reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Aylin pozwole sobie zauwazyc ze zawsze piszesz ze strasznie zmeczona i musisz isc spac :-D:-D
Zgadzam sie z tym co mowisz, powinni z gory ustalic ze rocznikowo i klotni by nie bylo.

zaza wlasnie nie wiem o co chodzi z tym obracaniem, na kompie mam normalnie te foty, na fejsa sie wrzucaja normalnie a tu zawsze w poprzek :confused::baffled::dry:

kasiek wlasnie tak chcialam zeby byl uniwersalny bo co jak coreczka bedzie druga? (a chcialabym :)) czemu ma jezdzic w ciemnym wozku? no a z tego egzemplarza sie smiali w pracy ze jak dla chlopca to gejowski:-Dale ja tak nie uwazam!
na razie pojezdzilam po mieszkaniu bo na dworze syf snieg sol i bloto i szkoda mi go. ale po domu super! ma fajna amortyzacje z przodu, lepsza niz nasz duzy wozek, okienko w budce idealnie wymierzone na glowke, i oparcie jest wysokie a balam sie zeby nie bylo zbyt krotkie. zawiesilam siaty na raczkach i stoi:) do tego cieplutki spiworek i folia.
jedyne do czego moge sie przyczepic to taka klamra z boku ktora sama zaskakuje jak sie zlozy wozek. niby spoko tylko zeby go pozniej rozlozyc to trzeba ja podwazyc przez co jedna reka jest trudno rozkladac. no chyba ze trzeba sie nauczyc :)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewojki wyzej napisalam ze ustawa wchodzi 1 wrzesnia nie 18 marca, i ze wyrazili zgode na przedluzenie macierzynskiego mamom ktore jeszcze/juz beda na macierzynskim 1 wrzesnia, i to jest madry termin bo 1 wrzesnia zaczyna sie wlasnie szkola, a mogli wlasnie zrobic tak ze zaczynalaby sie 1 wrzesnia dokladnie (bez jakichs ulg dla pozostalych mam) nie byloby teraz tej calej burzy tylko wtedy ile kobiet by nie mialo tego przedluzonego ... a przedluzaja na zasadzie ze one maja poczatkowo wpisane to 100% przez pol roku a potem jesli beda chcialy to sobie przedluza na kolejne x miesiecy ze zmniejszona odpowiednio pensja... i tak patrzac na to nikt nie jest poszkodowany a po prostu sie fartnelo paru mamom ktore w tym czasie beda na macierzynskim... gdyby powiedzieli o tej ustawie teraz po 18 przynamniej nie byloby problemu ... za szybko wyplynela o tym informacja

gdyby chcieli objac te mamy od 1 stycznia ustawa musialaby wejsc w polowie czerwca

Ostatnia edycja:
Wpadłam na chwilę i trochę poczytałam, ale weny nadal brak... :sorry2:

U nas wsio oki ;-) Oprócz lęku separacyjnego i wielkiego wycia na widok mamy w kurtce ;-)
Mogę już oficjalnie potwierdzić, że skończyliśmy z UU :tak:
Gratki! :-)

Witam was w formie ZOMBI.
Oficjalnie ogłaszam ze nienawidzę ząbkowania. Idą górne jedynki - są juz pod skórką. Widać. I dupa. Gorączka 38,5 do tego masakryczny katar ze nawet po zakropleniu nasiwinem chodzi obsmarkana. Ona się męczy, ja się męczę. Cycka nie cycka bo nie ma jak oddychać. Więc się biedna denerwuje. Szkoda mi tego mojego dziecia strasznie.
Zdrówka życzę :tak:

nadrobilam i coz mam napisac ... wypadlam z obiegu przez nieobecnosc w niedziele
Mi to już w ogóle ciężko się wbić w dyskusję :sorry2:

a u nas biegunka od soboty, ale taka dziwna...5 kupek w sobotę i w niedziele, pierwsza w sobotę ze śluzem nawet podbarwionym leciutko krwią :( pozniej juz lepiej-bez słuzu, załatwiał sie tym co jadł, ale widac, ze jest rozwolnienie, a po mleku żółta kupa i płacz dzis w nocy-widać, ze brzuszek go bolal. A dzis rano znów żółta kupa-taki prawie zmielony, bardzo rozdrobniony twarozek...no i placz, placz...zero gorączki, kilka razy kichnal, ale brak kataru, na Rota był szczepiony, ale to raczej nie rotawirus...i trze często prawe uszko....zabki znowu? Ale nie widać śladu na dziaslach...dzis wieczorem lekarz, ale macie jakieś pomysły, co to moze być????? Martwię sie :(((
Oby to nie było nic poważnego!

przepraszam ze tylko z ostatniej strony odpowiedzi ale jestem padnieta... nie wiem co sie dzieje ale taka jestem slaba i mam tak malo sil w tym checi ze masakra jakas,... tylko bym spala ... chyba jakies badania musze zrobic bo sie wykoncze a nawet nie bede wiedziec kiedy
Może zrób sobie to badanie robione w domu, najlepiej z samego rana ;-)

a przy okazji pochwale sie pokoikiem - kupilam w tchibo swietne tasmy klejace, takie papierowe latwo schodzace i od razu mu ozdobilam mebelki :
Zobacz załącznik 546081Zobacz załącznik 546082
w krakowie znow sypie :dry:
Fajne mebelki :tak: I wózeczek niczego sobie ;-) Też się cały czas zbieram, aby w końcu jakiś kupić, ale się zebrać nie mogę... :dry:

U nas też sypie a to dlatego, że jutro jade autem do pracy :wściekła/y:

o macku:-) cos ty taka nieobecna, nie w twoim stylu, juz bylas wywolywana ze 3 razy chyba!

wiecie co przez ta moja podniete wozkowa zapomnialam o najwazniejszym - mlody dzis stanal w lozeczku przy szczebelkach!!! i to kilka razy. w koncu!!! :tak:

Hejka
Iwon krótko ci zeszło z tym odstawianiem :)
Josi mimo kolorowych krop jak dla chlopca bardzo mi sie podoba, tylko za cholerę nie mogę zrozumieć na co ci jeździć spacerowką po domciu ;-)
Ja w zeszłym tygodniu w czwartek myślałam ze sie wykończe, nigdy mnie tak strasznie glowa nie bolała, później doszły dreszcze, przez weekend się kurowalam i jakoś to przeszłam. Najgorsze ze mała dziś cos pokaslywla ...
A poza tym pelzamy do tylu i powoli bzykamy :)
A jesli chodzi o macierzynski to nigdy nie dogodzi sie każdemu, zawsze znajdzie sie ktos poszkodowany i szczerze to tez sie wkurzylam jak na wisaomoscisch lekarz się wypowiadał że pacjentki swczoraj nie wyrażały zgody na wywołanie porodu - bez komentarza .

Ostatnia edycja:
Ja uważam, że nie ma dobrej daty- trzeba się cieszyć, że w ogóle wprowadzają i zaciskać nogi kto bliżej tego terminu;-)

Kasienka może Ty w ciąży jesteś, że tak słabo się czujesz ostatnio???;-) Ja zrobiłam z Julkiem test w 6tc i mi wyszedł negatywny więc wiesz...;-);-)

Aylin jak to co najwyżej możesz się ze sobą umówić? A my? Jak mnie zaprosisz to przyjadę już do tego Rzeszowa:-D z Julkiem:tak:

Kasiek- mój wcześniak właśnie osiągnął granice siatki centylowej już bez korygowania wieku jest na 97 centylu:szok::-D Ma 10,5 miesiąca i wagę 11,9 kg:dry: 29 lipca 2012 go ważyłam i wtedy ważył 7160:szok: MIAŁ 3 miesiące i 2 dni:-p 22 sierpnia waga pokazała 8180...:sorry2: Dla niego powinni specjalne siatki centylowe zrobić:baffled:
Abstrahując od wagi mojego KJ powiedz mi co za MM na kozim mleku znalazłaś? Gdzie takie cudo można dostać? Czy ja już mogę temu mojemu prawie 11 miesięcznemu podać zwykłe kozie mleko?

Iwon- gratuluję zakończenia UU. ZAZDROSZCZĘ:tak: Wyobrażacie sobie jeszcze kilka miesięcy temu była walka by karmić a teraz... zazdrościmy sobie, że udało się skończyć. No i w końcu alkohola się możesz porządnie napić -tego chyba zazdroszczę najbardziej bo ja już kolekcjonuję wina które wypiję jak skończę karmić:-p Mam już 4:-D

Josie-w końcu masz wózeczek. Młody wygląda w nim elegancko :tak: Do twarzy mu w kropkach:tak::tak:
Wiedziałam, że one tam w tej Warszawie to na nas mają jakieś hasła tajne;-) Jedna powie auto a to oznacza "ponabijajmy się z Pamki";-):-D

Nie udało nam się dostać do pediatry na NFZ bo przepełnienie więc poszliśmy prywatnie i dobrze, bo trafiliśmy do kobiety, która mnie nastraszyła na początku z plamami. Teraz miała czas by Julka obejrzeć na spokojnie i trochę pogadałyśmy (jakieś 50 minut:szok:). KJ jest osłuchowo OK, uszy czyste, gardło OK ale jest bardzo zaśluzowany i to stanowi główny problem- więc jest dobrze.
Co do plam dowiedziałam się, że nie są typowe (co już mi ostatnio powiedziała pani neurolog) więc szukamy drugiego objawu nie panikując. Dostałam namiar na super speca od USG brzucha i ma od razu sprawdzić szyję Julka bo ma tam jakies podejrzane zgrubienie. Ja dałam jej namiar na nową poradnię genetyczną w Krakowie;-) Ogólnie jestem uspokojona i chwilowo nie panikuję.

Idę legnąć bo dzieć już śpi a ja prawie do 22 wytrzymałam:-D

Waris- powoli bzykacie???

Helloł:)
No i widzę, że super-duper tajne hasło się sypnęło;)

Aktualnie piszę z lapka więc szansa na nowe wtopy i samochody jest mizerna... chociaż...

Josie powtórzę: fajna bryka:) Janek wygląda na zadowolonego - mama pewnie też jest.

A co do cen tutaj i w GB to też właśnie czekam na zestaw za 90 zeta (z przesyłką do PL). Tutaj nie dość, że ciężko dostać to sam daszek ludzie licytowali po 60 zł i jeszcze trwała licytacja. Plus przesyłka. (dzięki wskazaniu przez naszą forumową koleżankę z angielskiego końca świata;)
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb...unshine+Kids+Stroller+Accessories+Bundle+Pack

Iwon - fajnie, że stało się po Twojej myśli i udało się małego odstawić bez większych problemów. :)

Aylin obyś odsapnęła w nocy - nie przejmuj się rogalami - ja właśnie wtryniam chałkę;)

Zaza współczuję azs:(

Ta fryzura jest wg mnie beznadziejna - ma tylko zwracać uwagę a w takich odważnych fryzurach powinno chodzić o pokazanie/powiedzenie czegoś. Czy ta laseczka chce nam coś powiedzieć? Nie wiem i nie wygląda na to...

Muńka jak tam pobyt na obczyźnie?:) Dziś oglądałam z Gosią i teściową zdjęcia, na widok Gabi Gosia zareagowała bardzo emocjonalnie - te krzyki i wpatrywanie się w monitor;) Wracajcie jak najszybciej:)

Gocha ma dziś takie krosteczki na pipce - parę takich malutkich krosteczek. Nie wiem, czy to po jogurcie może być? Nie ma alergii na mleko... Dziś znów zjadła jogurcik bobovity z bananem. I banana. Małpiszon się z niej zrobi niedługo;)

Dziś byłyśmy u mojej ciotki (wnuczka Hela tydzień starsza od G). Gocha brylowała, zachęcała do zabawy, nawoływała... a H w ryk. Nieprzyzwyczajona do zabawy z innymi dziećmi, nawet do widoku innych dzieci na swoim kocu (normalnie widać było, że się wjurza o to - przypomniał mi się jej tata a mój kuzyn - to samo;). Miała dziewczyna stresa. Jej mama na to, że przecież musi się przyzwyczaić i oswajałyśmy się... parę godzin. Pod koniec już nie było ryku tylko płacz gdy Gocha się zbliżała i szła po smoczek (z buzi H;). G ogłupiała bo nie wie, co się dzieje, czemu H ryczy na jej widok czemu nie chce się bawić. Chciała ja pogłaskać a tu ryk znów. W końcu też zaczynała wykrzywiać buzię i musiałam ją zajmować czymś innym, żeby się nie rozpłakała z tego stresu...
Naprawdę, polecam częsty kontakt z innymi dziećmi - widze różnicę:)

No i chyba ostatnia jedynka nam wychodzi - mam wrażenie, że taka kropeczka biała już jest. Ale poczekam do jutra i upewnię się:)

Claudette no choć na chwilę zajrzyj...

Kasiek fajnie, że mm kozie się przyjęło:):):)

No i dzięki za życznei - faktycznie Gośkun dziś 9 miechów ukończyła:) Normalnie w końcu gluten czas zacząć podawać;) (niestety kaszkę mannę zostawiłam w W więc do środy poczeka;)

Hatszept i jak Piter? Lepiej? Byliście u lekarza?

Waris tego bzykania to gratulować Amelce czy Tobie i mężowi?;)

O Maćku Wielka Nieobecna - gdzież bywasz gdy Cię nie ma??? Jak praca? Napisz coś o Was, o Maćku:)
I nie zostawiaj nas tak, niektórym tu życie seksualne nie kwitnie a Ty im jedynych dostępnych kutasów żałujesz...;)

Normalnie tyle czasu posta pisałam, że musiałam potem nadrabiać co napisałyście podczas gdy ja tworzyłam:baffled:

MsMickey- gratuluję 9 miechów Gośkunowi:tak:

Mój jest taki dziki dzik i inne dzieci są be... ale ja kontakt z innymi mu teraz już ograniczę do zera bo po ostatniej imprezie już 2 tyg. mi choruje:dry: (no chyba że nam się uda wprosić do Aylin;-) to wtedy dyspensa będzie:-D)

Aylin pozwole sobie zauwazyc ze zawsze piszesz ze strasznie zmeczona i musisz isc spac :-D:-D
Zgadzam sie z tym co mowisz, powinni z gory ustalic ze rocznikowo i klotni by nie bylo.
masz racje :)
ale przeważnie jeszcze przez godzine was czytam w lózku na kom :p A zmeczona jestem - meza praktycznie od 3 tyg brak. Non stop w rozjazdach. Ja do pracy na 7 wracam i dziecia mam rozdartego, ząbkującego i zasmarkanego który budzi sie co godzine.
I tak to wygląda. Modle sie zeby te zebiska już wyszły.

J

Aylin jak to co najwyżej możesz się ze sobą umówić? A my? Jak mnie zaprosisz to przyjadę już do tego Rzeszowa:-D z Julkiem

Kochana - mówisz - masz :) zapraszam cie serdecznie do mnie na kawe i nawet tiramisu uczynię z okazji twego przybycia :) z krolem Julianem oczywiście :)

Aylin obyś odsapnęła w nocy - nie przejmuj się rogalami - ja właśnie wtryniam chałkę;)

osz ty. Szans na wypoczynek wielkich nie mam. Ale przez ciebie chałke bede za 2 dni piec :)

Teraz już na serio dobranoc

reklama
Hehehehehe Taaaaak-ten samochód to nasz tajemny znak ;))) ze trzeba sie zdzwonic i odgadac Pamke i Josie ;PPP
a tak na serio to smialysmy sie na spotkaniu, ze jak zwykle słownik w telefonie MsMickey swiruje i napisała cos od czapy w czwartek o samochodzie ;))) no wiec teraz trochę sobie z tego zażartowalysmy tez pisząc o tym od czapy ;)

hehe, się uśmiałam z naszego wytłumaczenia, bo obie pisałyśmy "od czapy" :-D

No my na jedzenie duzo wydajemy. Kupujemy mieso tam gdzie pewne a nie tam gdzie tanio. I w tym wypadku mam pewność ze jest bez ulepszaczy.
Niestety oprócz jedzenia dobrego kupujemy też paskudztwa :) typu ciastka i chipsy.....

tak, tak...u nas śmieciowe jedzenie też można znaleźć :-D

Muńka jak tam pobyt na obczyźnie?:) Dziś oglądałam z Gosią i teściową zdjęcia, na widok Gabi Gosia zareagowała bardzo emocjonalnie - te krzyki i wpatrywanie się w monitor;) Wracajcie jak najszybciej:)

Gocha ma dziś takie krosteczki na pipce - parę takich malutkich krosteczek. Nie wiem, czy to po jogurcie może być? Nie ma alergii na mleko... Dziś znów zjadła jogurcik bobovity z bananem. I banana. Małpiszon się z niej zrobi niedługo;)

dzięki, czuję się tu oki ;-) obiadki mam gotowe :-D no ale wolałabym, żeby powód mojego pobytu tutaj był inny...

Mojej G też czasem wychodzą takie krosteczki, ale nie wiązałam tego z alergią. Smaruję wtedy tym co mam i przechodzi.

Sto lat dla dziewiątek!! :-D

Gabi dziś ogarnęła jak się bije brawo i oglądając swój ulubiony program "jaka to melodia", klaskała razem z publicznością :-D

Coś jeszcze chciałam napisać i umknęło...

Do góry