogę jej nic dawać między posiłkami nawet chrupków bo później nic nie chce jeść !!!!

Do góry