reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

butterfly gratuluje raczkowania:)! Ja polecam romera king, bo można go trochę odchylić do tyłu i młodej wygodnie się śpi, poza tym jest obszerny i Pola w zimowym kombinezonie ma dużo miejsca i na prawdę od kiedy zamieniłam fotelik z 0-13 maxi cosi na romer 9-18 siedzi spokojnie i wygodnie (pewnie też dlatego, że wszystko widzi:D). Dziewczyny też tu polecały jakiś maxi cosi, który obraca się w kierunk drzwi, aby łatwiej było wsadzić/wyciągnąć dziecko:)

Dokładnie - fajny fotelik, młoda zachwycona. Wcześniej sie wkurzała na dłuzszych trasach a teraz jeżdzi i podziwia okolice. Ale na razie nie zasneła więc rozkładania nie mamy przećwiczonego :)

Mój T. ma angine - i zakaz zblizania się do dziecia. Masakra....

reklama
Bry dzień!

Niespodzianka - teraz jak jest szybko widno za oknami to sie budzą między 7.30 a 8-mą, czyli daja pospać, z tym, że ja wieczorem nie potrafię szybko chodzić spać, chyba, że jestem bardzo zmęczona.
W dzień nie bardzo mam czas na kompa (teraz akurat Alinka jest w szkole, Kuba śpi, a szef wyjechał na tydzień, wiec mam chwilę dla siebie), ale jak Kuba wstanie to mam parę spraw do pozałatwiania w biurze, potem odebrać Alinkę ze szkoły, obiad i tak zleci do wieczora.

witam następną nową mamę!!!

Miłego dnia!!!! U nas słoneczko i jakieś + 6 stopni w cieniu, zapowiada się ładny dzień.

Butterfly ja mam chicco key 1 po siostrzencu i jestem zadowolona, mlody chyba tez jak juz pozwoli sie w niego wsadzic :sorry: Gratuluje raczkowania i wstawania.

Waris mialam pytac i mi ucieklo. Jak malutka?

Aylin o kurde, wspolczuje, kiedys sama czesto mialam - okropienstwo. Mam nadzieje, ze szybko wyzdrowieje - a do tego czasu chowaj mala.

Atinka przylatuje do Lodzi, a Ty skad jestes?

Ktos w ogole jest z Ldz lub okolic?

Ostatnia edycja:
HEj :)

jejku nie było mnie sporo a tu tyle nowych kobitek i dzieciaczków :-)
witam wszystkich :-D i dziękuje za pamięć :tak:

na pytanie czemu mnie nie było , odpowiem po prostu brak czasu :no:
w końcówce lutego wróciłam do pracy :-( troszkę hardkorowo bo zaczynając delegacją, ale tatuś z teściówką dali rade :-) potem pochłoną mnie ogrom pracy ( do tej pory ogarniam po poprzedniku) a wymagania od szefostwa wielkie :szok: doliczając do tego obowiązki domowe i zajmowanie się małym ( kolejne zęby rosnące chyba tylko w nocy, kolejne etapy mobilności bąbla) = niewyrabianie na zakrętach :-( na chwile obecną wracam do życia :-)

Gratulacje dla wszystkich "okrągłych" jubilatów :-)
Wielkie brawa za kolejne postępy ruchowe , za każde mama, baba, tata itp.

Co u nas w skrócie : 8 zębów, rozgadaliśmy się na całego (a tak marudziłam ,że nic nie mówi a teraz mama, baba, papa i innne twory słowne) no i chodzimy coraz więcej sami :tak: ( dowody w galerii wrzucę )

mam nadzieje już być na bieżąco
:-)

Witam się i ja :-D

Na początku chciałabym Was wszystkie i każdą z osobna ZAPROSIĆ na wieczorne uczczenie rozpoczęcia dziś przeze mnie ostatniego roku z 2-ką na przodzie :-D:-D Bedą:

cocktail3.jpg

oraz najpyszniejszejszy i najsłodszy tort pod słońcem:

Tort_dacquoise_z_orzechami_i_daktylami_2.jpg (tak, tym opychamy się na warszawskich spotkaniach ;-))

Munka wstaw filmik z rozmowa :D

próbuję, ale jak widzi, że nagrywam to chce mi odebrać telefon i koniec gadania :-) zobaczymy, może się uda!

U nas okej, mała się rozkręca... od paru dni raczkuje, wreszcie;p No i pięknie wstaje sama w łóżeczku i przemieszcza się po nim na dwóch kończynach:D To tyle z nowości:D
Nocki mogą być, chodzi spać około 21 i śpi gdzieś do 6 z przerwą ok 1 w nocy na butle... czy Wasze maluchy dalej jedzą w nocy? Czy to moja taki wybryk natury?:)
Buziaki i miłego dnia Wam laski życzę:)
A i mam pytanie jaki fotelik samochodowy polecacie jeśli chodzi o wagę 9-18??? Używany czy nie używany? Bo jeśli chodzi o używany to myślałam o jakimś takim z górnej półki, bo na nowy raczej mnie nie stać... no chyba że z tych tańszych w granicach 300 zł... ale nie wiem... Poradźcie coś;)

gratuluję postępów !!! :-)
moja w nocy już nie jada.

A co do używanego fotelika, to trzeba się zastanowić, bo nie ma się pewności, czy nie brał on przypadkiem udziału w wypadku samochodowym i czy na pewno spełnia swoją funkcję.

Młoda od wczoraj chodzi trzymając się jedną ręką np. stolika, łóżka:) Teraz siedzi i właśnie postanowiła się rozebrać ze skarpetek i rajtuz! Poza tym jak już pisałam mam problem, bo nie chce jeść owoców:(

:-D:-D:-D:-D

nawet owoców ze słoiczków?? Moja kumpela ma do tej pory taki problem z córcią ( ma 2 latka), przemyca jej owoce, dodając np. do kaszki.

Zaś pogoda do d....:crazy: U mnie pada deszcz ze śniegiem, więc nici ze spaceru :( A wczoraj byliśmy, aż trzy razy

no to mamy kolejną "zaś" dziewczynę :-) alijenka też pisze "zaś" ;-)

Dokładnie - fajny fotelik, młoda zachwycona. Wcześniej sie wkurzała na dłuzszych trasach a teraz jeżdzi i podziwia okolice. Ale na razie nie zasneła więc rozkładania nie mamy przećwiczonego :)

Mój T. ma angine - i zakaz zblizania się do dziecia. Masakra....

zdrówka dla T, oby nie zaraził małej!

Co u nas w skrócie : 8 zębów, rozgadaliśmy się na całego (a tak marudziłam ,że nic nie mówi a teraz mama, baba, papa i innne twory słowne) no i chodzimy coraz więcej sami :tak: ( dowody w galerii wrzucę )

8 ząbków wooww!!! my nadal 2 :-D

Co do spacerówek, to nie pomogę, bo nie mam kompletnie rozeznania. Czy tylko ja póki co nie planuję kupna lżejszej spacerówki??

Załączniki

• cocktail3.jpg
    cocktail3.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 53
  • Tort_dacquoise_z_orzechami_i_daktylami_2.jpg
    Tort_dacquoise_z_orzechami_i_daktylami_2.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:
Atinka przylatuje do Lodzi, a Ty skad jestes?
Ja jestem z okolic Katowic. Claudette też chyba jest z moich okolic o ile się nie mylę. Ciekawe co u niej i u Lenki ?
Iwon miałam jeszcze pytać , a jak u Ciebie wyglada sytuacja między braćmi ?
Muńka to wszystkiego naaaajlepszego:-) (smarkula no:-D:-D)
Napewno będę wieczorem i obiadu już jeśc nie będę co by mieć miejsce na te pyszności:-DZaś kalorie (hihi)

reklama
Na poczatek sto lat dla MUNKA i jesli mozna to ja sie wpraszam :tak::-D

Andzia- to super masz meza :tak: moj juz nie jest taki przychylny jak spedzam czas na BB zamiast z nim :no: teraz to juz raczej - wyjacze Ci ten internet, zabiore Ci tego laptopa :-D:-D:-D echhhhh zazdrosny i tyle :-p:-p:-p

Niespodzianka ja z Wloclawka wiec mozna by rzec ze z okolic :-p

Butterfly- gratulacje postepow, co do fotelika my mamy Mamas&Papas w spadku po kolezanki coreczce ;-)

Kifsi-8 zebow!!! my tylko 1 :-D niooo widzisz jak Ci sie dziewczyna rozgadala :-D

Macku- z tygladu ostatni mi sie podoba ale wiadomo wyglad to nie wszystko:sorry:

Munka- my na razie nie kupujemy ;-)

Kasiek- w UK boje sie kupowac "zwierzyne" kiedys Pe mial kolege ktory polowal na kroliki ale nie potrafilabym go zrobic dlatego wole kupic w sloiczku ale w UK nie podaja tego dziecia wiec zostaje PL sklep i tu nie zawsze :-(
Moja ostatnio marudzi przy owocach ale zje, i to lepiej jej wchodzi jak dostanie banana do reki :tak:

A ja zamiast robic to co zaplanowalam siedze tutaj ehhhhhh jestescie uzalezniajace :-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry